Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (33.)

P. Š. (4.1.):

“Kao majka djeteta oštećenog cjepivima, mogu vam reći sljedeće: Dala sam cijepiti svoju kćer. Prvi put prije točno 11 godina kada sam je rodila.

Moja djevojčica. Rađala sam ju 16 sati. Cijepili su je. Nisam niti pomislila ne cijepiti dijete. PA I JA SAM CIJEPLJENA. Ne želim čuti niti jednu riječ. Oni su liječnici. Oni znaju.

Došli smo kući. Rea nije htjela jesti – barem ne onako kako sam ja mislila da bi trebala. Samo je spavala prvih tjedan dana. Suprugu i meni se činilo – savršena beba, pa ona spava i po noći 😣. Dojila sam ju. Na zahtjev. Nije dobivala na težini. Nakon 2 tjedna došla nam je patronažna u posjet: “Mama, samo dojiti.” Mama je dojila. Rea je plakala. I tako, mučile smo se zajedno da bismo uspostavile ritam i da ona prihvati moju dojku.

S 2 mjeseca starosti odveli smo je na cijepljenje. HIBERIX cjepivo. Rea više nije htjela jesti. Neutješno je plakala satima. Pozvala sam patronažnu. Rekla je: “Mama vi nemate mlijeka, dijete vam je gladno. Kupite dohranu, ali i dalje se izdajajte.” Tako smo učinili. Hranjenje – muka.  

Mjesec dana kasnije opet cijepljenje. Cjepivo IPV, Rea nakon tjedan dana bolesna. Bronhitis. Teško disanje. Temperatura 40+. Pa malo kortića, pa malo ovoga, pa malo onoga. Rea počinje povraćati u širokom luku. Svaki drugi obrok. I dalje se izdajam. Hodamo po bolnicama. Sve se ‘”smiri”.

Ajmo opet na sistematski. Cijepljenje. INFANRIX – nekoliko dana nakon cjepiva dijete dobije visoku temperaturu, kao grom iz vedra neba. Treskavica. Hitna: “Nespecificirana upala pluća.” Odakle? Ne znamo. Saniramo. Pazimo. Ljubimo. Volimo.

Ajmo opet na cijepljenje. Mjesec dana poslije – novi udar: OPV i INFANRIX zajedno. Nekoliko dana kasnije Rea počinje povraćati u širokom luku, proljev svakih 15 minuta. Ne jede. Tjedan dana, svaki dan sam na Zvijezdi, Šalati, Klaićevoj. “Mama, naporni ste”, kažu mi, “to je viroza, idite doma, dajte rehidracijsku otopinu bebi.”

7. dan, preko veze 😭😭 dolazimo na Zaraznu, ne znaju gdje sam do sad?!?!???! Provjeravaju, vide da sam bila 4 puta u tjedan dana kod njih. Dr. Gaće mi se ispričava. Kaže: “Mama, curica je loše. Svaka vam čast, da vam nije dehidrirala (mama nije spavala punih tjedan dana, vodu na žličicu svakih 5 minuta sam joj davala).

Nespecificirana dijagnoza. Oni ne znaju što je, ali liječe, cijepljena je znate, kažem, prije 10-ak dana. “Dobro mama, to nema veze.”, kažu. 10 dana hospitalizacije. Cijena – sitnica – par tisuća kuna. Usred stresa – gubim i to malo mlijeka koje sam imala, jer sam se samo izdajala. Ostaje nam prokleti aptamil.

Idemo opet … Rea je zdrava, puna 3 tjedna, dolazi sistematski. Cijepimo se Hiberixom, opet. Nekoliko dana poslije, temperatura +40, treskavica. Odjednom. Hitna. Dijagnoza: nespecificirana upala pluća. Saniraj. Samo daj. Bilo što. Da joj bude dobro. “Nije od cjepiva, mama, ne brinite. Cjepiva su sigurna. I učinkovita.”

18.10., Rea ima punih 6 mjeseci i 2 su hospitalizacije iza nas. Divna je moja djevojčica. Nije bolesna, gotovo punih 2 mjeseca.

Sistematski. Cijepimo – INFANRIX, OPV i HIBERIX – SVE ISTI DAN!!! Nogica je natečena, ima troduplu nogu. “Samo hladni oblozi”, kaže pedijatrica. 3. dan oteklina splasne. Rea je dobro. Punih tjedan dana nakon toga, 8. dan, temperatura +40. Opće loše stanje djeteta, u roku 24 sata. Hitna. Dijagnoza nakon 5 dana hospitalizacije: SINDROM SEPSE. “Mama, jako je loše, znate, činimo sve u našoj moći.”

