Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (23.)

R. Ć. (2.20.):

Osam sati nakon primljenog cjepiva Engerix B moje dijete ima alergijsku reakciju veličine tanjurića za kavu, oteknute zglobove na cijelom tijelu, ne može gutati i disati. Tri godine nakon cjepiva razvila se fibromijalgija, a danas se borimo i sa skoliozom.

Fibromijalgija se kod nas javlja u vidu boli na različitim mjestima tijela, nekada su to samo kosti i mišići ramena, nekada bol u prsima, nekada bole tetive i mišići koljena, … Doktorica prepisuje ibuprofen od 500 do 1000 miligrama, ali mi koristimo Be Natur magnezij, dakle ne pijemo otrove. Ali, da bi dijete moglo ići na vježbe kod fizioterapeuta moramo ići kod liječnika (i lagati ga što je samo po sebi užasno).  

Skoliozu je dodatno zaradio, liječnik naravski ne zna kako i stalno spominje gene iako u našoj užoj (a ni široj) obitelji nitko ne boluje od nje. Skolioza se prenosi samo majčinim genima – reče liječnik fizioterapeut. Međutim, to nije istina, jer je moje dijete rođeno iz uredne trudnoće, Apgar 10/10, uredne motorike, odličan učenik, u 6. razredu cijepljen Engerix B cjepivom te nakon 8 sati po primitku dobiva alergiju veličine tanjurića za kavu, oteknuće svih zglobova na tijelu, te ne može gutati i disati.

Sve te reakcije koje su se dogodile su nuspojave cjepiva, koje nas danas koštaju zdravlja i živaca, jer te nuspojave danas, 5 godina nakon cijepljenja, izazvale su razvitak fibromijalgije i skolioze za koju je bitan MTHFR, koji ćemo dalje ići obrađivati nakon ljetnih vježbi. Usput nam je najvjerojatnije stradala i štitnjača, ali za nju koristimo jod.

Moja djeca nikada više neće okusiti cjepiva.”

*

Donosimo još jedno u nizu svjedočanstava roditelja iz Hrvatske čija su zdrava djeca, kako navode, oboljela od raznih bolesti nakon pojedinih ili više uzastopnih cijepljenja. Neka od te djece su postala teški bolesnici, a neka su to i danas.

Svjedočanstva su to i o pripadajućim postupcima i ponašanju pojedinih zdravstvenih radnika (liječnika-cjepitelja, pedijatara, porodničara…). Iskazi svjedoče i o povjerenju roditelja u zdravstveni sustav, ali i o slučajevima kada su povjerenje u stručnost pojedinih liječnika izgubili, posebice zbog posljedica koje je po zdravlje njihovog djeteta ostavilo cijepljenje.

Svrha ovoga priloga je ukazati na “naličje” cijepljenja, na niz sudbina na koje “službena” medicina u pravilu žmiri ili ih i ne želi povezati sa cijepljenjem. Svrha je i ukazati na nadu koju pružaju roditelji koji osvješćuju i loše strane cijepljenja, svojom ljubavlju i požrtvovnoću skrbe za svoje najmilije, tragaju za lijekovima i pomoći za njihove teškoće… Svrha je i poslati poruku da u svome nastojanju nisu sami i zaboravljeni, da se njihov glas čuje!

Građanska inicijativa Cijepljenje – pravo izbora prikupila je i pripremila za objavu priče i fotografije uz pristanak i ljubaznošću roditelja te im na tome iskreno zahvaljuje (svjedočanstva od rednog broja 4. izvorno su objavljena na facebook stranici Glupače, pokrenutoj 7. svibnja 2018.). Svjedočanstva nisu objavljena pod punim imenom i prezimenom roditelja zbog zaštite njihove i privatnosti njihove djece. To je ujedno u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (* 1) kojeg “sustav cijepljenja” kroz svoj postupak prijave roditelja koji odbijaju cijepljenje ne poštuje!

* Ostala svjedočanstva: Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (1.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (2.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (3.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (4.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (5.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (6.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (7.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (8.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (9.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (10.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (11.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (12.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (13.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (14.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (15.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (16.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (17.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (18.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (19.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (20.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (21.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (22.);

(* 1) Članak 7., stavak 1., točka 1. Zakona o zaštiti osobnih podataka ističe: Osobni podaci smiju se prikupljati i dalje obrađivati isključivo: – uz privolu ispitanika samo u svrhu za koju je ispitanik dao privolu, ili …

Releated