Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (21.)

Anonimno (2.15.):

“Adriana je rođena 06.03.2012. Porođaj je bio težak, a ona je rođena uz forceps. Pošto je bila izmučena posle porođaja, doktorica mi je rekla da mora biti malo u izolaciji.

Nakon tri dana i njenog konstantnog napredovanja u kilaži, dobrog općeg zdravlja, dolazi mi pedijatrica i daje mi da potpišem da malena primi cjepiva. Ubrzo, mislim da nije prošao niti jedan cijeli dan, druga pedijatrica dolazi u našu sobu i govori mi: “Majko, vaše dijete je imalo konvulzije. Možda će ih imati još samo večeras, a možda se više nikada i ne ponove.”

Neka jeza me je svu obuzela. Odveli su je na EEG, sve je bilo u redu. Međutim, konvulzije su se nakon nekoliko sati opet ponovile. Pretrage su sve bile ok. Poslije deset dana nas otpuštaju iz bolnice uz dijagnozu Convulsiones neonati i upućuju nas na Institut za majku i dijete na dalje pretrage. Išle smo kod očnog, na EEG, na ultrazvuk CNS-a, non-stop su joj krv vadili.

Interesantno, jednom su nas stavili u sobu s djecom za koju su njihove majke, sve do jedne tvrdile da su njihova djeca oboljela od cjepiva. Majka čije dijete ima epilepsiju. Drugo dijete na nekakvim aparatima je bilo nepokretno, majka kaže od cjepiva protiv pertusisa.  

Meni tada nije ni padalo na pamet da i naše ima veze s tim. Otpušteni smo bez ikakvih konkretnih nalaza, samo nam je preporučen fenobarbiton.

E sad, kada sam išla kod svoje pedijatrice, ona mi je između redova sugerirala da ne dajem maloj cjepiva iz Doma zdravlja, da joj kupujem Infarix ako baš inzistiram i da čekamo, da ne žurimo nigde. Tako da je ona primila samo dva ta cjepiva u svoje dvije godine. A meni je ta pedijatrica otvorila oči. Dugo mi je trebalo da shvatim.

Adriana je skinuta s fenobarbitona poslije godinu dana. Sada smo odložili Mo-Pa-Ru i Polio i nećemo više istu grešku NIKADA napraviti.

Majke, slušajte sebe i svoju intuiciju. Ona je nepogrešivi dijagnostičar.”

H. B. (2.16. i 2.17.):

“Ja sam imala povjerenja u svoju pedijatricu beskrajno. Bila je pedijatar meni kad sam bila beba, a zatim i mojoj djeci. Žena prepuna iskustva, koja me naučila da ne smijem vjerovati NIKOME.

Majka sam troje djece. Filip, moj prvi sin, je rođen 12.07 2008. iz uredne trudnoće, APGAR 10/10. Bio je prekrasna beba i napredno dijete. Do godine i dva mjeseca je prohodao, propričao, bio bucko koji se samo smijao, mazio i jeo sve što mu ponudiš. Htjela sam ih imati deset.

S godinu i dva mjeseca je primio MMR cjepivo i isti dan se razvila jako visoka temperatura koja je trajala tri dana. Otišao je u potpunu regresiju, na sam kraj autističnog spektra. Moja pedijatrica, kad ga je vidjela, je odmah rekla: “Ovo je za Klaićevu, radi se o autizmu, ali nije krivo cjepivo. Vjerojatno genetski, pa je cjepivo samo izbacilo simptome prema van.”

I ja sam joj vjerovala. Filipu je razorilo crijeva, punih 6 godina je trpio od proljeva. Izgubio je govor, kontakt očima, nije primjećivao ljude ni životinje, nije se odazivao na ime, nesanica koja bi trajala i po 15 noći u komadu, vrištanje, stereotipije svih vrsta, trčanje u krug, mahanje rukama, odbijanje dodira, osjetljivost na zvukove, bol u trbuhu, odbijanje hrane, jetra oštećena, inflamacije u mozgu, nedostatak imuniteta, antibiotici bar jednom na mjesec. Kad ne bih gledala, bar jednom dnevno bi razmazao sadržaj pelene po zidovima, krevetima, podu … Nije bio sposoban ni za vrtić, asocijalan, niti je mogao pratiti neki rad.

Ja sam ga krenula liječiti učeći od stranih doktora kako, u trenu kad mu je sustav počeo otkazivati. Nije se mogao više ni ustati iz kreveta niti je itko znao kako mu pomoći. Bio je živi mrtvac, i sigurno bi ga bili izgubili. Sam Bog je odgovorio na moje uporne molitve pune očaja, u zadnji tren. Danas Filip ide u redovnu školu, izgubio je većinu autističnih simptoma, normalno je i poslušno dijete, izrazito toplo i pametno, verbalno i samostalno. Upravo je završio 3. razred osnovne škole.

