Održana promocija HURA-ine slikovnice o dobrim bakterijama!

Jučer smo održali predstavljanje i darivanje naše prve slikovnice “Neozbiljno za ozbiljno” autorice Ivane Francišković Olrom i ilustratorice Hane Petre Mrčele.

Slikovnica je plod jedne jako lijepe, prijateljske suradnje, a njen nastanak potaknut je potrebom širenja svijesti o važnosti usvajanja dobrih životnih navika od najranije dobi. Nastala je isključivo na volonterskoj bazi, a tiskana zahvaljujući vašim donacijama.

Jedan od najljepših osjećaja na svijetu je čitati svome djetetu dok vam sjedi u krilu. Ili vidjeti onu malo veću djecu da sama čitaju dok im vi pripremate jedan zdravi obrok od prave hrane.

Ljubite se, grlite i volite.

KAKO SAČUVATI DOBAR IMUNITET I ŠTO MOŽETE ČINITI KAKO BISTE SE OSJEĆALI DOBRO I OSTALI ZDRAVI?!

Pročitajte (djetetu) u “Neozbiljno za ozbiljno”

  • Priča je to o ljubavi, zdravlju i dobrim životnim navikama koje nam pomažu osjećati se dobro.
  • Priča je to ispričana zgodama jedne dobre bakterije imena Zdravko, koja dječicu uči o tome što su dobre bakterije, koliko su nam važne i kako u našem tijelu zadržati i umnožiti te dobre pomagače.
  • Priča je to i o tome kako DOBRE BAKTERIJE POBJEĐUJU

 

O važnosti teme i nekoliko stručnih crtica:

Ljudsko tijelo sadrži deset puta više bakterija nego stanica. Riječ je o dobrim bakterijama koje sačinjavaju mikrobiom – sustav koji je ključan za proizvodnju energije i korisnih tvari te zaštitu od toksina, upala i oštećenja stanica. Najveći dio mikrobioma nalazi se u crijevima; otprilike 100 milijardi bakterija među kojima je više od 30.000 različitih vrsta. To je takozvana crijevna flora ili mikrobiota – temelj našeg imunološkog sustava.

 

Prelistajte slikovnicu ovdje:

Naš rad i kreiranje novih edukativnih sadržaja možete nastaviti podržavati svojim donacijama

Hrvatska udruga roditelja aktivista (HURA)

IBAN: HR9823600001102643002

 

Vaša HURA

Releated

Cjepiva protiv COVID-19 uzrokovala su 84% svih smrtnih slučajeva zabilježenih u VAERS-u u posljednje 32 godine?

Sustav prijavljivanja nuspojava cjepiva (VAERS) Vlade SAD-a pokrenut je 1990. kako bi se pratile ozljede i smrtni slučajevi prijavljeni nakon primanja cjepiva. Kongres je zakonom naložio da Vlada održava ovu bazu podataka kao dio Nacionalnog programa naknade štete uzrokovane cjepivima. Nacionalni program kompenzacije za ozljede uzrokovane cjepivima alternativa je bez krivnje tradicionalnom pravnom sustavu za […]

Djeca koja su primila 3 miligrama ili više aluminija povezanog s cjepivom imala su najmanje 36% veći rizik od razvoja trajne astme?

Studija koju je financirala država i koja je objavljena u utorak, izvijestila je o “pozitivnoj povezanosti” između “izloženosti aluminiju povezanog sa cjepivom” i “stalne astme” kod djece u dobi od 24 do 59 mjeseci. Djeca u studiji koja su primila 3 miligrama ili više aluminija povezanog s cjepivom imala su najmanje 36% veći rizik od […]