Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (35.)

I. V. S. (4.6.):

“Moje svjedočanstvo počinje, a i završava (Bogu hvala) sa cjepivom koje se prima sa mjesec dana (protiv hepatitisa B).

Kao i svaka novopečena majka slijepo sam slijedila ono što je pisalo na otpusnom pismu – cijepljenje s mjesec dana. Odvedem svoju malu mrvicu, oni joj zabijaju iglu, ona vrišti, a ja, ja je bespomoćno gledam i plače mi se!

Završava taj pressing i idemo po Panadol i kući. Svakih 15-ak minuta mijenjam obloge na mjestu uboda, temperature nema! I tako dva dana. Treći dan se pojavilo par točkica na licu, četvrti je puno više, a peti užasno!

Od pedijatra do dermatologa i kojekakvih doktora, neki kažu nije od cjepiva (da, od zraka je u mjesec dana isključivo dojene bebe), drugi sliježu ramenima.

Dijagnoza: teži oblik ekcema! 

Nismo htjeli mazati kortikosteroidnim kremama, samo A-dermom i mojim mlijekom. Za par dana polako se smiruje i povremeno se javlja atopijski dermatitis sve do prve godine!

Od tada sam puno čitala tuđa iskustva, prestala s cijepljenjem i moja curica je danas jedna zdrava i vesela djevojčica od 2,5 godine!

Puno sam pazila na njenu prehranu i mislim da je to ključ (uz naravno NE cijepljenje) njenog ozdravljenja!

Osvijestite se – ne dajte da nam ubijaju djecu!”

L. A. (4.7.):

“Dječak, rođen u 6 mjesecu 2006. godine. Da li će biti cijepljen nije bilo upitno, naravno da DA, pa svi se cijepe.

Cijepljen s 3 mjeseca, dan nakon teško diše. Odlazimo kod dežurnog pedijatra, inekcija Solumedrola, opstrukcije, kontrola popodne jer je mala beba. Odlazimo navečer na pedijatriju, oni ne čuju ništa. Kontrola sutradan kod našeg pedijatra, nema ništa, potpuno zdrav. Dobivamo objašnjenje da se to može brzo povući kako je brzo i došlo.

Slijedi cjepivo s 4 mjeseca, malo smo prošmrckali, i dalje ne povezujemo ništa. I tako, nakon svakog slijedećeg smo počeli 2-3 dana imati upalu grla i laringitis.

Nakon godine dana, kad se razbolio, opet nakon DI-TE-PER cjepiva, u razgovoru kažem pedijatru da mislim da dijete ne reagira ok na cjepiva. Naravno, u čudu me pita po čemu to zaključujem. Rekoh da po tome što se svaki put razboli kada se cijepi i da smatram da to nije normalno.

“Normalno je to mama, normalno je da virusi koje unesemo kroz cjepivo oslabe imunitet.”

“Dobro, a da li smo onda bar sada zaštićeni od tih bolesti?”, upitam pedijatra.

“Ne mama, ni jedno cijepivo ne pruža 100% sigurnost da bolest nećete dobiti, ali ako ju dobijete lakše će se preboliti.”

Kako su prestala cjepiva, tako se dijete počelo oporavljati.

14.05.2013. kod školske doktorice primamo MMR. Wauuu … nikakvih nuspojava. Mislim si, pa fakat si zabrijala sve ovo do sada.

I onda šamarčina samo takva 20.01.2014. Kod školske tog nesretnog dana primamo DI-TE+POLIO. Dolazimo doma, dijete se žali na pritisak u uhu. Odlazi ujutro u školu, po povratku i dalje osjeća jaki pritisak u uhu. Odlazimo pedijatrici, pregledava ga, i biva u čudu; ne može vjerovati da mali ima upalu uha. Do tada je imao bezbroj upala grla, laringitisa, ali nikad upalu uha. Nije joj jasno kako je sad dobio upalu uha, a potpuno je zdrav. Odlazimo doma uz antibiotik Klavocin.

Nakon treće doze Klavocina dijete dobiva halucinacije, čuje zvukove u ušima, lete stubovi pred očima, vrišti: “Mama, tata, vadite mi ovo iz glave, što mi je, što mi se događa!”

Svijet nam staje u sekundi, naš anđeo, naše prekrasno dijete, naša duša i najveća sreća u životu izgleda totalno izvan kontrole, ne znam kako da vam to uopće objasnim, potpuno sumanuto.

Odlazimo psihologu, napada nas da smo predozirali dijete ljekovima i inekcijama. Wtf, pa nisam mu ja sve to propisala! Odlazim kod pedijatra, bacam papir od psihologa na stol, i pitam ju može li mi objasniti što se dogodilo mom sinu. Ovim riječima dobivam odgovor, s pognutom glavom u stol: “Objasnit ću vam laički, izgleda da su cjepivo i antibiotik ipak bili previše za njegov mali organizam, spoile su se dvije kemije i napravile mu bum u glavi.”

“Recite mi što da radim?”, već vapim jer sam jadna, “pomozite mi.”

“Natapajte ga mama, puno vode, puno bilo kakve tekućine, neka što više mokri da izbaci OTROVE iz sebe.”

