Istina oslobađa. Corona.film

Činjenice: Dokumentarni film "trustWHO" istražio je utjecaj koji je farmaceutska industrija, između ostalog, imala na WHO (Svjetsku zdravstvenu organizaciju, SZO, World Health Organization, WHO). Nedavno ga je zabranio Vimeo i postao je nedostupan za gledanje preko YouTube-a i linka AlJazeere.

Razmislite o tome: Zašto je zdravo i čvrsto istraživanje koje predstavlja vjerodostojne informacije zabranjeno i cenzurirano na više platformi na Internetu?

Pridružite se: Autori obrisanog filma trenutno prikupljaju novčana sredstva za izradu projekta Corona.film.

Vimeo je izbrisao "trustWHO", film redateljice Lilian Franck. Vimeo je izjavio da ne podržavaju, citiramo i prevodimo: "Videozapise koji prikazuju ili potiču samo-povrjeđivanje, lažno tvrde da su masovne tragedije prijevare ili ovjekovječuju lažne ili pogrešne tvrdnje o sigurnosti cjepiva."

Prema tvorcima filma, "TrustWHO" je nastajao sedam (7) godina te je temeljito istražen. Svi podaci su provjereni, a odobrili su ih odvjetnici, stručnjaci na polju medicine, pa čak i ključni rukovoditelji samog WHO-a. Dokumentarac je istraživao kako korporativni utjecaj i nedostatak javnog financiranja potkopavaju učinkovitost i transparentnost WHO-a. Istraživačko novinarstvo temeljeno na činjenicama dokazuje daleko više od onoga što Vimeo tvrdi da dokazuje. To je izjavio, povodom brisanja navedenog filma, Robert Cibis - snimatelj, koautor i producent filma „trustWHO“.

Ustaljena praksa WHO-a, ignoriranje stvarnosti u zamjenu za vlastito financiranje, detaljno je opisana u članku Biznis globalnog zdravlja u kojem su tekstualno vjerno preneseni najvažniji trenutci iz filma trustWHO te kratki prikaz situacije u Hrvatskoj 2009.

Danas svjedočimo porastu digitalnog orvelovskog „provjeravanja činjenica“ (fackt-checking) koje je preplavilo Internet i društvene medije brišući bilo kakve dokaze ili informacije koje prijete korporativnim, političkim, financijskim i ostalim elitističkim interesima – jer naglašavaju korupciju u agencijama i institucijama koje imaju zadatak da nas „čuvaju“.

Dobro je da se eliminira sadržaj s različitih platformi, poput Vimeo-a, YouTube-a, Facebook-a i sl. Takve platforme su anti-društvene u svojoj srži, a za isto nalaze opravdanje u tzv. poslovnoj etici.

Što je informacija cenzuriranija, više ljudi će te cenzurirane informacije tražiti i procjenjivati sami. Tu su se zeznuli, i to debelo.

Mi smo cjeloviti necenzurirani film pronašli u par klikova, ali ga nismo u mogućnosti besplatno prikazivati, radi kršenja autorskih prava. Stoga, slobodni ste pogledati trailer/kratak uvod u film, te kupiti ga ili posuditi za sitne novce.

Izjava koju učestalo čujemo: “Mjere djeluju“ ništa ne znači – jer je to poopćavanje. Generalizacija.

Trebamo vrlo pažljivo razmotriti koje su mjere bile učinkovite, koje nisu bile učinkovite, a koje su izazvale štetu.

Autori zabranjenog filma trustWHO, iako nemaju velikodušne donatore kao WHO, trenutno prikupljaju novčana sredstva za izradu projekta Corona.film.

https://www.indiegogo.com/projects/corona-film#/

Pridružite se.

 

Releated

PRIJELOMNA VIJEST: OBRAĆANJE JAVNOSTI POVODOM BRUTALNOG PRIVOĐENJA G.D. ZBOG NENOŠENJA MASKE U SREDSTVU JAVNOG PRIJEVOZA

Poštovani, Jučer smo svjedočili nemilom događaju u kojem je g. G.D. na brutalan i nezakonit način priveden, pred malim djetetom, zbog nenošenja maske u vlaku, koji je zbog toga kasnio u polasku. Apsolutno je bitno naglasiti da gospodin nije prekršio niti jedan zakon, već je – upravo suprotno – kupnjom karte ostvario svoje ugovorno i […]

priopćenje za medije - HPV

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE POVODOM ODRŽAVANJA KONFERENCIJE ZA MEDIJE POD NAZIVOM „ GOTOVO POLOVICA SREDNJOŠKOLACA NE ZNA BI LI SE CIJEPILI PROTIV HPV VIRUSA – konferencija za medije 15. lipnja 2020.“ koja se održava u Edukacijskom centru HZJZ, Zagreb

Poštovani, izražavamo zabrinutost povodom teme konferencije iz predmeta ovog dopisa obzirom na činjenicu da odluku o bilo kojoj medicinskoj intervenciji, a osobito invazivnoj u koju spada i cijepljenje, u slučaju maloljetnih osoba smiju donositi samo zakonski zastupnici (roditelji ili skrbnici), a da su većina srednjoškolaca maloljetne osobe. Ukazujemo i na najnovije spoznaje iz znanstvene literature […]