Zabranjeni intervju – Imunolog dr. Srećko Sladoljev: Cjepiva iz igle treba odmah zabraniti!

U tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije 15. siječnja 2017. godine objavljen je razgovor novinara Saše Jandrijevića Tomasa s imunologom dr. Srećkom Sladoljevim pod naslovom “Cjepiva iz igle treba odmah zabraniti”.

Spomenuti intervju, međutim, nije postavljen u internetsko izdanje “Slobodne Dalmacije” kako bi bio i ostao dostupan široj javnosti. Na internetu ga je, 30. siječnja 2017., javnim prvi učinio portal Global Media, u napisu naslovljenom “Zabranjeni intervju – Imunolog dr. Srećko Sladoljev: Cjepiva iz igle treba odmah zabraniti!“, iz kojega ga prenosimo u cijelosti:

 

Zašto su Vas zvali u EU parlament prvi put?

Srećko Sladoljev: Zato što je Radna skupina Europske komisije za izradu pravne regulative zaštite prijavitelja korupcije, kolokvijalno “zviždača”, ocijenila moje suprotstavljanje nabavci i distribuciji cjepiva protiv “svinjske” gripe u trenutku globalne vakcinalne histerije i zbog toga posljedično gotovo pa “državnim” progonom, kao jedan od najvažnijih primjera korupcije u Europskoj Uniji. To posebno što je istraga, koju je pokrenulo Vijeće Europe, kasnije pokazala da je pandemija bila izmišljena, a službenici Svjetske zdravstvene organizacije podmićeni. Zanimljivo je što sam pozvan makar naša zemlja tada nije bila članica EU, a ja se jasno i javno odredio protiv njenog ulaska!   

Zbog čega Vas zovu opet?

Srećko Sladoljev: Polusatno izlaganje u Parlamentu vjerojatno je privuklo širu pozornost. Koncipirao sam ga na način da sam više pažnje posvetio opravdanim sumnjama u rizike umjetnog stjecanja imuniteta, a manje neugodnostima kojima sam bio izložen. Interes za opće stavio sam u prvi plan kako sam činio i ranije. Budući su se poprilično hrabre i provokativne prognoze o tijeku “pandemije”, načinu imunološke obrane, ali i posljedicama agresivnog cjepiva ispunile, sve to je potaklo interes za ono što govorim.

Kako sam u profesionalnoj karijeri dizajnirao možda stotinjak visokoučinkovitih cjepiva u komercijalne i posebne svrhe, očito me se nije doživjelo kao vidovnjaka koji čita iz “kristalne kugle”, nego osobu koja zna što govori. Osim toga, Hrvatsku sam predstavio kao perjanicu preventivne medicine svjetskih razmjera spomenuvši naše istaknute pojedince i podvige, od dr. Ferdinanda Hadviga, liječnika iz Jastrebarskog, koji je 1791. godine prvi počeo s modernim cijepljenjima, dakle prije Engleza Edwarda Jennera kojeg je zbog toga proglašen “ocem imunologije” (!), do dr. Andrije Štampara, utemeljitelja i prvog predsjednika Svjetske zdravstvene organizacije. U tom kontekstu htio sam zapravo reći da i nije neočekivano da je prva pobuna protiv izmišljene gripe i opasnog cjepiva iz nekog regulatornog tijela proizvođača ili distributera cjepiva uopće, došla baš iz Hrvatske!

U Bruxelless me po drugi put poziva Europski forum za vigilanciju cjepiva (EFVV, * 1). Govorit ću nakon projekcije dokumentarnog filma o opasnostima cjepiva.

Jesu li se obistinile Vaše prognoze oko autoimunih bolesti? 

Srećko Sladoljev: Da. Na žalost. Za Slobodnu Dalmaciju sam u prosincu 2009. godine ponovio na što sam upozoravao još od listopada (* 2). Izrijekom sam spomenuo opasnost od ALS-a, teške i rijetke autoimune bolesti. Rekao sam da ćemo posljedice osjetiti nakon par godina. Članak je preveden i objavljen i u Češkoj. Dvije godine nakon lažne pandemije i masovnog procjepljivanja, svjetske estradne, filmske i sportske zvijezde polijevale su se pred kamerama u udarnim terminima ledenom vodom, pokušavajući tim činom skrenuti pažnju zdravstvene i laičke javnosti na neobjašnjivi porast ALS-a! Danas “svatko” zna za ALS, prije 2009. godine – “nitko”. Regulatorna agencija Velike Britanije potvrdila je uzročno-posljedičnu povezanost pandemijskog cjepiva i ALS-a.

