Uvjeti korištenja

Hrvatska udruga roditelja aktivista (Izdavač portala cijepljenje.info, dalje: HURA) ne jamči za točnost, pouzdanost, istinitost, ispravnost ili dostupnost bilo kojeg podatka pohranjenog na ovim stranicama.

Informacije sadržane na portalu cijepljenje.info nisu zamjena za profesionalni medicinski savjet i ne smiju se smatrati osnovom za donošenje odluka o liječenju.

Korištenjem ovog portala podrazumjeva se da ste suglasni da HURA neće biti smatrana odgovornom za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu. Pregledavanjem i korištenjem sadržaja podrazumijeva se da ste prihvatili doljnje uvjete korištenja portala.

Svako korištenje portala cijepljenje.info podliježe potonjim uvjetima

Portal cijepljenje.info (dizajn, koncept, sadržaji, slike) vlasništvo su, ako nije drugačije navedeno, Hrvatske udruge roditelja aktivista (dalje: HURA).

Sve zainteresirane pravne i fizičke osobe mogu bez suglasnosti HURA-e koristi tekstualne materijale i fotografije, poštujući sljedeća pravila:

Internet portali i stranice

Dozvoljeno je preuzeti: maksimalno prvih 150 znakova iz teksta, kompletan naslov, jednu fotografiju (koja ne smije biti prikazana u dimenzijama većima od 120×120 piksela), obavezno vidljivo navođenje izvora (cijepljenje.info) i kompletnog linka (URL) do preuzetog teksta, neposredno prije ili neposredno poslije preuzetog teksta, objavljeni link ka tekstu ne smije sadržavati “nofollow”!

Televizija/radio

Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenja portala cijepljenje.info kao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.

Uz preuzete fotografije obavezno je navođenje portala cijepljenje.info kao izvora.

Tiskana izdanja

Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenje portala cijepljenje.info kao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice.

Uz preuzete fotografije, obavezno je navođenje portala cijepljenje.info kao izvora.

Napomena

Korištenje materijala uz nepoštivanje bilo kojeg navedenog pravila smatrat će se kršenjem autorskih prava i podliježe zakonskoj odgovornosti.

HURA će poduzeti odgovarajuće napore kako bi informacije na ovoj internetskoj stranici bile točne i precizne, ali ne daje nikakva jamstva u pogledu njihove točnosti ili potpunosti.

Svi korisnici portala suglasni su sa činjenicom da osobno snose svaki rizik u vezi s pristupom i korištenjem sadržaja na ovoj internetskoj stranici te da HURA neće biti smatrana odgovornom za bilo kakvu izravnu i/ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja portala cijepljenje.info kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u sadržaju ove internetske stranice.

HURA zadržava pravo bilo kakve izmjene sadržaja ove internetske stranice, u bilo koje vrijeme i zbog bilo kojeg razloga, bez prethodne najave te isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih izmjena.

Portal cijepljenje.info sadrži informacije trećih strana i linkove na druge internetske stranice nad kojima nema nikakvu kontrolu. Takve su informacije označene na odgovarajući način uz upućivanje na pravo vlasništva trećih osoba. HURA ne daje nikakva jamstva u pogledu njihove točnosti i ne preuzima nikakvu odgovornost za iste.

On line diskusije i ankete trenutno su onemogućene.

Portal cijepljenje.info sadrži informacije o brojnim temama, proizvodima i uslugama vezanim uz brigu za zdravlje i zdrav život. Svrha tih informacija nije davanje medicinskih savjeta ili uputa o upotrebi pojedinih proizvoda kao niti promocija pojedinih proizvoda.

Ova internetska stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i načinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, znanje i vještinu procjene medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja.

Namjena informacija sadržanih na ovom portalu nije dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za savjete i upute o proizvodima i uslugama koji se spominju na ovoj internetskoj stranici, molimo obratite se izravno medicinskim izvorima, liječničkom ili ljekarničkom osoblju..

Što je kolačić?

Kolačić je informacija koju na Vaše računalo spremi internetska stranica koju posjetite. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje Vas kao korisnika te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također, kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom. Kolačići općenito nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje, a na ovoj web stranici uopće nisu namijenjeni za reklame ili oglašavanje. Informacije poput Vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene. Internet stranica ne može pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

Koje kolačiće koristi ova web stranica?

Funkcijski kolačići – ovim kolačićima se služimo kako bi internet stranica bila funkcionalna, odnosno da je možete normalno pregledavati i koristiti sve njezine mogućnosti. Na primjer, ovi kolačići omogućuju kretanje na web stranici ili su neophodni da na funkcionalan način pošaljete upit putem kontakt obrasca. Također, ovo su tzv. „kolačići sesije“ što znači da su na Vašem računalu pohranjeni samo tijekom Vašeg posjeta ovoj web stranici, nakon čega se brišu.

Analitički kolačići – prikupljaju Vašu IP adresu, vrijeme posjeta internet stranici, kao i vrijeme provedeno na njoj, sadržaje kojima ste pristupali na internet stranici, kao i model uređaja s kojeg pristupate. Pritom ne prikupljamo Vaše osobne podatke pomoću kojih Vas možemo izravno identificirati, poput korisničkog imena, e-mail adrese i sl. Štoviše, u odnosu na Vaše osobne podatke koje ovi kolačići prikupe, koristimo značajke poput anonimiziranja Vaše IP adrese, cilj kojih je postići da Vaša identifikacija bude u što većoj mjeri otežana. Cilj korištenja analitičkih kolačića je da, bez otkrivanja Vašeg identiteta, utvrdimo statistike posjeta web stranici kako bismo razumjeli koji Vam se sadržaji najviše sviđaju te kako bismo u skladu s time razvijali ovu internet stranicu te je, u što većoj mjeri, učinili informativnom i prilagođenom Vašim potrebama. Ovi kolačići su na Vašem računalu pohranjeni 14 mjeseci nakon čega se automatski brišu, osim ako ih Vi sami ne izbrišete prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika.

Koristimo kolačiće za Google analytics, uz pomoć kojih mjerimo promet na internet stranici: https://marketingplatform.google.com/about/analytics/

Također, koristimo defaultne  kolačiće za WordPress, a to su sljedeći: https://www.wpbeginner.com/glossary/cookies/

Kako možete upravljati kolačićima?

Funkcijskim kolačićima ne možete upravljati prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika. Korištenje funkcijskim kolačićima je nužan preduvjet za korištenje našom internet stranicom.

Glede ostalih vrsta kolačića, možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika. Na sljedećim linkovima možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih web preglednika: Mozilla FirefoxGoogle ChromeMicrosoft Internet ExplorerApple SafariOpera. Neki preglednici Vam omogućuju surfanje u “anonimnom” načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na Vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na Vaš uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića. Detaljnije informacije o kolačićima i prilagođavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org.

OSTVARIVANJE PRAVA

Informacije o prikupljanju Vaših osobnih podatka putem internet stranice cijepljenje.info kao i zahtjeve za ostvarivanje Vaših prava glede zaštite osobnih podataka možete ostvariti slanjem upita na e-mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: hura.cpi@gmail.com

Datum posljednje izmjene: 01.02.2019.