JEDAN NAROD – JEDNO SRCE – ZA DJECU HRVATSKE

Inicijativa roditelja i građana RH uz podršku sindikata Prosvjetitelj p oziva roditelje i sve građane da se priključe skupljanju potpisa. Detalji oko predaje potpisa bit će objavljeni u siječnju. Liste za prikupljanje potpisa možete preuzeti OVDJE

ZAHTJEV ZA JAVNO OČITOVANJE

na mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje se odnose na aktivnosti vezane uz primjenu epidemioloških mjera na maloljetnu djecu i mladež uslijed prisutnosti virusa SARS-Cov-2 u populaciji

Mi, građani Republike Hrvatske, ujedno i roditelji malodobne djece, ovom izjavom tražimo javno očitovanje svih pojedinih nadležnih tijela kojima se obraćamo, ističući da u cijeloj vertikali provođenja mjera koje su trenutno na snazi nitko nije lišen osobnog stava i odgovornosti.

Smatramo neprihvatljivim da u bilo kojim okolnostima u kojima Stožer civilne zaštite RH donosi mjere koje proizlaze iz odgovornosti prema cjelokupnoj zajednici u cilju sprječavanja širenja zaraznih bolesti istovremeno sebe lišava bilo koje odgovornosti za možebitne štetne posljedice uvođenja tih istih mjera. U takvom „brisanom” prostoru bez odgovornosti, odgovornost prelazi isključivo na nas, roditelje i zaposlenike odgojno-obrazovnih ustanova. Od nas se kao članova zajednice traži da iz odgovornosti prema društvu u cjelini prihvaćamo mjere bez mogućnosti preispitivanja i odbijanja.

Iz prije navedenog slijedi da nitko u ovoj vertikali provođenja mjera ne snosi odgovornost spram malodobne djece. Budući da je odgovornost jedna od najvrijednijih vrlina ljudskog društva koju nastojimo prenijeti na djecu, mi kao roditelji u potpunosti preuzimamo odgovornost za život i zdravlje svoje djece i smatramo apsolutno neprihvatljivim primjenjivati postojeće mjere na našu djecu, a koje se odnose na:

  1. Nošenje maski za vrijeme nastavnog procesa budući da postoje brojne studije koje su pokazale njihovu štetnost za fizičko i psihološko zdravlje djece
  2. Uvođenje bilo kakvog oblika redovitog testiranja na virus SARS-Cov-2
  3. Primjenu bilo kojih eksperimentalnih, uvjetno odobrenih pripravaka koji se nazivaju „cjepiva”, a za čije učinke nitko ne snosi odgovornost (kako ni sami proizvođači cjepiva, tako i nitko u ovoj vertikali provođenja mjera, osim nas roditelja).

Izričito naglašavamo da sve prethodno ne prihvaćamo ni u kojim okolnostima i tražimo da se cjepiva predviđena za djecu preispitaju od strane eminentnih i nezavisnih stručnjaka (naših i stranih) kako bi se time znanstveno utvrdio njihov potpuni sastav i dokazala njihova neškodljivost i učinkovitost.

Ističemo da je preporuka HZJZ od 6. prosinca 2021. usmjerena na cijepljenje djece od 5 godina naviše apsolutno neetična budući da cjepiva ne daju pozitivan odgovor na tri osnovna pitanja na koja bi znanost trebala dati odgovor prije puštanja cjepiva u upotrebu:

  1. Jesu li sigurna? nisu sigurna i provjerena već su i dalje u eksperimentalnoj fazi.
  2. Sprječavaju li prijenos bolesti? ne sprječavaju prijenos bolesti.
  3. Jesu li za djecu nužna? nisu, jer djeca i mladi nisu ugrožena populacija, a cijepiti ih eksperimentalnim cjepivima kako bi se zaštitili odrasli je zločin.

JEDAN NAROD–JEDNO SRCE–ZA DJECU HRVATSKE

Rukovodeći se izjavama samog proizvođača navodimo u javnosti poznatu izjavu samog inventora cjepiva BioNTech Pfizer, doktora Ugura Sahina, kojom izjavljuje da su cjepiva u eksperimentalnoj fazi te se zbog zakonskih obveza nitko od njihovih zaposlenika nije cijepio, kao i da za varijantu omikron imaju predviđeno cijepljenje u 3 doze. Budući da ova cjepiva ne sprječavaju njegovo širenje, njihova primjena u širokoj populaciji, a posebno za djecu i mlade, apsolutno je besmislena i opasna.

Iz svega prije navedenog, tražimo vaše javno očitovanje na stavove i sljedeća pitanja elaborirano konkretnim činjenicama i dokazima iz kojih proizlazi osobna odgovornost za prihvaćanje i provođenje mjera svakog pojedinog člana nadležnog tijela:

  1. Koji su okviri odgovornosti članova naslovljenih tijela u provođenju mjera nad djecom, osobno kao članova tijela te naročito onih koji su nositelji državnih funkcija imenovanih u uvodu zahtjeva?
  2. Inzistiramo da se javno navede ime, prezime i funkcija odgovornih za promoviranje i pojavu štetnih nuspojava ili mogućih smrtnih ishoda eksperimentalnih pripravaka koje nazivate „cjepivima”, a koji su u fazi primjene na djeci i mladeži iako su već na svjetskoj razini poznate i dokazane štetne posljedice, čak i smrtni ishodi.
  3. Kao građani Republike Hrvatske i kao roditelji malodobne djece imamo pravo na potpunu informiranost, provjeru informacija i slobodu odlučivanja u pitanjima života i zdravlja svoje djece. Također, izražavamo svoje neslaganje s preporukom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kojom „snažno” potiču cijepljenje djece u kolektivnom smještaju s noćenjem što smatramo posebno socijalno osjetljivim i neetičnim i postavljamo pitanje tko je odgovoran za to?

Za kraj ističemo poruku roditeljima cijelog svijeta koju je iznio dr.sc. Robert Wallace Malone (američki virusolog i imunolog), kreator tehnologije mRNA i jedan od najrelevantnijih izvora koji ističe da ova cjepiva mogu izazvati temeljne promjene u imunološkom sustavu djeteta (zbog mogućnosti ugradnje u genom) i nanijeti nepopravljiva oštećenja dječjih organa (mozga, živčanog sustava, srca, krvožilnih organa i reproduktivnog sustava) budući da ova nova tehnologija nije adekvatno testirana već je za nju potrebno najmanje 5 godina kako bi se pokazali svi rizici koje ona nosi.

Istaknuo je veliku istinu!

Djeca i mladi ne predstavljaju opasnost za svoje roditelje, bake i djedove, već upravo suprotno, njihov imunitet, nakon što dobiju COVID, ključan je za spašavanje cijele obitelji, a i svijeta od ove bolesti.

Uz naše potpise prihvaćamo i prilažemo potpise zaposlenika u odgojno-obrazovnim ustanovama (od vrtićkih nadalje) kao i ostalih građana koji podupiru ovaj zahtjev za vašim javnim očitovanjem.

 

Releated

Djeca koja su primila 3 miligrama ili više aluminija povezanog s cjepivom imala su najmanje 36% veći rizik od razvoja trajne astme?

Studija koju je financirala država i koja je objavljena u utorak, izvijestila je o “pozitivnoj povezanosti” između “izloženosti aluminiju povezanog sa cjepivom” i “stalne astme” kod djece u dobi od 24 do 59 mjeseci. Djeca u studiji koja su primila 3 miligrama ili više aluminija povezanog s cjepivom imala su najmanje 36% veći rizik od […]