Stavljaju li i dalje pojačivače u cjepiva?

Srećko Sladoljev: Ne samo da više ne stavljaju, nego “reklamiraju” nova sezonska cjepiva ističući kako u njima nema pojačivača! Farmaindustrija priznaje da je pogriješila u vezi nečega čime se do 2009. godine posebno hvalila! Još je važnije što posredno priznaje problem “invazivnog” koncepta cjepiva i cijepljenja! Ako mi dopustite da opet budem prorok – Big Pharma je uzdrmana i na korak od odustajanja od koncepta cjepiva u igli. Trebati će vremena. Da mogu odlučiti, odmah bih ih zabranio. Ako se riješe igle, kada koncept 19. stoljeća zamijene medicinom 21. stoljeća, cjepiva i preventivna medicina moći će si ponovo stisnuti ruke. 

Što je problem s pojačivačima?

Srećko Sladoljev: Problem je u nesretnoj konformulaciji imunoprovokatora i pojačivača ako se iglom utisne u tkivo. Tako se formira imunoprovocirajući “džep”, “depot” iz kojeg se tijelo mjesecima bombardira informacijama o životnoj ugrozi bez mogućnosti da imunološki sustav nešto protiv toga učini, makar čini sve! Iz “džepa” uporno stižu lažne informacije koje maltretiraju imunološki sustav! I ne samo imunološki sustav, nego cijeli organizam. Jedna injekcija cjepiva zapravo su stotine injekcija. “Džep” proizvodi učinke slične računalnim “virusima” ili dimnoj bombi u košnici ili mravinjaku. Ova neprirodna situacija, ovaj imunomobing, podloga je mogućim pogreškama u imunološkom razlikovanju vlastitog od stranog. Kada dođe do greške, povratka nema. Autoimune bolesti su neizlječive.

Onda, jeste li Vi za ili protiv cijepljenja?

Srećko Sladoljev: Paradoksalno je što sam veći “odvjetnik” cjepiva i cijepljenja, dakle stjecanja imuniteta umjetnim putem, od industrije koja na tome zarađuje veliki novac! Dok ja u cjepivima vidim moćan alat neškodljive prevencije zaraznih bolesti, Farma gleda profit. Okretanjem glave od rastućih imunoloških disfunkcija suvremenog čovjeka, medicina ugrožava neupitni kredibilitet kapitalne metode preventivne medicine!

Kada se cjepiti i za koje bolesti, a kada ne?

Srećko Sladoljev: Pitanje je dijabolično u odnosu na sve što sam prije rekao.

Vaš savjet roditeljima?

Srećko Sladoljev: Na žalost, na roditeljima je težak teret odluke. Moraju je iznijeti sami. S jedne su strane pritisnuti zakonskom prisilom obaveznog cijepljenja, s druge oprečnim stavom Povjerenstva za etiku Hrvatske liječničke komore (br. 16/2012) koje se o tome odredilo – “prisilno cijepljenje je neetično” a “liječnici ga po savjesti mogu odbiti provesti”! Svi se onda trebamo zabrinuti na čije se mišljenje Zakonodavac poziva, ako na mišljenje struke očito ne! U Njemačkoj, Austriji, Velikoj Britaniji, Skandinaviji, Austriji,… odluka o cijepljenju je na roditeljima. U Hrvatskoj, Bugarskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Bosni, Makedoniji, Americi,… “odluka” je u prisili, kaznama, zabrani upisa u vrtiće, razmišlja se čak o blokadi bankomata, dakle ide se izravno na egzistenciju onih koji se usuđuju o tome razmišljati.

Ima li poveznica između autizma i cijepljenja?

Srećko Sladoljev: Svakako. Jakih. Ali autizam je “superzvijezda” u modelu privatnog i profitnog zdravstva! Četveromjesečni program “socijalizacije” autističnog djeteta u Americi stoji 80000 dolara pa računajte zaradu ako su prije šezdeset godina statistike bilježile manje od jednog slučaja autizma na deset tisuća djece, a danas je pojavnost dvjesto puta veća (1 : 50, nap. ur.). Dvadeset tisuća posto! (* 3) Pedesetih godina američka djeca primala su desetak “džep” doza cjepiva, danas šezdeset i četiri. Kod američkih Amiša, vjerske zajednice koja se nikako ne cijepi, autizma nemate. Ove dvije činjenice možete promatrati i kao rezultat dobro postavljenog kliničkog pokusa!

Trebaju li se mladi cjepiti protiv HPV-a?

