Dr. Srećko Sladoljev o zabranjenom intervjuu: “Nisam u opasnosti, cjepiva u igli jesu!”

Nakon što je portal Global Media 30. siječnja 2017. godine objavio napis “Zabranjeni intervju – Imunolog dr. Srećko Sladoljev: Cjepiva iz igle treba odmah zabraniti!“, kojeg Slobodna Dalmacija, čiji je novinar razgovarao s dr. Sladoljevom, nije nakon tiskanog izdanja objavila i na svojim internetskim strancama, UG “Građanska inicijativa za neobaveznu vakcinaciju” iz Srbije objavila je na portalu Vakcina INFO napis pod naslovom “Dr. Srećko Sladoljev o zabranjenom intervjuu – Nisam u opasnosti, vakcine u igli jesu!“. Ovaj napis prenosimo u cijelosti:

On ne proizvodi puke riječi, fraze koje se zaboravljaju kada utihne njihov zvuk. Ne spušta se na nivo provokatora koji traže žrtvenu “krv” da bi njome zadojili svoj ego. Ne ljuti se ni na koga, jer je duboko uvjeren da iza svih loših ljudskih djela i namjera stoji neznanje.

Naučnik Imunološkog zavoda, izumitelj “pametnih” lijekova, dosljedni borac protiv korupcije u zdravstvu, glasnogovornik ljubavi i “zaštitar” istine, moralna vertikala i erudita, dr. Srećko Sladoljev za Vakcina INFO govori o zabrani njegovog intervjua na web portalu “Slobodna Dalmacija”, odlasku u Brisel, odgovornom roditeljstvu…

Srećko Sladoljev (fotoizvor: vakcinainfo.org)

 

Kako se dogodilo da urednik internetskog izdanja “Slobodna Dalmacija” nije dopustio da se Vaš intervju, koji je nedavno objavljen na naslovnici tiskanog izdanja (!), prebaci u elektronski format i tako postane dostupan široj javnosti?

Možda zato što Dalmacija nije do kraja slobodna? Šalim se, smatrao je članak neznanstvenim. Tražio je dokaze da Amiši nisu pogođeni autizmom kao ostali Amerikanci. 

Da li ste ga razuvjerili?

Očito nisam makar sam mu proslijedio reference iz kojih je vidljivo da je autizam kod “običnih” Amerikanaca 500% veći nego u Amiša. Amiši su heterogena populacija glede cijepljenja. Samo 20% se uopće ne cijepi, a njih 80% se cijepi ali bitno manje. Eksponencijalno povećanje cijepljenja u Americi od 4 doze 1940. godine do današnjih 74 (!), autizam prati poput “sjene”! U znanosti je eksperimentalna razlika od 20% već značajna i omogućava izvođenje zaključaka. Statističku razliku od 500%, iskreno nikada nisam ni vidio, ali svejedno nitko ne izvodi nikakve zaključke! Isti urednik je, paradoksalno, nedavno u internetskom izdanju pustio članak (* 1) u kojem je “ex katedra” odbačena povezanost cjepiva i autizma! Iako pritom nisu navedene nikakve reference, urednik je to smatrao veoma znanstvenim.

Tko je urednik internet portala “Slobodna Dalmacija”?

Nevažno. Urednici odlaze i dolaze. Po potrebi.

Jesu li onda ti “prolazni” uposlenici NEslobodnih internet medija, koji uz ljekarnike i zakonopisce dovode roditelje u zabludu jednostranom “znanstvenom” pričom o sigurnim cjepivima – suučesnici u zločinu stradanja sve većeg broja dece od posledica vakcinacije?

I iza loših namjera i loših djela uvijek stoji neznanje. Svi smo mi “djeca Božja”.    
 
 

Uskoro  putujete u Brisel. Sudjelovat ćete u otvorenoj debati na temu “Razbijanje tabua o sigurnim cjepivima”. Tko su ostali sudionici diskusije, što će biti u fokusu Vašeg polusatnog izlaganja?

Ima nas više. Uz dr. Andrewa Wakefielda, pionira razotkrivanja opasnosti od cjepiva, raduje me susret s virologom Lucom Montagnierom koji je s Haraldom zur Hausenom, koga spominjem u članku, dobio Nobeleovu nagradu za medicinu 2008. godine. U fokusu moga izlaganja biti će vakcinalni vektori, dva teška tehnička previda, nepotrebne proteze pridružene stjecanju imuniteta umjetnim putem koja su po mojem dubokom uvjerenju glavni krivci skretanja imunološkog odgovora u krivom smjeru. Zbog pojačivača i igle, cjepiva ne mogu uspjeti kao jednostavna, učinkovita i neškodljiva metoda zdravstvene prevencije.  

