Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (17.)

E. R. (2.4.):

Moja djevojčica K.

BCG – 26.11.2004.

Di-Te-Per – 9.3.2005., 20.04.2005., 1.06.2005., 5.6.2006.

Polio – 9.03.2005., 20.04.2005, 1.06.2005., 5.06.2006.

Priorix – 08.12.2005.

Engerix – 21.9.2005., 24.10.2005, 5.06.2006

Pneumo – 6.10.2008.

Varilirix – 3.11.2008., 3.12.2008.

Vaxigrip – 3.11.2008., 3.12.2008.

Ana-Di-Te – 13.9.2011. školska dob

IPV – 13.9.2011. školska dob

Vjerojatno ćete se sablazniti kada vidite u kojoj količini mi je dijete cijepljeno. Dok pišem ne vjerujem svojoj tadašnjoj gluposti. Neinformirana, a nadasve naivna. Imala sam pedijatricu izrazito dominatnu, hladnu, psihološki je znala na mene tako labilnu utjecati jer sam sve najbolje htjela za svoje dijete! 

ČUDO je da moja K. nema velikih nuspojava od silnog procjepljivanja i zahvalna sam na tome!

K. ima od rođenja dermatitis, kao maloj bebi sa 6 mjeseci je bio jako izražen, otvarale su joj je ranice na pregibima, pogotovo rukicama, spavala je s čarapama na šakama.

Nisam posumnjala na cjepivo iako je pedijatrica pitala jel’ imamo alergičara u obitelji. Kako je to bila suprugova sestra, priča je išla tako da je to sve genetika, nasljedno, i ajmo mama da zaštitimo dijete sva moguća cjepiva utrpati u to malo tijelo. Osim dermatitisa, koji ju je mučio još par godina (ali u manjoj mjeri, jer je mama sve dala od sebe da joj to ublaži pa smo se kupali u hrastovoj kori, maslinovom ulju, opustošila sam sve apoteke u potrazi za kremama koje bi joj pomogle da ne moramo kortiće koristiti, odlazili smo privatno dermatolozima i nitko ali nitko, jel’ mi vjerujete, nije spomenuo niti doveo u pitanje cjepivo tako da sam ja bila u potpunom neznanju), mučile su je alergije u proljeće na travu, korove, pojedina stabla te orahe, bademe i banane.

To bi znalo izazvati smetnje sa disanjem, ali srećom smo možda samo 3 puta koristili ventolin.

Znala je imati čudne reakcije na neku supstancu kada bi pojela npr. med koji nije certificiran pa bi joj plikovi po licu izašli, oči bi joj se zatvorile i to je bilo strašno. Od meda kojeg sad već kupujemo godinama kod istog proizvođača koji ima eko certifikat, nema problema. Bildala sam joj imnunitet pa su smetnje iz godinu u godinu bile slabije, ovisilo je i kakva je godina po pitanju cvjetanja.

Također se sjećam da mi je u temperaturi znala halucinirati i to mi je bilo jezivo. Nakon nekog vremena to je nestalo.

Uglavnom, moje je dijete imalo veliku sreću, što nije imala puno veće posljedice osim ovih navedenih.

Ono što bi voljela naglasiti je taj psihološki drill pedijatara nad nama roditeljima. U mojem slučaju je pedijatrica iskoristila djetetov dermatitis kao veliku prijetnju ako dijete dobije vodene kozice: “Bit će u groznim mukama i ranama.” Naravno, poklenula sam. Gripa, nešto jezivo što ju može snaći, takvog imuniteta. Ajmo i to, samo da dijete zaštitim.

Nismo tada imali ni pametnih telefona, ni kompjutora, ni facebooka koji danas toliko pomaže kod razmjene informacija. I ako niste imali kraj sebe osobu koja bi vas znala savjetovati po pitanju toga, bili ste prepušteni sami sebi … i NJIHOVIM “savjetima”.