Srećko Sladoljev: Cjepivo protiv HPV-a je tehnološko remek djelo. Razvijano je preko dvadeset godina i predstavljeno znanstvenoj zajednici na mamut kongresu u Vancouveru 2005. godine na kojem sam aktivno sudjelovao predstavivši “biološki” koncept interferonskih vagitorija Imunološkog zavoda protiv HPV-a jer su pokazale učinkovitost u više pilot-studija težih slučajeva infekcije (o tome je pisala i Slobodna Dalmacija!). Tamo sam se susreo i razgovarao s dr. Haraldom zur Hausenom, nobelovcem i otkrivačem HPV-a. Nije krio oduševljenje da netko u svijetu ide upravo ovim putem u borbi protiv HPV-a!

Prošlo je dvanaest godina primjene HPV cjepiva i pomaci bi se statistički morali moći vidjeti. Koliko znam, u Hrvatskoj i dalje imamo visoku smrtnost od ginekoloških tumora izazvanih HPV-om, svaki dan tri žene umiru, sličnu kakva je bila i prije deset godina. Volio bih da me oni koji su upućeniji, demantiraju.

Zbog čega se pojavio antivakcinistički pokret? Je li to još jedna u nizu teorija zavjere ili istinski utemeljen strah?

Srećko Sladoljev: Briga za potomstvo prirođena je živim bićima. Tako i ljudima. Antivakcinalni pokret odgovor je savjesnih i zabrinutih roditelja zbunjenoj medicini koja radi dramu zbog dva oboljela od “ptičje” ili “svinjske” gripe, a ne pita za uzroke zašto je na primjer u Americi svako drugo dijete bolesno od neke kronične bolesti ili pretilo, svako šesto ima poteškoće u učenju (neurološka disfunkcija), svako deveto boluje od astme (imunološka disfunkcija), svako dvanaesto od alergije (imunološka disfunkcija), svako deseto od poremećaja ponašanja (ADHD, neurološka disfunkcija možda povezana i s cjepivima?), svako dvadeseto od nekog oblika epilepsije (neurološka disfunkcija možda povezana i s cjepivima?),  nekontroliranih elektroporemećaja u radu mozga, svaki 45-i dečkić boluje od autizma (neurološka disfunkcija vjerojatno povezana s cjepivima) i tako dalje! A na opasnom cjepivu protiv izmišljene gripe isisali su 27 milijardi dolara iz zdravstvenih proračuna širom svijeta! Neka se srame. To su prave i teorija i praksa zavjere!

Zašto se znanstvenike koji kritiziraju postojeće medicinske dogme uvijek ismijava?

Srećko Sladoljev: Medicinske dogme su posebno “žilave” zbog uvjerenja da su ispravne. Sjetite se pijavica. Uvjerenje po sebi nosi moćnu komponentu svakog lijeka i medicinskog postupka, učinak uvjerenja ili placeba! Placebo je tako moćan da se svaki novi lijek mora dokazati u srazu s običnom šećernom tabletom za koju ispitanici misle da je lijek! Što je neučinkoviti “lijek” duže u upotrebi, a takvih je dosta među psihofarmacima, njegov placebo učinak tim je jači! Imao sam dosta upita da li da preporučim cijepljenje protiv gripe ili ne. Starijim osobama, čak i majci, preporučio sam da se cijepe upravo iz razloga placeba. U svijesti ljudi cijepna dogma toliko je duboko usađena da će strah kako su bez cjepiva bez zaštite pogodovati da se razbole.

(* 1) Europski forum za vigilancu cjepiva (EFVV)

(* 2) Slobodna Dalmacija, 27. prosinca 2009.: Progon Sladoljeva: zbog izjava o “opasnom cjepivu” traži se akcija Odvjetništva i MUP-a: “Cjepivo protiv svinjske gripe nije potencijalno opasno – ono je sigurno opasno zbog kombinacije snažnog imunostimulatora (skvalena) u cjepivu i prirode samoga virusa.”

(* 3) 1 : 50 = 2%; 1 : 10000 = 0,01%; 2 : 0,01 = 20000%!

Više: Dr. Srećko Sladoljev o zabranjenom intervjuu – Nisam u opasnosti, vakcine u igli jesu!

Releated

Djeca koja su primila 3 miligrama ili više aluminija povezanog s cjepivom imala su najmanje 36% veći rizik od razvoja trajne astme?

Studija koju je financirala država i koja je objavljena u utorak, izvijestila je o “pozitivnoj povezanosti” između “izloženosti aluminiju povezanog sa cjepivom” i “stalne astme” kod djece u dobi od 24 do 59 mjeseci. Djeca u studiji koja su primila 3 miligrama ili više aluminija povezanog s cjepivom imala su najmanje 36% veći rizik od […]