“Znate, ona se cijepila prije 10-ak dana.” “Ma nema veze mama, to nema veze.” 14 dana hospitalizacije – dan za mamu 250 kuna, izračunajmo.

Cijepimo i dalje. “Nije od cjepiva.” I tako do 3. godine života. 2 puta, ubrzo nakon cjepiva, moje je dijete gotovo umrlo. “Nije od cjepiva.”

Sa 7 godina mama ju cijepi. Rea kreće u školu. 4 dana nakon cjepiva – PRIORIX + IPV (4. doza u njezinom životu)+ D+ TE, Reu boli uho, jako. Kaže da želi umrijeti. Specijalist kaže: “Ovakvu upalu nisam nikad vidio.” 14 dana bolnog čišćenja uha, svaki dan.

“Mama, da li se dijete cijepilo nedavno?”, pita liječnik. Kažem: “Je, prije nekoliko dana.” “Idite kod pedijatra i neka prijavi nuspojavu. Ovo je tipična nuspojava cjepiva.” Odmah letim iz Vinogradske u Novi Zagreb, kažem pedici, ona odmahne rukom i kaže: “Dajte mama, 4 dana nakon cjepiva – nuspojava?!?!?!??! Ma nije.”

Ja počnem razmisljati. Istraživati. Uzmem Rein karton, pogledam hospitalizacije, sve bronhitise, rinitise i ine itise, i shvatim – svaki put, nakon cijepljenja, moje dijete bilo je JAKO BOLESNO. Dva smo se puta molili da ostane živa. Moja curica. Precijepljena. Bolesna.

Za nagradu, nedugo nakon upale uha i mog saznanja Rea dobije trombocitopeniju. Konkretno, HS purpuru. Autoimunu bolest. Uzrokovanu adjuvansima iz cjepiva.

Ja sam trudna. Nakon višemjesečnog “internet” savjetovanja, razgovora s obitelji, odlučujem: “Nema više cijepljenja!”

Rodim dječaka. On doji. On doooooji bez problema. I bojim se. Što ako dobije dječju paralizu!!!!! Što ako griješim? Pa svi cijepe. Možda ovo, možda ono. I cijepim ga. Prvi put s 2 mjeseca života. 4 dana poslije, temperatura 40+ , treskavica. DEJA VU … Hitna. Nespecificirana upala pluća.

Lupam glavom u zid. Ljuta sam. Na sebe. Liječnike. Muža. Boga. Prestajem cijepiti.

Danas, mnogo godina poslije, mogu vam reći ovo: moje necijepljeno dijete (cijepljen jednom dozom cjepiva) ne poznaje liječnika. Moja cijepljena kćer i danas ima posljedice otrova.

6 godina istraživanja, noći i noći čitanja studija, razgovora sa stručnjacima ove i one strane, slušanja. Promišljanja. Upoznala sam toliko roditelja sa sličnim, ili nažalost gorim pričama od naše. Upoznala sam ljude čija su se djeca nakon cjepiva “ugasila”, umrla… STRUČNJACI KAŽU NIJE OD CJEPIVA. NIJE. JEDNOSTAVNO NIJE. Od zraka je, aluminija iz majčinog mijeka, ali nije od aluminija iz cjepiva. Zdravo dijete pod parolom “prevencije” i zaštite, morate cijepiti. Pa to svi rade. I ja sam cijepljena. E pa gospodo. Jesam. I bila sam bolesna. I dobila sam meningitis za nuspojavu nakon MOPARUa, ali nije bilo od cjepiva. I atopijski dermatitis. Nije od cjepiva. Nikad nije. Ni mali L nije umro od cjepiva. Cjepili su ga u 18 sati, ujutro u 7 majka ga je našla mrtvog. Hrvatski stručnjak javno je rekao na to pitanje: “To je riješeno. Mama ga je nahranila čokolinom, i stavila spavati na trbuh. Dijete je uvijek spavalo na trbuhu. Nije od cjepiva.” Sindrom sepse moje kćeri nije od cjepiva. Bronhitisi nisu od cjepiva. Astme nisu od cjepiva.

A moje necijepljeno dijete je ZDRAVIJE od mog cijepljenog djeteta. I ne bojim se ospica. Ni zaušnjaka. Ni ničega. Jer prevenciju činim hranom, čistom vodom, i kvalitetnim, prirodnim suplementima.

I pjevajte koliko hoćete, ja znam da JE OD CJEPIVA. I kako sam rekla čuvenom epidemiologu V. D.: “Ja sam što se teme cijepljenja tiče – beton. Ne postoji stručnjak koji će me uvjeriti u tezu “veće koristi”. A neeeeee. Nema šanse. Zapravo u ništa nisam tako sigurna kao u moju odluku da ne dam cijepiti.”

