Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (4.)

T. P.:

Ja sam GLUPAČA!

Vrtim film unatrag. Tijekom trudnoće sam iz knjižnice pročitala sve dostupne knjige o trudnoći, bar dvadeset, a potom još 15-ak o razvoju djeteta do njegove navršene 3 godine.

Mislila sam da sam spremna, da sam proučila sve potrebno.

GLUPAČA!

Sina sam dovela na svijet dogovorenim carskim rezom na sam termin, a već par sati nakon operacije započela sam s dojenjem i nisam dopustila nikakvo umjetno mlijeko jer i nije bilo potrebe za tim.

Mislila sam da sam sve napravila “kako treba”.

Gledam sada cijepnu knjižicu. Sin mi je cijepljen na dan rođenja Engerix B cjepivom za zaštitu od hepatitisa B. 

Ovo cjepivo je uvedeno prvo 12-godišnjacima, a naknadno je odlučeno da ga treba dati novorođenčadi u prvih 24 sata.

Dijete se može zaraziti virusom hepatitisa B tijekom poroda od majke koja je nosilac virusa, kontaminiranom iglom i rizičnim seksom.

Ček, ček, ček! Jel’ se vi šalite?!

Moj sin je dobio cjepivo iako samu bolest nikako ne može dobiti, ili misle da će se bosti u portunu dok mu ja radim čokolino?

Ne, još bolje, upustit će se u rizični seks? Hoćete reći da ovo cjepivo ima nekakve veze s pedofilskim lancima?

Štite pedofile?! Ne, pa to Crkva radi. Čemu onda?!

Oh, bar je zaštićen doživotno.

Ne, ček! Djeluje niti 5 godina?

Dajte, uozbiljite se!

Znanstvena studija Hepatitis B vaccine and the risk of CNS inflammatory demyelination in childhood (PDF) iz 2009. godine navodi kao zaključak da postoji uzročna veza između cjepiva protiv hepatitisa B i povećanog rizika od multiple skleroze te takvi zabrinjavajući rezultati zahtijevaju daljnje istraživanje.

Studija iz 2007. godine navodi da je upravo Engerix B najgori u hrpi cjepiva jer za 74% povećava rizik od razvijanja neuroloških poremećaja.

Nadalje, utrostručuje rizik od obolijevanja od multiple skleroze i utrostručuje rizik od ASD-a (Autism Spectrum Disorder, poremećaji iz spektra autizma).

Iako je Engerix B licenciran bez tiomersala ipak sadrži 0.5 μg aluminija po ml cjepiva što može biti pogubnije od samog zloglasnog tiomersala.

Znanstvenici oprezno priznaju da je 1996. bilo prijavljeno samo 54 slučaja zaraze u CDC-u (Centri za kontrolu i prevenciju bolesti, vodeći institut za javno zdravstvo SAD-a). za djecu od 0-1 godine. Iste godine rođeno je 3,9 milijuna djece u Americi, a postotak zaraženih bi iznosio 0.001%.

Nadalje, VAERS (The Vaccine Adverse Event Reporting System, sustav prijavljivanja nuspojava cijepljenja u SAD-u, provodi se u suradnji s CDC-om) ima prijavljeno te godine čak 1.080 nuspojava na cjepivo, uključujući 47 smrtna slučaja!

Ajmo pojednostavniti.

Za svako dijete koje dobije hepatitis B imamo 20 cijepljenih beba sa teškim nuspojavama. Ne zaboravimo da je niti 10% nuspojava prijavljeno. Shodno tome, uzmimo u obzir da cjepivo oštećuje 200 djece!

Neke od nuspojava navedenih od proizvođača u uputi o lijeku su meningitis, trombocitopenija, encefalitis, encefalopatija, multipla skleroza, Guillain-Barre sindrom, epilepsija, apnea, bronhitis, alopecija, itd.

Znanstvenu studiju objavljenu u “Indian Journal of Pediatrics” iz 2013. – 2015. godine napisao je dr. Jacob Puliyel i još jednom potvrdio neuspjeh cjepiva za hepatitis B.

1. Dovodi u pitanje efikasnost cjepiva za dva različita rasporeda cijepljenja – 24 sata nakon rođenja i nakon 6 tjedana. Nevjerojatni zaključak nakon testiranja: cjepivo odmah nakon rođenja ne daje nikakvu dodatnu zaštitu!

