Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (12.)

 

Anonimno (1.14.):

“Dijete rođeno s Apgarom 10/10, sve je bilo u redu do Di-Te-Pera s 18 mjeseci. MMR nismo primili, njega smo se najviše bojali jer se o njemu najviše pričalo. Tada je dijete nestalo. Ušao je u svoj svijet.

Nakon brojnih pregleda dobili smo dijagnozu: spektar autizma.

Od tada pa unazad par mjeseci dijete je bilo u svom svijetu bez pogleda, bez govora, bez pokazivanja, samo vriska kad mu ne bi odgovaralo ili tišina ako je sve ok.

Prije par mjeseci uveli smo ulje kanabisa, danas na internetu možeš naći svašta ali meni je bilo u glavi da samo želim nešto što nema nuspojava, ova mi je dovoljna. I našli smo.

Da vam odmah odgovorim ne, ne drogiram dijete, on ne vidi zmajeve, ne chila po kući… 

U principu prisutniji je, odaziva se kad ga zoveš, priča još uvijek najviše na svom jeziku ali zna reći šta želi: “Daj vode”, “Hoću jesti”, “Napuši balon”, “Idemo papa” … Ponavlja k’o mala papiga čak i najduže riječi.

Kad idemo van više nema trčanja za njim ili grčevitog držanja za ruku. Lijepo mi sam da ruku, ako stanemo on stane i čeka da se krene. Igra je postala normalnija, autići se voze, avioni lete, kuhaća služi za kuhanje.

Ništa se više ne vrti, nema više tišine, a da ne kažem da je postao maza, samo bi da se grli i mazi.

To je moje iskustvo. U moru raznih dodataka i kemija koje mogu ne samo imati nuspojavu, već i trajno naštetiti djetetu, mi smo odabrali prirodu i nije nam žao jer u kratkom roku smo postigli ogromne rezultate i sad imamo dijete koje samo želi učiti, kojega sve interesira i sve to radi sa osmijehom.”

Možete li mi reći koliko vam sin ima godina i opisati kakav je bio prije nego ste krenuli s ovom terapijom, i kada ste uočili napredak?

“Uskoro će navršiti 4 godine, a počeli smo oko Božića. Prvi rezultati su bili već nakon tjedan dana, stvarno rapidno je sve išlo.

Prije nije bilo ničeg, kao što sam napisala, ili vriska ako mu nešto ne paše ili tišina ako je sve ok. Prvo je krenulo sa pričanjem na njegovom jeziku, pa je počelo ponavljanje i razumijevanje, a sad već traži osnovno normalnim govorom.”

Možete li mi navesti nešto što sada zna tražiti od vas, a prije 5 mjeseci nije bio u stanju?

“Traži vode, jesti, da ide van, da se igra s njim, to nam je najveća novost. Više ne želi bit izoliran, ispunjava jednostavnije zadatke tipa baci to u smeće, daj tati, odnesi na stol … Nama je to čudesno jer do nedugo nismo znali da uopće ima glas, želje i potrebe.”

Kako koristite ulje kanabisa?

“Ulje koristimo po 5 kapi 3 puta dnevno.”

Da li ide kod defektologa, ili neke druge stručne osobe? Što vam kažu za napredak?

“Ide jednom tjedno i u šoku su, a meni smiješno kako misle da su to oni postigli.”

Jesu mu već postavili dijagnozu?

“Da, dijagnoza f84 spektar autizma.”

Koliko je skupo ulje, koliko vas dođe mjesečno?

“Bočica je 250 kuna, a unutra je 200 kapi. Pa sve zavisi, al’ ne više od 500 kuna mjesečno. Čisto ulje od kanabisa je smola ili pasta, tako se zove, a ovo je dobiveno od nje.”

Jel’ imao kakvih negativnih nuspojava od njega?

“Nuspojave koje postoje su kratkotrajne i nisu opasne. Može se dogoditi da je dijete razdražljivo jer mu ne paše na primjer vrijeme kad je uzelo ulje ili da je pun energije, što meni paše jer je inače miran. U 99,9% posto ne mijenja se ništa osim rezultata. Nema narušavanja zdravlja kao kod filanja tabletama i raznim kemijskim dodacima.”

 

12 godine, savršeno zdrav. Apgar 10/10.

M. M. (1.15.):

“Gabriel je rođen 2012 godine, savršeno zdrav. Apgar 10/10.

Drugi dan po rođenju prima cjepiva BCG i EugerixB. Vrišti satima. Uvjeravaju me da ne znam utješiti dijete i da je gladan iako imam mlijeka u izobilju!!

Nakon 1. doze Pentaxima sa 4 mjeseca: teški atopijski dermatitis.

Nakon 3. doze, ovaj put Infanrix Hexa: teški napadaj kašlja i gušenja.

S godinu dana prima Priorix. Vrišti neutješno satima. Krvave smrdljive stolice. Nočno vrištanje i ukočeno bacanje koje traje više od godinu dana. Ja od muke lupam glavom o zid. Govor slabo napreduje. Zbog brojnih artikulacijskih teškoća spontani govor je jako slabo razumljiv i s 5 godina.

