Za početnike

Uz Svjetski dan svjesnosti o oštećenima od cjepiva: “Njima su nevažni, a nama su sve!”

Na današnji dan, 3. lipnja 2018. godine, obilježava se međunarodni Dan svjesnosti o oštećenima od cjepiva. U gradovima širom svijeta organiziraju se prosvjedi i mnogi će upaliti prave svijeće u znak suosjećanja i potpore za sve žrtve cijepljenja.

Predstavljamo grafičke prikaze tek neke od djece za koju roditelji smatraju da su oštećeni cijepljenjem. Ako ste Vi ili Vaše dijete (bili) oštećeni cijepljenjem ili znate nekoga tko jest, javite se Građanskoj inicijativi Cijepljenje – pravo izbora putem facebook stranice Cijepljenje – pravo izbora.

Pročitajte svjedočanstva u našoj rubrici Svjedočanstva ili na facebook stranici Glupače.

Na stranici Light a candle for the vaccine-damaged upalite virtualnu svijeću (klikom na nju). Fotografije pravih upaljenih svijeća možete slati na facebook zajednicu Cijepljenje – pravo izbora.

“Njima su nevažni, a nama su sve!”

Prigodan osvrt jednog roditelja:

“U Hrvatskoj, za razliku od brojnih zemalja razvijenog svijeta, ne postoji odštetni fond za djecu oštećenu cjepivima i umrlu od posljedica cijepljenja.

U Hrvatskoj cijepimo ISTIM cjepivima kao i u tim zemljama, gdje i sudovi priznaju slučajeve teških bolesti, invalidnosti i smrti od cjepiva. U Hrvatskoj su ta cjepiva posve sigurna i neškodljiva?! U Hrvatskoj ne postoje djeca čije su zdravlje cjepiva uništila ili su njima usmrćena?!

Ne! Ali vas zato tko god poželi može javno i nekažnjeno smatrati neodgovornim, glupim, zaostalim, fanatikom … Hvala hrvatskom društvu i vlastima na razumijevanju, suosjećanju spram vaše žrtve – vašeg djeteta, na potpori i pomoći

Ako u Hrvatskoj cjepite kravu protiv neke zarazne bolesti i pritom se ona razboli od cjepiva ili pobaci tele (nedavno smo imali stotine takvih slučajeva kod cijepljenja stoke protiv bolesti kvrgave kože), imate pravo na naknadu štete. Ali ako ste roditelj, NEMATE PRAVO NA ODŠTETU! Krava vrijedi više od vašeg djeteta!”

*

Obaveza cijepljenja liječnika – neustavna!? A djece – ustavna?!

Očekivano, obveza cijepljenja počinje se širiti i na odrasle, za sada na medicinsko osoblje. Prva u Europi je talijanska regija Emilia Romagna.

No, gle čuda, liječnici se opiru obavezi i tvrde da je neustavna.

Tim povodom, pitamo vas:

1. Koliko pripadnika/ca medicinske struke doista podržava i/ili vjeruje u znanost;

2. Kako odrasli (medicinari, za sada!) reagiraju na cijepljenje (znate ono: “cjepiva su sigurna i ucinkovita”, “nuspojave su blage i zanemarive”, “korist od cijepljenja je veća od štete” itd., itd.);

3. Kako je obaveza cijepljenja za odrasle neustavna, a za djecu nije?

Izvor: Medici e sanitari dicono “NO” all’obbligo vaccinale

*

Zašto su zdrava djeca u lošijem medicinsko-etičkom tretmanu od osuđenih seksualnih prijestupnika?

Postavlja se pitanje – ako populaciju osuđenih seksualnih prijestupnika štitimo tezom “primum non nocere” (lat. – prvenstveno ne škoditi), tražimo njihov informirani pristanak, pratimo učinke i nuspojave terapije – zašto taj osnovni etički princip zanemarujemo kod populacije zdrave djece koju cijepimo bez svih navedenih prava?

Gdje počinje i gdje završava teza “primum non nocere” i je li vrijedila samo za vrijeme Hipokrata? Nedavno smo imali priliku čuti bojni poklič kojim se poziva da se Hipokratova zakletva revidira upravo u tom dijelu i upravo radi teme obaveznog cijepljenja (ne bi li se ono što prisilnije provodilo).

Na koji način biramo populaciju od koje ćemo tražiti informirani pristanak? Odnosno onu kojoj ćemo to zakonsko pravo uskratiti i temeljem koje “znanosti”?

I za kraj – zašto su naša zdrava djeca u lošijem medicinsko-etičkom tretmanu od osuđenih seksualnih prijestupnika?

Više: Zašto su zdrava djeca u lošijem medicinsko-etičkom tretmanu od osuđenih seksualnih prijestupnika?