Medijske poluistine o smrtnim slučajevima od ospica u Rumunjskoj

Prema informacijama rumunjskog Nacionalnog centra za praćenje zaraznih bolesti od siječnja 2016. do 10. ožujka 2017. u Rumunjskoj je zabilježeno 3446 slučajeva ospica (virus soja B3), od kojih je umrlo 17 osoba, uglavnom male djece.

Ono što većina portala ne prenosi jest činjenica da se bolest posljednjih godinu dana širi unutar romskih zajednica koje žive u velikom siromaštvu i nehigijenskim uvjetima i što svakako doprinosi i teškim posljedicama. U izvješću Europskog centra za kontrolu bolesti (ECDC) stoji da su sve preminule osobe bile ili imunokompromitirane ili su uz ospice bolovale od još neke bolesti.

Rasprostranjenost oboljelih (ne i umrlih!) od ospica 17. veljače 2017. te njihova dob i cijepni status

Za usporedbu, Nacionalni centar za praćenje zaraznih bolesti na svojoj web stranici objavljuje podatak da je u tjednu od 27. veljače do 5. ožujka 2017. godine prijavljeno 79 731 slučaj akutnih respiratornih infekcija, a od početka sezone laboratorijskom analizom tih infekcija potvrđeno je 579 slučajeva gripe (tip AH3). Od tih 579 slučajeva, njih 25 je završilo SMRĆU.

O tome, međutim, ne bruje svi europski portali, kao što se naveliko piše o ospicama te se za sve okrivljuje “antivakcinaliste” zbog kojih je pala procijepljenost stanovništva.

Suzana Peša Vučković

Službeni izvori:

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile

Clarificari privind epidemia de rujeola din Belgia (PDF)

Situatia rujeolei in Romania la data de 17.02.2017 (PDF)

Ongoing outbreak of measles in Romania, risk of spread and epidemiological situation in EU/EEA countries

3 March 2017 (PDF)

*

Više:

Mediji lažu, djeca u Rumunjskoj umrla od gladi i teških bolesti, a ne od ospica!

O pozadini ovog medijskog i zdravstvenog skandala razgovarali smo s dr. Srećkom Sladoljevom, uglednim imunologom i prijavljivačem korupcije, koji je i osobno izložen žestokim medijskim napadima zbog negativnih stavova o obaveznom cijepljenju iglom, kakvo se danas provodi u Hrvatskoj i u svijetu.

Kako komentirate činjenicu da su gotovo svi mediji prešutjeli vrlo bitne činjenice u vezi vijesti koju su svi bombastično objavili: da je 17 osoba umrlo od ospica u Rumunjskoj jer se nisu cijepili?

U pozadini tih vijesti nije zabrinutost ili iskrenost zbog umrlih, već beskrupulozna propaganda nadriliječništva, neprikladne metode umjetnog stjecanja imuniteta cjepivima iglom. Jer svakodnevno u svijetu od gladi, koju je proizvela pohlepa zapadne “civilizacije”, umire pet tisuća djece (!) ali “dušebrižnički” mediji o tome ne govore. Umirućoj djeci “civilizacija” bi dala cjepiva da ne obole, a ne bi dala jesti da ne umru!

Što je, prema vašim informacijama, pravi razlog umiranja djece u Rumunjskoj?

Razlozi su drugi. Kao što ni prehlada Ane Rukavine nije bila razlog njene smrti tako ni ospice nisu bile razlog smrti romske djece. Prehlada i ospice bile su samo “kap” na njihovo teško zdravstveno stanje. Prvo, radilo se o Romima nomadima koji su zarazu prenijeli iz Italije. Tamo su se zarazili, a ne u Rumunjskoj. Uzrok zaraze nije, kako mediji zaključuju, nizak cijepni obuhvat u Rumunjskoj i posljedično niski “imunitet krda”. Zarazili su se u zemlji visoke procijepljenosti i visokog “imuniteta krda”! Drugo, 16 od 17 umrlih otprije su bili veoma teško bolesni, neki smrtno. Djeca su bila neishranjena, u užasnom stanju, s više bolesti, neka s tuberkulozom. Dijete od godinu dana težilo je kao da mu je dva mjeseca! Jedna preminula žena bila je HIV pozitivna (poveznice su date uredništvu). Da ova djece nisu oboljela od ospica, tko bi pitao za njih? Možda Soros ili Bill Gates?

Zašto se sve ove činjenice, čini se, ne smiju znati, zbog čega mediji ne donose punu informaciju?

Zato jer se ne bi moglo manipulirati. Ne bi se moglo zastrašivati. Ne bi mogli popraviti slab “rejting” cjepivima u igli koji je u stalnom padu.

Izvor: Mediji lažu, djeca u Rumunjskoj umrla od gladi i teških bolesti, a ne od ospica!

Releated

Djeca koja su primila 3 miligrama ili više aluminija povezanog s cjepivom imala su najmanje 36% veći rizik od razvoja trajne astme?

Studija koju je financirala država i koja je objavljena u utorak, izvijestila je o “pozitivnoj povezanosti” između “izloženosti aluminiju povezanog sa cjepivom” i “stalne astme” kod djece u dobi od 24 do 59 mjeseci. Djeca u studiji koja su primila 3 miligrama ili više aluminija povezanog s cjepivom imala su najmanje 36% veći rizik od […]