Krvave stolice su trajale oko 7 dana. Analiza je pokazala Kampilo bakteriju. Rekli su mi da je sigurno pojeo zaraženu piletinu. Za noćno vrištanje i bacanje mi je rečeno da sigurno sanja nešto ružno, da je faza i da će proći. Za govor da je razmažen, da ga treba ispravljati. Shvatila sam da od njih nema ništa, ma što da se desi, da sam sama i jedina odgovorna za svoje dijete.

Poštedjela sam ga dijagnoza. Vjerovala sam u svoje dijete. Krenuli smo privatno logopedu (koji me je ismijao kad sam spomenula da sumnjam na cjepiva) pa smo ga ubrzo promijenili. Išli smo pune dvije godine uz minimalan napredak. Uveli smo razne prirodne dodatke. Dijete je doslovno u tjedan-dva procvalo. Izgovor je sve bolji, još jedino ne može reći “r”.

Nakon zadnjeg cijepljenja s godinu dana ostali su mu i povećani limfni čvorovi na vratu i zatiljku i to je nestalo korištenjem joda. Dojen je pune 4 godine. Vjerujem da je dojenje itekako ublažilo posljedice. Pedijatrica me kod svakog cijepljenja molila da ne dojim par dana, da se cjepivo bolje primi! Nisam je poslušala.

Žrtvovala sam svoje dijete iz straha od sustava koji mi je naposljetku okrenuo leđa. Nuspojave nisu prijavljene. Ništa nije od cjepiva. Nikada si to neću oprostiti. Zauvijek su izgubili moje povjerenje. Gabrijel ima 6 godina. Više nikada neće biti cijepljen.

Želim nadodati samo jedan detalj, koji ne mora biti u priči, ali koji mi se urezao u pamćenje zauvijek, kad je dijete posljednji put cijepljeno Priorixom s 13 mjeseci. Kad je primio cjepivo bio je miran nekoliko minuta, dok sam ga obukla i dok je dr. ispisala cjepnu knjižicu. Odjednom počinje bolan vrisak, dijete vrišti, grči se, ja pitam dr. šta da radim, duša mi vrišti skupa s njim, a ona onako bezdušno, bez emocija, bez pogleda nadoda: “Mama nemojte dojit par dana”. I zatvori za sobom vrata.

Nema više nikog!! Ostaješ sam! Tu sam shvatila da sam sama ma što da se desi, da smo samo broj, pokusni kunići i koliko sam glupa bila, jer ja sam znala da ga ne smijem voditi tamo, a ipak sam ga odvela, zato jer je netko odredio da ga moram odvesti.

On je toliko vrištao narednih sati da to neću zaboraviti za svih života. Naš put od najviše pola sata do kuće je trajao barem tri sata, nisam ga mogla staviti u sjedalicu, nisam mogla voziti, ništa, mogla sam samo plakati s njim, grliti ga i moliti da mi OPROSTI!!”

*

Donosimo još dva u nizu svjedočanstava roditelja iz Hrvatske čija su zdrava djeca, kako navode, oboljela od raznih bolesti nakon pojedinih ili više uzastopnih cijepljenja. Neka od te djece su postala teški bolesnici, a neka su to i danas.

Svjedočanstva su to i o pripadajućim postupcima i ponašanju pojedinih zdravstvenih radnika (liječnika-cjepitelja, pedijatara, porodničara…). Iskazi svjedoče i o povjerenju roditelja u zdravstveni sustav, ali i o slučajevima kada su povjerenje u stručnost pojedinih liječnika izgubili, posebice zbog posljedica koje je po zdravlje njihovog djeteta ostavilo cijepljenje.

Svrha ovoga priloga je ukazati na “naličje” cijepljenja, na niz sudbina na koje “službena” medicina u pravilu žmiri ili ih i ne želi povezati sa cijepljenjem. Svrha je i ukazati na nadu koju pružaju roditelji koji osvješćuju i loše strane cijepljenja, svojom ljubavlju i požrtvovnoću skrbe za svoje najmilije, tragaju za lijekovima i pomoći za njihove teškoće… Svrha je i poslati poruku da u svome nastojanju nisu sami i zaboravljeni, da se njihov glas čuje!

Građanska inicijativa Cijepljenje – pravo izbora prikupila je i pripremila za objavu priče i fotografije uz pristanak i ljubaznošću roditelja te im na tome iskreno zahvaljuje (svjedočanstva od rednog broja 4. izvorno su objavljena na facebook stranici Glupače, pokrenutoj 7. svibnja 2018.). Svjedočanstva nisu objavljena pod punim imenom i prezimenom roditelja zbog zaštite njihove i privatnosti njihove djece. To je ujedno u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (* 1) kojeg “sustav cijepljenja” kroz svoj postupak prijave roditelja koji odbijaju cijepljenje ne poštuje!

* Ostala svjedočanstva: Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (1.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (2.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (3.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (4.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (5.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (6.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (7.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (8.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (9.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (10.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (11.);

(* 1) Članak 7., stavak 1., točka 1. Zakona o zaštiti osobnih podataka ističe: Osobni podaci smiju se prikupljati i dalje obrađivati isključivo: – uz privolu ispitanika samo u svrhu za koju je ispitanik dao privolu, ili …

Releated