Očekujete li da će se nakon ovog ekskluzivnog događaja u Briselu i povezivanja časnih ljudi iz struke i nauke, konačno pokrenuti pitanje ukidanja obaveznosti iz vakcinalne politike slovenskih zemalja i uopće mijenjati zakonodavna klima u državama koje propisuju mandatornu vakcinaciju?

Neće. Koncept cjepiva u igli mora biti srušen općenito kao medicinski postupak da bi u spomenutim zemljama prestao teror “vladavine zakona i prava”, a zapravo, vladavine sljepila. 

Da li naučnim dokazima koje ćete objelodaniti pod krovom EU parlamenta (čime direktno gurate prst u oko “Big pharmi”), dovodite sebe u veću opasnost od one u kojoj ste bili 2009. godine kao “zviždač”?  

Atribucija “naučno” često se koristiti kao argumentacija protiv “zdrave pameti”. Da li “naučno” trebamo dokazati da kiša pada ili sunce grije da bismo “znali” da je to tako?

Krajem 19. stoljeća za potrebe medicinske terapije uvedene su elektro i magnetoterapija. Bile su djelotvorne opažanjem i po “zdravoj pameti”. Zabranili su ih jer su “nenaučne”! Danas su nezamjenjive! I kiropraktika je bila zabranjena jer je “nenaučna”. Spor se vodio 70 godina, a danas je preporučeni medicinski tretman. S druge strane, lobotomija i elektrošokovi donedavno su bili “jako jako naučni”. Danas se o njima snimaju horori! Upućenim, savjesnim i stoga zabrinutim roditeljima, u prilično jasnoj situaciji škodljivosti stjecanja imuniteta iglom, servira se “naučnost” da bi proturječila njihovoj zdravoj pameti.

U Parlamentu neću “objelodaniti naučne dokaze” nego ću iz “bjelodanih dokaza” svjedočiti da nas još ima koji smo pri zdravoj pameti i savjesti. Podsjetit ću vas na neka od navećih postignuća bioznanosti. Za otkriće strukture gena (DNK), Watson i Criek nisu se previše “naučno” naradili. Pijuckali su kave i razmišljali. Drugi su odradili posao, ali rezultate nisu znali objasniti. Dobili su Nobelovu nagradu za “zdravu pamet”, a ne za “crnački” rad. Francis Criek je kasnije otkrio i tzv. “centralnu dogmu”, biokemijski put kojim se genska informacija materijalizira u genske produkte. Do “otkrića” je došao po “zdravoj pameti”, a onda ga je i “naučno” dokazao.

Što se tiče cjepiva i cijepljenja iglom sve je bjelodano. Treba samo malo “zdrave pameti” i hrabrosti za nju! Nije problem što je tu “naučno”, a što “nenaučno”. Problem je što tu ima previše dolara.

Ne dovodim sebe u opasnost. U opasnosti su cjepiva u igli.

Mislite li da će pokušati da spriječe održavanje ove debate u Briselu na koju putujete 9. veljače s dr. Lidijom Gajski? Da li dobivate neke prijetnje?  

To i pokušavaju. Ne mislim već pouzdano znam. Ali to im nije baš pametno. Samo će dodatno senzibilizirati, zbiti i pokrenuti roditelje.

Na kraju, iz ugla trostrukog oca, kakvo je Vaše mišljenje o roditeljima koji uprkos zakonskoj prisili i pritiscima pedijatara odbijaju vakcinaciju, smatrajući da će njihovoj djeci više nauditi sama cjepiva od potencijalnih “bolesti” od kojih, navodno, treba da ih zaštite?

Uz potpunu zabranu cijepljenja iglom, na debati u Europskom parlamentu, zaključno ću najaviti službeni prijedlog dviju hrvatskih akademija znanosti i umjetnosti Nobelovom komitetu da se udrugama poput vaše, koje širom svijeta okupljaju roditelje koji unatoč prisili i pritiscima ne dopuštaju cijepljenje djece, dodijeli Nobelova nagrada za medicinu. Roditelji je zaslužuju, a ne medicinska zajednica! Time bi ova nagrada povratila vjerodostojnost koju je izgubila zbog loših odluka u nedavnoj prošlosti. Podržavam savjesne roditelje, razumijem njihovu zabrinutost za škodljivost cijepiva, duboko sam s njima.

(* 1) Profesor Janoš Terzić: Ne nasjedajte na laži o autizmu, informirajte se i shvatite – cijepljenje je prava blagodat našeg vremena i nema alternative

Releated

Djeca koja su primila 3 miligrama ili više aluminija povezanog s cjepivom imala su najmanje 36% veći rizik od razvoja trajne astme?

Studija koju je financirala država i koja je objavljena u utorak, izvijestila je o “pozitivnoj povezanosti” između “izloženosti aluminiju povezanog sa cjepivom” i “stalne astme” kod djece u dobi od 24 do 59 mjeseci. Djeca u studiji koja su primila 3 miligrama ili više aluminija povezanog s cjepivom imala su najmanje 36% veći rizik od […]