2. Istraživali su razinu zaštite kod 865 djece te proučavali da li se ista mijenja tijekom vremena. Došli su do spoznaje da 7 od 10 (70%) ispitanika je imalo anitijela, no čak 30% nisu imali nikakvu zaštitu!

Uzimajući u obzir starost djece, dolaze do otkrića da zaštita pada rapidno i značajno, na 82% do prve godine života, a do 47% za 5-godišnjake! Doza odmah nakon rođenja ne radi nikakvu razliku!

3. Napokon, dolazimo do najzanimljivijeg dijela. Kakva je razina zaštite kod djece koja se nisu cijepila?

Od 370 djece, skoro pola (45%) jednogodišnjaka su imali prirodni imunitet, dok je 29% djece nakon navršene 5. godine i dalje bilo prirodno imuno.

Da. Dozvolila sam da mi dijete cijepe u rodilištu i još par puta izvan istog jer je tako struka rekla, da je nužno i da je dobro za njega!

E jesam GLUPAČA!

Oni bar tako misle. Budući da nisam medicinske struke nema nikakve potrebe da me informiraju o cijepljenju odmah nakon rođenja mog djeteta, mogućim nuspojavama i mogućoj dobrobiti istog.

Krajnje je smiješno pomisliti da možemo sami odlučiti o onome što je za dobrobit našeg djeteta i da traže pristanak za ubrizgavanje nečeg oko čega se i dalje vodi rasprava u cijelom svijetu i vrše konstantna ispitivanja.

Rekoh, G L U P A Č A !

Izvori:

Hepatitis B vaccine and the risk of CNS inflammatory demyelination in childhood (PDF)

Hepatitis B Vaccine Triples the Risk of Autism in Infant Boys

Inflammatory responses to hepatitis B virus vaccine in healthy term infants

Evaluation of the Protection Provided by Hepatitis B Vaccination in India

The Vaccine Program’s Unintended Consequences: A Tale of Two Hepatitis B Studies

*

Donosimo još jedno u nizu svjedočanstava roditelja iz Hrvatske čija su zdrava djeca, kako navode, oboljela od raznih bolesti nakon pojedinih ili više uzastopnih cijepljenja. Neka od te djece su postala teški bolesnici, a neka su to i danas.

Svjedočanstva su to i o pripadajućim postupcima i ponašanju pojedinih zdravstvenih radnika (liječnika-cjepitelja, pedijatara, porodničara…). Iskazi svjedoče i o povjerenju roditelja u zdravstveni sustav, ali i o slučajevima kada su povjerenje u stručnost pojedinih liječnika izgubili, posebice zbog posljedica koje je po zdravlje njihovog djeteta ostavilo cijepljenje.

Svrha ovoga priloga je ukazati na “naličje” cijepljenja, na niz sudbina na koje “službena” medicina u pravilu žmiri ili ih i ne želi povezati sa cijepljenjem. Svrha je i ukazati na nadu koju pružaju roditelji koji osvješćuju i loše strane cijepljenja, svojom ljubavlju i požrtvovnoću skrbe za svoje najmilije, tragaju za lijekovima i pomoći za njihove teškoće… Svrha je i poslati poruku da u svome nastojanju nisu sami i zaboravljeni, da se njihov glas čuje!

Građanska inicijativa Cijepljenje – pravo izbora prikupila je i pripremila za objavu priče i fotografije uz pristanak i ljubaznošću roditelja te im na tome iskreno zahvaljuje (svjedočanstva od rednog broja 4. izvorno su objavljena na facebook stranici Glupače, pokrenutoj 7. svibnja 2018.). Svjedočanstva nisu objavljena pod punim imenom i prezimenom roditelja zbog zaštite njihove i privatnosti njihove djece. To je ujedno u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (* 1) kojeg “sustav cijepljenja” kroz svoj postupak prijave roditelja koji odbijaju cijepljenje ne poštuje!

* Ostala svjedočanstva: Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (1.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (2.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (3)

(* 1) Članak 7., stavak 1., točka 1. Zakona o zaštiti osobnih podataka ističe: Osobni podaci smiju se prikupljati i dalje obrađivati isključivo: – uz privolu ispitanika samo u svrhu za koju je ispitanik dao privolu, ili …

Releated