I jesam, puno je i pio, halucinacije su se pojavile još nekih 2-3 puta u narednih 10 dana.

I slijedeće tri godine sam mu vidjela onaj “ne njegov” izraz lica i pogled u očima kad bi plakao. Blijedilo je kako je vrijeme prolazilo.

Sad je opet to ON, potpuno zdrav i razuman, ima alergije i svašta nešto, ostavilo je traga, al glava je čista. I zna da se više NIKADA neće cijepiti dok je mama živa.”

V. P. (4.8.):

“Beba rođena u terminu, Apgar 10/10. Prima vitamin K protiv krvarenja u mozgu. Drugi dan je dobio krvarenje I. stupnja u mozgu. Kontradiktorno, zar ne? Ali to je normalno, kažu oni.

Peti dan prima cjepivo BCG, unatoč stanju u kojem se nalazi. Za cijepljenje je potrebno da dijete bude potpuno zdravo. Opet kontradiktorno, zar ne? Ali vjeruješ “stručnjacima”. Inače, cjepivo protiv tuberkuloze je u njemačkim rodilištima ukinuto već 1998. godine, jer se dokazala njegova neučinkovitost.

S 3 mjeseca prima cjepivo Hexaxim. Na suprugov upit pedijatrici koje su nuspojave, sestra uletava s odgovorom da su to povišena temperatura i otok na mjestu uboda. Ali sve je to normalno, kaže. Budući da osobno poznajemo roditelje čije je dijete bilo oštećeno cjepivom, još više strepimo nad njim. Kasnije smo saznali da je to cjepivo pod dodatnim praćenjem, te ga nema u HALMED-ovoj bazi.

Zakon nalaže da se cijepiti mora i ne pita te bojiš li se. Tada smo shvatili da jedino što mi kao roditelji MORAMO jest zaštititi naše dijete. Nakon toga više nije primio niti jedno cjepivo. Preležao je par sezonskih virozica, bez antibiotika. Osim toga, zdravstvenih problema nije imao. I to nam je jedan od dokaza da smo donijeli pravu odluku. Odluku koja nije donešena preko noći. Odluka temeljena na tuđim iskustvima i edukaciji.

Zato, dragi roditelji, čitajte, učite! Radi se o zdravlju, a i životu vašeg djeteta. Mi smo sigurni u svoju odluku, i ako ćemo imati još djece, neće biti cijepljeni.

“Svaki dobro informirani roditelj zna više o cijepljenju nego prosječni liječnik.” – dr. Eva Snead”

*

Ovo su još tri u nizu svjedočanstava roditelja iz Hrvatske čija su zdrava djeca, kako navode, oboljela od raznih bolesti nakon pojedinih ili više uzastopnih cijepljenja. Neka od te djece su postala teški bolesnici, a neka su to i danas.

Svjedočanstva su to i o pripadajućim postupcima i ponašanju pojedinih zdravstvenih radnika (liječnika-cjepitelja, pedijatara, porodničara, …). Iskazi svjedoče i o povjerenju roditelja u zdravstveni sustav, ali i o slučajevima kada su povjerenje u stručnost pojedinih liječnika izgubili, posebice zbog posljedica koje je po zdravlje njihovog djeteta ostavilo cijepljenje.

Svrha ovoga priloga je ukazati na “naličje” cijepljenja, na niz sudbina na koje “službena” medicina u pravilu žmiri ili ih i ne želi povezati sa cijepljenjem. Svrha je i ukazati na nadu koju pružaju roditelji koji osvješćuju i loše strane cijepljenja, svojom ljubavlju i požrtvovnoću skrbe za svoje najmilije, tragaju za lijekovima i pomoći za njihove teškoće… Svrha je i poslati poruku da u svome nastojanju nisu sami i zaboravljeni, da se njihov glas čuje!

Građanska inicijativa Cijepljenje – pravo izbora prikupila je i pripremila za objavu priče i fotografije uz pristanak i ljubaznošću roditelja te im na tome iskreno zahvaljuje (svjedočanstva od rednog broja 4. izvorno su objavljena na facebook stranici Glupače, pokrenutoj 7. svibnja 2018.). Svjedočanstva nisu objavljena pod punim imenom i prezimenom roditelja zbog zaštite njihove i privatnosti njihove djece. To je ujedno u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (* 1) kojeg “sustav cijepljenja” kroz svoj postupak prijave roditelja koji odbijaju cijepljenje ne poštuje!

** Ostala svjedočanstva: Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (1.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (2.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (3.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (4.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (5.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (6.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (7.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (8.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (9.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (10.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (11.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (12.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (13.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (14.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (15.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (16.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (17.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (18.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (19.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (20.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (21.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (22.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (23.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (24.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (25.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (26.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (27.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (28.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (29.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (30.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (31.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (32.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (33.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (34.);

(* 1) Članak 7., stavak 1., točka 1. Zakona o zaštiti osobnih podataka ističe: Osobni podaci smiju se prikupljati i dalje obrađivati isključivo: – uz privolu ispitanika samo u svrhu za koju je ispitanik dao privolu, ili …

Releated