Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (26.)

D. Ć. (3.5.):

“Antonio je rođen 7.2.2007. godine. Cijepljen je s Pentaxim 5u1 cjepivom. S obzirom da to cjepivo nije bilo na listi HZZO-a kao besplatno, ja tada brižna mama sam ga kupovala, da ga ne bi boli više puta. 😢😢😢😢

Nakon 8 mjeseci života krenuli su učestali bronhitisi i jake upale grla; svaka dva tjedna je Antonio bio na antibioticima i inhalacijama Ventolinom.

 

Učestalost korištenja antibiotika je rezultiralo jakim oštećenjem crijeva u kojima su pronađeni adenovirusi i bakterije.

S 3 i pol godine dobijemo dijagnozu od poznatog homeopata da je Antonio imao alergijsku reakciju na komponentu polio koja mu je uništila kompletni imunitet i s obzirom na to je razvio jaku intoleranciju na hranu. Točnije, na mliječne proizvode životinjskog podrijetla, bjelanjak od jaja, čokolada, bijeli šećer i mandarine.

Nakon što smo donijeli odluku da ga nećemo više cijepiti i očistili mu organizam od svih otrova, on pedijatricu više nije posjetio niti zna kako izgleda.

A. R. (3.6.):

“Moja djevojčica (6,5 godina) cijepljena je uredno po kalendaru cijepljenja. Sjećam se da smo platili cjepivo protiv rota virusa (naravno misleći da radimo super stvar).

S 5 godina nije cijepljena, a kao što neće biti ni na sistematskom za školu koji je za 3 dana.

Uglavnom, naši problemi počinju s 8-9 mjeseci starosti. Opstipacija! Obraćam se pedijatrici koja ne shvaća ozbiljnost problema, preporuča neki sirup za otvaranje, ali ništa od toga.

S 1,5 godina završavamo na Kantridi, hitno smješteni u bolnicu pod sumnjom na zapletaj crijeva, uz operaciju kao opciju. Srećom, nakon čepića i klistiranja dijete počne kakati. I tako muku mučimo do 4. godine. Pijemo Movikol, stavljamo čepiće i jedino tako imamo probavu i to ne svaki dan, nego svaki 5-6 dan.

Mjesečni posjeti gastroenterologu i strah, golemi strah. S 4 godine problem se smanjuje, a danas ga više nema. Jodiramo se i zdravi smo!

D. K. (3.7.):

“Karla danas ima 3 godine i zdrava je i sretna djevojčica. Ja kao njezina majka nisam isprva sumnjala u djelotvornost i nužnost cijepljenja pa sam je tako odlučila cijepiti i onim cjepivima koja nisu obavezna, koja roditelji sami plaćaju.

Nakon cijepljenja u rodilištu, koje sam prespavala nakon “carskog reza”, dolazimo pedijatrici s 2 mjeseca na Hexacimu. Karla počinje urlati nakon uboda i to ne preostaje cijelim putem do kuće i još pola sata. Vrišteći plač, suze moje i njene, cijeli dan i noć, duge epizode spavanja između kojih ona izgleda omamljeno, ne spava spokojno kao inače. Počinjem sumnjati da se nešto čudno zbiva, iako je to po pedijatrici “normalno i više problema s cijepljenjem imaju roditelji nego djeca”.

Dolazimo opet s 4 mjeseca i ja ponavljam Karline nuspojave i da se brinem. Pedijatrica joj bez objašnjenja da Infanrix Hexa i sve je prošlo u redu.

Nisam znala što su joj ubrizgali ni s 2, ni s 4 mjeseca, sve sam to puno kasnije sama morala istražiti, a uputu o lijeku nikada nisam vidjela.

Dolazimo opet s 6 mjeseci. Karli opet daju Hexacimu i opet sve isto, vrišteći plač 24 sata i između duge epizode spavanja, odbijanje hrane. Dakle, bez obzira na nuspojave, što znači da nisu ni prijavljene. Meni nisu ni rekli da joj opet daju Hexacimu. Mama ne mora ništa znati i ona ni o čemu ne odlučuje.

Tek sam puno kasnije saznala da je Hexacima označena obrnutim crnim trokutom te da je “pod posebnim mjerama praćenja”, navodno. Da sam bila informirana, kao što sam po zakonu trebala biti, nikada ne bih dozvolila to cjepivo. Uglavnom, sustav me pretvorio u protivnika cijepljenja i nakon tih 6 mjeseci Karla više nikada nije cijepljena, niti će biti.

Moram još samo dodati, prvi puta je rekla mama s 2,4 godine 😥 Sad priča, ali u svemu zaostaje za vršnjacima.”

*

Donosimo još tri u nizu svjedočanstava roditelja iz Hrvatske čija su zdrava djeca, kako navode, oboljela od raznih bolesti nakon pojedinih ili više uzastopnih cijepljenja. Neka od te djece su postala teški bolesnici, a neka su to i danas.

Svjedočanstva su to i o pripadajućim postupcima i ponašanju pojedinih zdravstvenih radnika (liječnika-cjepitelja, pedijatara, porodničara, …). Iskazi svjedoče i o povjerenju roditelja u zdravstveni sustav, ali i o slučajevima kada su povjerenje u stručnost pojedinih liječnika izgubili, posebice zbog posljedica koje je po zdravlje njihovog djeteta ostavilo cijepljenje.

Svrha ovoga priloga je ukazati na “naličje” cijepljenja, na niz sudbina na koje “službena” medicina u pravilu žmiri ili ih i ne želi povezati sa cijepljenjem. Svrha je i ukazati na nadu koju pružaju roditelji koji osvješćuju i loše strane cijepljenja, svojom ljubavlju i požrtvovnoću skrbe za svoje najmilije, tragaju za lijekovima i pomoći za njihove teškoće… Svrha je i poslati poruku da u svome nastojanju nisu sami i zaboravljeni, da se njihov glas čuje!

Građanska inicijativa Cijepljenje – pravo izbora prikupila je i pripremila za objavu priče i fotografije uz pristanak i ljubaznošću roditelja te im na tome iskreno zahvaljuje (svjedočanstva od rednog broja 4. izvorno su objavljena na facebook stranici Glupače, pokrenutoj 7. svibnja 2018.). Svjedočanstva nisu objavljena pod punim imenom i prezimenom roditelja zbog zaštite njihove i privatnosti njihove djece. To je ujedno u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (* 1) kojeg “sustav cijepljenja” kroz svoj postupak prijave roditelja koji odbijaju cijepljenje ne poštuje!

** Ostala svjedočanstva: Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (1.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (2.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (3.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (4.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (5.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (6.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (7.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (8.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (9.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (10.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (11.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (12.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (13.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (14.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (15.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (16.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (17.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (18.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (19.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (20.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (21.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (22.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (23.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (24.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (25.);

(* 1) Članak 7., stavak 1., točka 1. Zakona o zaštiti osobnih podataka ističe: Osobni podaci smiju se prikupljati i dalje obrađivati isključivo: – uz privolu ispitanika samo u svrhu za koju je ispitanik dao privolu, ili …

Releated