Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (28.)

S. Š. (3.11.):

"Dok sam bila trudna, proučavala sam cjepiva i sve u vezi njih. Sve one loše strane. Danima. Noćima. Tjedni su prolazili, a meni je došao termin poroda. Nisam se sjetila, na kraj pameti mi nisu bila ikakva cjepiva. Stavila sam sve znanje pod tepih.

Rodila sam. Brzo, bez komplikacija, bez straha. Predivnu djevojčicu. Apgar 10/10. Treći dan u bolnici dobiva žuticu i ostajemo malo dulje od očekivanog. U sobu mi ulazi medicinska sestra, uzima dijete, u hodu govori da ju vodi na cijepljenje. Ja šutim. Sjedim, šutim i čekam. Zabetonirana u onom krevetu, bez glasa da išta kažem. Zakazala sam. Prvi put.

Puštene doma. Dijete se normalno razvija, dobiva na težini. Prvi poziv sa pedijatricom obavljen, dogovaramo sistematski. Odlazimo na isti. Kaže: "Vidimo se sa dva mjeseca da primi cjepivo." Imala sam knedlu u grlu na sam spomen istoga. Dolazimo za mjesec dana na cijepljenje. Primila ga je. Opet sam zakazala. Zbog pritiska okoline, zakona, svi su pa će i ona. I ja sam. I moji su. I njegovi su. Svi su živi.

Na dan cijepljena, dijete je prespavalo cijeli dan. Ne cijeli dan u komadu, ali skromno cu reći - skoro. Bez obroka. Bez promjena pelene. Bez onog slatkog osmijeha. Spavala je. Drugi dan je sve bilo normalno. Uobičajen dan. Obrok, nošenje, maženje, 101 pelena, podrigivanje, opet malo maženje. Tipičan život jedne bebe.

Nedugo nakon primljenog cjepiva jedan dan nije bio tako tipičan. Uz sve obaveze oko male bebe, uhvatila sam pet minuta mira za sebe dok je spavala. Stavila sam je u njezin krevetić. Uvijek je imala maleni jastuk ispod glavice da bude na povišenom. Ležala je na leđima. I kao svaka mama, znala sam gledati u nju satima dok je spavala. I provjeravati da li diše. I svaki put bi propustila "vrijeme za sebe" jer sam samo gledala u nju i za tren bi bila budna. Taj dan sam odlučila iskoristiti to vrijeme, zapaliti cigaretu na miru dok ju gledam kroz prozor balkona, možda pogledati televiziju, u krajnjem slučaju odspavati s njom.

Uzela sam cigaretu, otišla na balkon. Cigareta je sama izgorila jer sam svakih par sekundi ulazila u sobu da ju provjerim. Bila sam dosadna samoj sebi. Sjela stoti put za redom i obećala si popušiti tu cigaretu do kraja. Bez dizanja. Bez provjeravanja. Pa živa je, diše. Spava.

Nešto mi nije dalo mira, sve sam se vrpoljila po stolici i nećkala ustati se ili ne. Nisam mogla izdržati i ustala sam. Ušla sam u sobu, ona se gušila. Doslovno zvuk nije ispustila. Kao da joj je nešto zapelo u grlu. A nije bilo ničega. Nije imala obrok prije tog spavanja, nije imala nikakvu igračku kraj sebe. Bila je u krevetu. Spavala je. Kao i svaki put do sada. Gušila se.

Odjednom u očima joj je se vidio strah. U pogledu je tražila pomoć. To maleno biće od svega dva mjeseca se borilo za zrak. Zgrabila sam ju u suzama. U suzama okusa bijesa, jada, tuge i nemoći. Kako sam ju primila i podignula tako je uhvatila zraka i smirila se. Nije se ništa dogodilo. Nisam zakazala ovaj put. Spasila sam svoju curicu. Spasila sam ju od sigurne smrti.

Taj dan se sve promijenilo. Taj dan je bio novi početak. Taj dan sam izvukla sve ono ispod tepiha. Ono isto znanje koje sam imala prije ali nisam reagirala.

Moja curica će za tri mjeseca puhati treću svijećicu na torti. Moja curica je zdrava. Moja curica se više nikada nije cijepila. Ni neće. Nikada. Njezina mama je sada jaka, njezina mama više ne popušta pod pritiskom. Njezina mama više nikada neće zakazati.

Vjerujte svojoj intuiciji. Moju kćer je spasila. Vjerujte u same sebe, vjerujte u sve one ružne priče o cjepivima. Postoje. Vjerujte u svoju djecu. Nemojte nikada zakazati. Naša djeca nas trebaju."

V. T. (3.12.):

"Dana 4.12.2014. rodila se naša prekrasna curica Antea koju smo godinama željno čekali. Više od pola trudnoće je trajalo krvarenje nepoznatog uzroka i strah da je ne izgubimo.

Cijelo to vrijeme sam čitala o cjepivima i bojala se ako je cijepim da će se nešto loše dogoditi. Muž se nije toliko bojao i pridavao pažnju cjepivima. Mislio je: "Pa svi smo se cijepili, neće se valjda nešto loše dogoditi."

