Hrvatska premijera dokumentarca “Vaxxed 2: The People’s Truth”

Hrvatska udruga roditelja aktivista (HURA) poziva vas na hrvatsku premijeru dokumentarca "Vaxxed II: The People's Truth" koja će se održati 14. svibnja 2022. u kino dvorani "Sv. Juraj" (Kaštel Sućurac) s početkom u 17 sati.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku i dođite čuti važne informacije te razmijeniti iskustva - besplatno! Danas je više nego ikada prije važno govoriti o cijepljenju djece. Preveli smo ovaj film na hrvatski jezik za sve vas! Stoga vas pozivamo na premijeru ovog svjetski poznatog dokumentarnog filma u kojemu su prvenstveno iznesena ISKUSTVA s cijepljenjem djece velikog broja roditelja, ali i liječnika.

Jesu li zdravija cijepljena ili necijepljena djeca? Kako cjepiva utječu na zdravlje djece?

Nakon premijere filma slijedi nam i autorsko predstavljanje knjige dr. sc. Danijela Grgičina "Cijepanje cjepivom - dualnost" u kojoj je temeljitim znanstvenim pristupom razrađena tema odnosa koristi i štete pedijatrijskih cjepiva koja se nalaze u kalendaru cijepljenja.

Razgovarat ćemo o filmu, knjizi, rezultatima znanstvenih istraživanja, vašim nedoumicama i iskustvima, praksi cijepljenja i mnogočemu.

Ukratko o filmu:

Tribeca Film Festival je 2016. godine naglo cenzurirao svoj dokumentarni izbor "Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe", zbog niza različitih pritisaka industrijskih interesa, nakon čega je uslijedila neviđena bura u javnosti. Kao odgovor na medijsku šutnju o zviždaču CDC-a, dr. Williamu Thompsonu, koji je priznao prijevaru u ključnoj studiji o sigurnosti cjepiva, film VAXXED se katapultirao i postao tema svjetskih razmjera, otvarajući se za rasprodanu kazališnu publiku diljem SAD-a. Zaprepaštena golemom količinom roditelja koji stoje u redu ispred kina s pričama o ozljedama od cjepiva koje treba podijeliti, producentica VAXXED-a Polly Tommey počela je prenositi uživo razgovore s roditeljima ne slutivši što će se izroditi. Razgovori su dosegli ​​milijune pregleda, a zajednica koja je nekoć bila ušutkana dobila je moć da ju se čuje.

U filmu "Vaxxed II: The People's Truth" Polly i ekipa putuju preko 50.000 milja u SAD-u i svijetu i razgovaraju s ljudima. Intervjui roditelja i liječnika razotkrili su epidemiju ozljeda od cjepiva i postavili pitanje koje pada na pamet svakom roditelju: "Jesu li cjepiva doista tako sigurna i učinkovita kao što su nam rekli?"

Pogledajte najavu filma:

Releated

Kalendar cijepljenja 2022-2024.

Prema Trogodišnjem programu obveznog cijepljenja u Republici Hrvatskoj u 2022-2024. godini obvezno je  cijepljenje protiv 11 bolesti: difterije tetanusa hripavca dječje paralize ospica zaušnjaka rubeole tuberkuloze hepatitisa B bolesti izazvanih s Haemophilus influenzae tipa b pneumokokne bolesti. Program obveznog cijepljenja u Hrvatskoj 2022-2024. Od HZJZ-a pribavili smo podatak o nazivu cjepiva, imenu proizvođača i serijskom broju cjepiva koja […]

Prof. DENIZA MARASOVIĆ: “Iako se broj logopeda povećava, povećava se i broj djece s teškoćama…”

Liste čekanja su sve dulje, tako da se i u privatnim kabinetima čeka između šest mjeseci do više od godine dana. Jedino rješenje je otkrivanje i otklanjanje, ukoliko je moguće, uzroka tih poremećaja. Naravno, to je dugotrajan proces poštenih i ozbiljnih istraživanja i analiza, ističe za Zadarski tjednik, prof. Marasović… Sve se više roditelja suočava […]