Nakon Filipa, godinu dana kasnije, rodio se Daniel. Daniel je rođen iz uredne trudnoće 03.09.2009. APGAR 10/10.

S obzirom da je Filip otišao u potpunu regresiju odmah nakon Danielovog rođenja, i da nismo bili sigurni da je cjepivo u pitanju, Daniela smo pristali cijepiti na nagovor pedijatrice, svim cjepivima osim MMR-a.

Daniel je otišao u regresiju nakon DiTePeR cjepiva. Zaradio je hiperaktivnost, ugasio se govor, sprženo pola mozga, druga polovica preuzela funkciju, agresija, pelene do 6-te godine, asocijalan, stereotipije, …

Izgubila sam dva dječaka radi povjerenja u Zapadnu medicinu. Monstrumi, trovači i ubojice djece.

Kalista Maria je zdravo dijete, primila je samo BSG na prevaru u rodilištu, rođena 2011.-te.

Nakon što je Daniel otišao u regresiju, usudila sam se stati ispred pedijatrice koju sam toliko voljela, i reći joj da me prevarila. I moji su dječaci platili djetinjstvom.

Nakon toga me izbacila vrišteći na mene da sam užasna jer bi to značilo da je kriva za sve autiste u Dubrovniku. Suzdržala sam se da joj kažem da nije samo autizam, na žalost.

Daniel je danas potpuno zdrav dječak, u redovnoj školi, odličan učenik i ni po čemu se ne razlikuje od ostale djece (osim mrvicu po razmaženosti jer sam ih jako puno štedila ).

Bog mi je doslovno ispunio želju kad sam bila spremna ne probuditi se više jedno jutro. I iz zahvalnosti za spašene živote mojih dječaka, za uzvrat sam dala vlastiti život na raspolaganje besplatno tisućama na pomoć. A Farmacija je dobila dostojnog neprijatelja.”

*

Donosimo još tri u nizu svjedočanstava roditelja iz Hrvatske čija su zdrava djeca, kako navode, oboljela od raznih bolesti nakon pojedinih ili više uzastopnih cijepljenja. Neka od te djece su postala teški bolesnici, a neka su to i danas.

Svjedočanstva su to i o pripadajućim postupcima i ponašanju pojedinih zdravstvenih radnika (liječnika-cjepitelja, pedijatara, porodničara…). Iskazi svjedoče i o povjerenju roditelja u zdravstveni sustav, ali i o slučajevima kada su povjerenje u stručnost pojedinih liječnika izgubili, posebice zbog posljedica koje je po zdravlje njihovog djeteta ostavilo cijepljenje.

Svrha ovoga priloga je ukazati na “naličje” cijepljenja, na niz sudbina na koje “službena” medicina u pravilu žmiri ili ih i ne želi povezati sa cijepljenjem. Svrha je i ukazati na nadu koju pružaju roditelji koji osvješćuju i loše strane cijepljenja, svojom ljubavlju i požrtvovnoću skrbe za svoje najmilije, tragaju za lijekovima i pomoći za njihove teškoće… Svrha je i poslati poruku da u svome nastojanju nisu sami i zaboravljeni, da se njihov glas čuje!

Građanska inicijativa Cijepljenje – pravo izbora prikupila je i pripremila za objavu priče i fotografije uz pristanak i ljubaznošću roditelja te im na tome iskreno zahvaljuje (svjedočanstva od rednog broja 4. izvorno su objavljena na facebook stranici Glupače, pokrenutoj 7. svibnja 2018.). Svjedočanstva nisu objavljena pod punim imenom i prezimenom roditelja zbog zaštite njihove i privatnosti njihove djece. To je ujedno u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (* 1) kojeg “sustav cijepljenja” kroz svoj postupak prijave roditelja koji odbijaju cijepljenje ne poštuje!

* Ostala svjedočanstva: Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (1.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (2.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (3.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (4.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (5.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (6.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (7.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (8.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (9.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (10.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (11.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (12.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (13.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (14.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (15.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (16.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (17.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (18.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (19.); Kada zdravo dijete nakon cijepljenja postane bolesnik … (20.);

(* 1) Članak 7., stavak 1., točka 1. Zakona o zaštiti osobnih podataka ističe: Osobni podaci smiju se prikupljati i dalje obrađivati isključivo: – uz privolu ispitanika samo u svrhu za koju je ispitanik dao privolu, ili …

Releated