Znate li tko mi je oči otvorio?! Moj sin, koji je puno teže stradao od cjepiva.

Bila sam uvjerena da mu ne može ništa biti, kao što nije bilo ni njegovoj sestri. Naučila sam na teži način i zato imam misiju da sve vas upozorim da budete jako oprezni, osluškujte svoje dijete, slušajte sebe i svoje instinkte.

Ja sam ih kao mama potpuno zanemarila jer sam dala doslovce život svoje kćeri, pa i svoj naravno, u ruke hladne predatorice.

K. T. (2.5.):

“S. je sa godinu dana u jednom danu cijepljena cjepivom DiTePer, HiB, Engerix B, Dječja paraliza. Nuspojave: strabizam, kronična opstipacija.

Sa 3 godina cijepljenja je sa Di Te Per-om. Nedugo zatim dijagnoza: autizam i poremećaj senzorne integracije.

Sada ima 7,5 godina, dijagnoza visokofunkcionirajući autizam, analize nismo radili, za kroničnu opstipaciju smo radili sve pretrage i jos uvijek ne znaju uzrok (svakodnevno koristi laksative od svoje 1,5 godine).

Genetske pretrage su sve u redu, dijete je praćeno od rođenja po neuropedijatru, čiji je zadnji nalaz kada je imala 10 mjeseci  bio uredan.

Nakon tih cjepiva gubi joj se kontakt očima, postaje hipotonična, jede samo par namirnica i to još uvijek, motorika jako loša, …

*

Donosimo još dva u nizu svjedočanstava roditelja iz Hrvatske čija su zdrava djeca, kako navode, oboljela od raznih bolesti nakon pojedinih ili više uzastopnih cijepljenja. Neka od te djece su postala teški bolesnici, a neka su to i danas.

Svjedočanstva su to i o pripadajućim postupcima i ponašanju pojedinih zdravstvenih radnika (liječnika-cjepitelja, pedijatara, porodničara…). Iskazi svjedoče i o povjerenju roditelja u zdravstveni sustav, ali i o slučajevima kada su povjerenje u stručnost pojedinih liječnika izgubili, posebice zbog posljedica koje je po zdravlje njihovog djeteta ostavilo cijepljenje.

Svrha ovoga priloga je ukazati na “naličje” cijepljenja, na niz sudbina na koje “službena” medicina u pravilu žmiri ili ih i ne želi povezati sa cijepljenjem. Svrha je i ukazati na nadu koju pružaju roditelji koji osvješćuju i loše strane cijepljenja, svojom ljubavlju i požrtvovnoću skrbe za svoje najmilije, tragaju za lijekovima i pomoći za njihove teškoće… Svrha je i poslati poruku da u svome nastojanju nisu sami i zaboravljeni, da se njihov glas čuje!

Građanska inicijativa Cijepljenje – pravo izbora prikupila je i pripremila za objavu priče i fotografije uz pristanak i ljubaznošću roditelja te im na tome iskreno zahvaljuje (svjedočanstva od rednog broja 4. izvorno su objavljena na facebook stranici Glupače, pokrenutoj 7. svibnja 2018.). Svjedočanstva nisu objavljena pod punim imenom i prezimenom roditelja zbog zaštite njihove i privatnosti njihove djece. To je ujedno u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (* 1) kojeg “sustav cijepljenja” kroz svoj postupak prijave roditelja koji odbijaju cijepljenje ne poštuje!

* Ostala svjedočanstva: Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (1.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (2.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (3.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (4.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (5.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (6.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (7.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (8.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (9.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (10.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (11.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (12.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (13.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (14.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (15.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (16.);

(* 1) Članak 7., stavak 1., točka 1. Zakona o zaštiti osobnih podataka ističe: Osobni podaci smiju se prikupljati i dalje obrađivati isključivo: – uz privolu ispitanika samo u svrhu za koju je ispitanik dao privolu, ili …

Releated