“Zalažemo se za transparentnost, pravo na slobodni informirani pristanak i provjeru preosjetljivosti na komponente cjepiva”

U postu objavljenom na svojem profilu na Facebooku 1. ožujka 2017. godine, saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac obrazložio je osobne i stavove političke stranke kojoj pripada o cijepljenju:

Branimir Bunjac

Obzirom na činjenicu da je moj post o cijepljenju (* 1) izazvao veliku količinu reakcija želim detaljnije objasniti njegov smisao.

1. Niti ja osobno, niti Živi zid nismo protiv cijepljenja. Mi PODRŽAVAMO cijepljenje. Da tome nije tako ne bi se toliko trudili oko obnove Imunološkoga zavoda.

2. Kao zastupnik se ne bavim medicinskom ili nekom drugom strukom, već pravnim okvirom, dakle zakonodavstvom. Ono za što se zalažem jesu TRANSPARENTNOST i pravo na INFORMIRANOST u svim segmentima društva, pa tako i u zdravstvu.

3. Mislim da svaki pojedinac ima pravo dobiti informaciju tko je proizvođač kojega lijeka, što se u njemu nalazi i kakve su nuspojave, jednako kao npr. kada kupite Andol ili Neofen, a unutra se nalaze pisane informacije. Protivim se liječenju "naslijepo".

4. Također smatram da građani imaju pravo na slobodni pristanak kod cijepljenja odnosno na provjeru osjetljivosti na pojedine komponente cjepiva. Vjerujem da svatko od vas na svom kartonu ima bilješke o osjetljivosti na pojedine lijekove i siguran sam da vam ih liječnik neće propisati ako vam uzrokuju štetu za zdravlje (npr. penicilin, lijekovi za smirenje itd.)

5. Podatke koje sam objavio dobio sam od Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata, koja ima internet stranicu (http://cijepljenje.info/). Oni, između ostaloga, navode da se u cjepivima pod nazivom Pentaxim, Infanrix, Hexacim Priorix i M-M-RVAXPRO nalaze supstance koje sam prije naveo u postu.

Dio podataka o cijepljenju dobio sam od Zavoda za javno zdravstvo, npr. o nuspojavama ili pojedinim nepotrebnim cjepivima. Osim toga, razgovarao sam sa timom pravnika i medicinskih djelatnika.

Sve podatke koje imam dokumentirani su i spreman sam ih već danas predočiti novinarima ukoliko ih stvarno zanimaju. Za sada je jedini portal koji me kontaktirao Istinom protiv laži, pa ako ništa, oni će ih objaviti.

6. Osobno bih volio da podaci o fetusima i dijelovima životinja nisu istiniti, pa ako ih netko može demantirati argumentima i dokumentima, umjesto vrijeđanjem i omalovažavanjem, bilo bi mi drago.

7. Smatram da su uzroci smanjene procijepljenosti prisila koju provodi država: novčane kazne, prijetnje neupisivanjem u vrtić, uskraćivanje informacija i prava na testiranje komponenti.

Ukoliko bi se ljudima dala potpuna informacija, odnosno kada bi se dozvolio slobodni pristanak siguran sam da bi procijepljenost bila VEĆA nego do sada.

Osobito bi to postalo izvjesno kada bi se obnovio rad Imunološkoga zavoda, jer tada bismo bili potpuno sigurni da, kao i u nekim prošlim vremenima, imamo najbolja cjepiva na svijetu!

(* 1) Post Branimira Bunjca od 27. veljače 2017. koji je izazvao brojne osvrte čitatelja na Facebooku:

Dobio sam u ruke službeni popis sastojaka koji se širom svijeta koriste u cjepivima.

Između ostaloga, unutra su GMO virusi, abortirani fetusi životinja i ljudi, embrij zamorca, razne vrste jaja, mišja krv i mozak, krv, srce i bubrezi različitih vrsta životinja, npr. majmuna, konja, svinja, ovci, zečeva, pasa....

Ovi podaci predstavljaju "poslovnu tajnu" i "ne preporuča ih se objavljivati". Ne mogu vjerovati da sam dio ovih podataka čuo po prvi puta u životu.

Morat ćemo se očito svi skupa više boriti oko prava na transparentnost i informiranost kod medicinskih zahvata.

Releated

UPALA SRČANOG MIŠIĆA NAKON CIJEPLJENJA DJECE PROTIV COVIDa – OPREZ! DJEČACI SU POSEBNO RANJIVA SKUPINA

Svjesni smo nepregledne količine informacija kojoj ste izloženi. Zato smo za vas izdvojili i preveli nešto jako važno, nešto što vašem djetetu neposredno može spasiti život. Slijedi petnaestominutni isječak iz epizode 221 TheHighWire u kojemu su izneseni neki od detalja sastanka američkog Savjetodavnog odbora za imunizaciju (ACIP). ACIP odbor je imao prilike jasno čuti podatke […]

Podsvjesna manipulacija mase ili kako nam mediji peru mozak

Za početak ćemo krenuti od osnova i medijske manipulacije, a nakon što obiđemo neke osnovne stvari – vidjet ćemo glavne odrednice društvenog inženjeringa, genije koji su osmislili manipulaciju i pozadinu simbolike kao prakse. Ovdje se govori o tehnikama manipulacije javnog mnijenja koje je dijagnosticirala Dr. Cynthia Boaz, asistentica profesora političkih znanosti na Sonoma sveučilištu i […]