Održana promocija HURA-ine slikovnice o dobrim bakterijama!

Jučer smo održali predstavljanje i darivanje naše prve slikovnice "Neozbiljno za ozbiljno" autorice Ivane Francišković Olrom i ilustratorice Hane Petre Mrčele.

Slikovnica je plod jedne jako lijepe, prijateljske suradnje, a njen nastanak potaknut je potrebom širenja svijesti o važnosti usvajanja dobrih životnih navika od najranije dobi. Nastala je isključivo na volonterskoj bazi, a tiskana zahvaljujući vašim donacijama.

Jedan od najljepših osjećaja na svijetu je čitati svome djetetu dok vam sjedi u krilu. Ili vidjeti onu malo veću djecu da sama čitaju dok im vi pripremate jedan zdravi obrok od prave hrane.

Ljubite se, grlite i volite.

KAKO SAČUVATI DOBAR IMUNITET I ŠTO MOŽETE ČINITI KAKO BISTE SE OSJEĆALI DOBRO I OSTALI ZDRAVI?!

Pročitajte (djetetu) u "Neozbiljno za ozbiljno"

  • Priča je to o ljubavi, zdravlju i dobrim životnim navikama koje nam pomažu osjećati se dobro.
  • Priča je to ispričana zgodama jedne dobre bakterije imena Zdravko, koja dječicu uči o tome što su dobre bakterije, koliko su nam važne i kako u našem tijelu zadržati i umnožiti te dobre pomagače.
  • Priča je to i o tome kako DOBRE BAKTERIJE POBJEĐUJU

 

O važnosti teme i nekoliko stručnih crtica:

Ljudsko tijelo sadrži deset puta više bakterija nego stanica. Riječ je o dobrim bakterijama koje sačinjavaju mikrobiom – sustav koji je ključan za proizvodnju energije i korisnih tvari te zaštitu od toksina, upala i oštećenja stanica. Najveći dio mikrobioma nalazi se u crijevima; otprilike 100 milijardi bakterija među kojima je više od 30.000 različitih vrsta. To je takozvana crijevna flora ili mikrobiota – temelj našeg imunološkog sustava.

 

Prelistajte slikovnicu ovdje:

Naš rad i kreiranje novih edukativnih sadržaja možete nastaviti podržavati svojim donacijama

Hrvatska udruga roditelja aktivista (HURA)

IBAN: HR9823600001102643002

 

Vaša HURA

Releated

Foto izvješće s uspješne hrvatske premijere filma Vaxxed II i promocije knjige dr. sc. Danijela Grgičina „Cijepanje cjepivom- dualnost“

U subotu 14. svibnja 2022. u kino dvorani “Sv. Juraj” (Kaštel Sućurac) s početkom u 17 sati održali smo prikazivanje svjetski poznatog dokumentarnog filma Vaxxed II. Zainteresirana publika je u filmu imala priliku čuti vrlo zanimljive informacije iz usta roditelja i liječnika koji razotkrivaju cijeli spektar narušenog zdravlja djece koje je nastupilo nakon cijepljenja. Svaki […]

Hrvatska premijera dokumentarca “Vaxxed 2: The People’s Truth”

Hrvatska udruga roditelja aktivista (HURA) poziva vas na hrvatsku premijeru dokumentarca “Vaxxed II: The People’s Truth” koja će se održati 14. svibnja 2022. u kino dvorani “Sv. Juraj” (Kaštel Sućurac) s početkom u 17 sati. Ne propustite ovu jedinstvenu priliku i dođite čuti važne informacije te razmijeniti iskustva – besplatno! Danas je više nego ikada […]