Bočice krcate adjuvansima, smeće krcato kemijskim suspstancama koje NE MOGU biti u tijelu djeteta starog 3 dana, 2 mjeseca, niti 10 godina. Moj izbor. Moja odluka. Ja sam odgovorna. Svaki put. A oni, odmahuju rukom. I ja pričam anegdotalne dokaze. Moj dokaz su moja djeca. I njihovi medicinski kartoni i cijepne knjižice .

SLOBODA IZBORA, SADA I UVIJEK!

Ja sam glupača na kub.”

E. B. (4.2.):

“Tara je rođena 12.02.2009. godine.

Cijela trudnoća je bila odlična, ali ipak je stigla carskim rezom. Apgar je bio 10.

Uredno cijepimo. S pet i pol mjeseci je hospitalizirana na 9 dana jer ima escherichiu coli. To ljeto smo je se uspili riješiti, da bi se opet vratila iduće ljeto. Tada ima godinu i pol dana. Trideset dana je bila na tri različita antibiotika. Napokon je nalaz sterilan. Imunitet joj je toliko srozan od antibiotika da je idućih pet mjeseci bila non stop pod prehladama, virozama, temperaturama.

Tu sam već luda, puna mi je kapa doktora i antibiotika. Dalje cijepimo. Glupača. S ne pune dvije godine dobiva Di-Te-Per cijepivo, i desetak dana nakon njega dobiva ekceme na rukama, nogama, licu. Kortići su samo spremili problem pod tapetić.

Tad je bilo dosta, uzela sam stvar u svoje ruke. Ekceme smo riješili prirodno, okrenili se zdravoj prehrani, prestali cijepiti. Iz dana u dan je bila sve jača i zdravija.

Ona sad ima devet i pol godina. Znači, od druge godine do danas je popila samo jedan antibiotik. Turbo zdravo dijete. Rijetko kad je bolesna. Zafibra tri puta godišnje. Temperature prolaze brzo i same, bez ikakvih umjetnih spuštanja. Prehlade isto tako. Jedini lijek u kući su nam čajevi i eterična ulja.”

*

Donosimo još dva u nizu svjedočanstava roditelja iz Hrvatske čija su zdrava djeca, kako navode, oboljela od raznih bolesti nakon pojedinih ili više uzastopnih cijepljenja. Neka od te djece su postala teški bolesnici, a neka su to i danas.

Svjedočanstva su to i o pripadajućim postupcima i ponašanju pojedinih zdravstvenih radnika (liječnika-cjepitelja, pedijatara, porodničara, …). Iskazi svjedoče i o povjerenju roditelja u zdravstveni sustav, ali i o slučajevima kada su povjerenje u stručnost pojedinih liječnika izgubili, posebice zbog posljedica koje je po zdravlje njihovog djeteta ostavilo cijepljenje.

Svrha ovoga priloga je ukazati na “naličje” cijepljenja, na niz sudbina na koje “službena” medicina u pravilu žmiri ili ih i ne želi povezati sa cijepljenjem. Svrha je i ukazati na nadu koju pružaju roditelji koji osvješćuju i loše strane cijepljenja, svojom ljubavlju i požrtvovnoću skrbe za svoje najmilije, tragaju za lijekovima i pomoći za njihove teškoće… Svrha je i poslati poruku da u svome nastojanju nisu sami i zaboravljeni, da se njihov glas čuje!

Građanska inicijativa Cijepljenje – pravo izbora prikupila je i pripremila za objavu priče i fotografije uz pristanak i ljubaznošću roditelja te im na tome iskreno zahvaljuje (svjedočanstva od rednog broja 4. izvorno su objavljena na facebook stranici Glupače, pokrenutoj 7. svibnja 2018.). Svjedočanstva nisu objavljena pod punim imenom i prezimenom roditelja zbog zaštite njihove i privatnosti njihove djece. To je ujedno u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (* 1) kojeg “sustav cijepljenja” kroz svoj postupak prijave roditelja koji odbijaju cijepljenje ne poštuje!

* Ostala svjedočanstva: Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (1.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (2.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (3.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (4.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (5.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (6.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (7.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (8.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (9.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (10.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (11.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (12.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (13.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (14.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (15.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (16.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (17.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (18.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (19.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (20.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (21.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (22.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (23.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (24.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (25.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (26.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (27.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (28.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (29.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (30.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (31.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (32.);

(* 1) Članak 7., stavak 1., točka 1. Zakona o zaštiti osobnih podataka ističe: Osobni podaci smiju se prikupljati i dalje obrađivati isključivo: – uz privolu ispitanika samo u svrhu za koju je ispitanik dao privolu, ili …

Releated