Ali, dogodilo se. Naravno, odmah u bolnici je cijepljena (BSG i Hep B) i bila je jako mirna i stalno je spavala. Pošto je napredovala jako dobro na težini nisam obraćala pažnju kako skoro nikad ne plače i super spava. Ubrzo je krenuo atopijski dermatitis i alergije na jaje, mlijeko, gluten, konzervanse, šećere, kvasac, pšenica - brašno, jako puno povrća, ... Lakše je zapravo napisati na što nije alergična.

Cijepljena je sa DiTePer 5u1 s 4 mjeseca i sa 6 mjeseci. Dok sam to gledala, plakala sam, a muž je mislio jesam li luda, pa neće joj ništa biti, to je par sekundi plakanja. Ali ja sam osjećala toliku tjeskobu i strah i znala sam da će se još nešto loše dogoditi. I dogodio se autizam.

Zadnjih godinu i pol se borimo i pokušavamo joj pomoći s raznim terapijama. Naravno, krivim sebe jer nisam bila odlučnija i ne cijepila je. Nikad si to ne mogu oprostiti. Na našu sreću preselili smo u Austriju gdje cjepivo nije obavezno. Ali i da smo u Hrvatskoj, borila bih se sa svima i nikad je ne bi više cijepila.

Bogu hvala, saznali smo za jedan preparat Rens. Više od mjesec dana ga koristi i vide se velike promjene i pomaci u ponašanju. Radimo pretrage u Australiji i tijelo je puno teških metala, a znamo i od čega. Uz manjak svih vitamina i minerala. Ali polako vjerujem da će se s vremenom stanje popraviti."

Možete li nam reći kako vam je pomogao Rens?

"Vide se ogromne promjene. Skoncentriranija je. Sluša kad joj se pokazuje i objašnjava. Doda maloj seki sok ili dudu. Prije je nije puno doživljavala. Smije joj se kad plače ili kad galamim na nju, gleda i smije joj se, ima bolji kontakt očima. Čuje i primjećuje stvari oko sebe, na primjer ptice kada smo vani. I kaže: "Ciju-ciju", kako ptice cvrkuću. I ganja ih. Kad se muž šišao mašinicom otišla je u kupaonu da vidi šta radi, a prije na to nije obraćala pažnju. Prije je bila jako u svom svijetu. Nije obraćala pažnju na ljude oko sebe."

Koja je cijena preparata Rens za dijete?

"Rens dođe oko 220 €. Oko 100 € dođu pretrage za kosu i mišljenje dr. Susan koja pregledava nalaze u Australiji. Nismo radili još urin i stolicu jer financijski to još ne možemo, te pretrage koštaju oko 600-700 €. Članovi smo jedne udruge za autizam iz Slovenije, s kojom surađuje Zoran i dr. Susan, pa su nam te cijene nalaza. Tko god želi može se obratiti Zoranu Dernovšeku, reći svoj problem i poslati nalaze, pa on dalje upućuje kako i koliko što košta. U prilogu šaljem i link na video o Rensu. Tko želi neka pogleda."

*

Donosimo još dva u nizu svjedočanstava roditelja iz Hrvatske čija su zdrava djeca, kako navode, oboljela od raznih bolesti nakon pojedinih ili više uzastopnih cijepljenja. Neka od te djece su postala teški bolesnici, a neka su to i danas.

Svjedočanstva su to i o pripadajućim postupcima i ponašanju pojedinih zdravstvenih radnika (liječnika-cjepitelja, pedijatara, porodničara, …). Iskazi svjedoče i o povjerenju roditelja u zdravstveni sustav, ali i o slučajevima kada su povjerenje u stručnost pojedinih liječnika izgubili, posebice zbog posljedica koje je po zdravlje njihovog djeteta ostavilo cijepljenje.

Svrha ovoga priloga je ukazati na “naličje” cijepljenja, na niz sudbina na koje “službena” medicina u pravilu žmiri ili ih i ne želi povezati sa cijepljenjem. Svrha je i ukazati na nadu koju pružaju roditelji koji osvješćuju i loše strane cijepljenja, svojom ljubavlju i požrtvovnoću skrbe za svoje najmilije, tragaju za lijekovima i pomoći za njihove teškoće… Svrha je i poslati poruku da u svome nastojanju nisu sami i zaboravljeni, da se njihov glas čuje!

Građanska inicijativa Cijepljenje – pravo izbora prikupila je i pripremila za objavu priče i fotografije uz pristanak i ljubaznošću roditelja te im na tome iskreno zahvaljuje (svjedočanstva od rednog broja 4. izvorno su objavljena na facebook stranici Glupače, pokrenutoj 7. svibnja 2018.). Svjedočanstva nisu objavljena pod punim imenom i prezimenom roditelja zbog zaštite njihove i privatnosti njihove djece. To je ujedno u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (* 1) kojeg “sustav cijepljenja” kroz svoj postupak prijave roditelja koji odbijaju cijepljenje ne poštuje!

** Ostala svjedočanstva: Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (1.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (2.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (3.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (4.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (5.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (6.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (7.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (8.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (9.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (10.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (11.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (12.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (13.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (14.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (15.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (16.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (17.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (18.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (19.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (20.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (21.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (22.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (23.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (24.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik ... (25.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik ... (26.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik ... (27.);

(* 1) Članak 7., stavak 1., točka 1. Zakona o zaštiti osobnih podataka ističe: Osobni podaci smiju se prikupljati i dalje obrađivati isključivo: – uz privolu ispitanika samo u svrhu za koju je ispitanik dao privolu, ili …

Releated