Istina oslobađa. Corona.film

Činjenice: Dokumentarni film "trustWHO" istražio je utjecaj koji je farmaceutska industrija, između ostalog, imala na WHO (Svjetsku zdravstvenu organizaciju, SZO, World Health Organization, WHO). Nedavno ga je zabranio Vimeo i postao je nedostupan za gledanje preko YouTube-a i linka AlJazeere.

Razmislite o tome: Zašto je zdravo i čvrsto istraživanje koje predstavlja vjerodostojne informacije zabranjeno i cenzurirano na više platformi na Internetu?

Pridružite se: Autori obrisanog filma trenutno prikupljaju novčana sredstva za izradu projekta Corona.film.

Vimeo je izbrisao "trustWHO", film redateljice Lilian Franck. Vimeo je izjavio da ne podržavaju, citiramo i prevodimo: "Videozapise koji prikazuju ili potiču samo-povrjeđivanje, lažno tvrde da su masovne tragedije prijevare ili ovjekovječuju lažne ili pogrešne tvrdnje o sigurnosti cjepiva."

Prema tvorcima filma, "TrustWHO" je nastajao sedam (7) godina te je temeljito istražen. Svi podaci su provjereni, a odobrili su ih odvjetnici, stručnjaci na polju medicine, pa čak i ključni rukovoditelji samog WHO-a. Dokumentarac je istraživao kako korporativni utjecaj i nedostatak javnog financiranja potkopavaju učinkovitost i transparentnost WHO-a. Istraživačko novinarstvo temeljeno na činjenicama dokazuje daleko više od onoga što Vimeo tvrdi da dokazuje. To je izjavio, povodom brisanja navedenog filma, Robert Cibis - snimatelj, koautor i producent filma „trustWHO“.

Ustaljena praksa WHO-a, ignoriranje stvarnosti u zamjenu za vlastito financiranje, detaljno je opisana u članku Biznis globalnog zdravlja u kojem su tekstualno vjerno preneseni najvažniji trenutci iz filma trustWHO te kratki prikaz situacije u Hrvatskoj 2009.

Danas svjedočimo porastu digitalnog orvelovskog „provjeravanja činjenica“ (fackt-checking) koje je preplavilo Internet i društvene medije brišući bilo kakve dokaze ili informacije koje prijete korporativnim, političkim, financijskim i ostalim elitističkim interesima – jer naglašavaju korupciju u agencijama i institucijama koje imaju zadatak da nas „čuvaju“.

Dobro je da se eliminira sadržaj s različitih platformi, poput Vimeo-a, YouTube-a, Facebook-a i sl. Takve platforme su anti-društvene u svojoj srži, a za isto nalaze opravdanje u tzv. poslovnoj etici.

Što je informacija cenzuriranija, više ljudi će te cenzurirane informacije tražiti i procjenjivati sami. Tu su se zeznuli, i to debelo.

Mi smo cjeloviti necenzurirani film pronašli u par klikova, ali ga nismo u mogućnosti besplatno prikazivati, radi kršenja autorskih prava. Stoga, slobodni ste pogledati trailer/kratak uvod u film, te kupiti ga ili posuditi za sitne novce.

Izjava koju učestalo čujemo: “Mjere djeluju“ ništa ne znači – jer je to poopćavanje. Generalizacija.

Trebamo vrlo pažljivo razmotriti koje su mjere bile učinkovite, koje nisu bile učinkovite, a koje su izazvale štetu.

Autori zabranjenog filma trustWHO, iako nemaju velikodušne donatore kao WHO, trenutno prikupljaju novčana sredstva za izradu projekta Corona.film.

https://www.indiegogo.com/projects/corona-film#/

Pridružite se.

 

Releated

Važno je da dobro spavamo!

Koja su najsuvremenija otkrića istraživanja koja ispituju povezanost imunološkog sustava i spavanja? Somnolozi su iznimno naglašavali važnost sna tijekom proljetne epidemije Covida-19. U laboratorijskim uvjetima su bile osobe, primjerice, u jednom istraživanju izložene istom respiratornom virusu gornjih dišnih puteva. Jednoj su testnoj grupi odgađali san, a druga je normalno spavala. Oni koji su spavali manje […]

HURA prikuplja donacije za pogođene potresom

Dragi prijatelji, naše sugrađane pogodila je velika tragedija izazvana potresom.Kako bismo im barem malo olakšali teške dane odlučili smo posjetiti teren Siska, Petrinje, Gline, okolnih mjesta i sela, pružiti im prijateljsku utjehu i odnijeti simboličnu pomoć. Pokažimo snagu solidarnosti, sloge i suosjećanja. Neka svatko pomogne koliko može. Novčana sredstva ćemo iskoristiti za osiguranje paketa hrane […]