Utjecaj kalendara cijepljenja na zdravlje i živote djece, novi podatci – traži se žuran odgovor!

Suočeni sa zastrašujućim brojem svjedočanstava o narušenom zdravlju cijepljene djece te nizom rezultata znanstvenih istraživanja relativno novijeg datuma koji ukazuju na sveukupno bolje zdravlje djece koja nisu cijepljena, obratili smo se sredinom svibnja Uredu pravobraniteljice za djecu, Helenci Pirnat Dragičević, kako bismo joj na uvid dali ove vrijedne informacije te ponudili suradnju u svrhu zaštite zdravlja i života naših najmilijih.

Tek prije nekoliko dana zaprimili smo odgovor koji možete pogledati OVDJE.

Sadržaj našeg dopisa prenosimo u cijelosti. Ostaje za vidjeti i popratiti razvoj ove naše inicijative. Dotad, čuvajte svoju dječicu!

 

Poštovana,

nakon temeljitog praćenja stručnih i znanstvenih noviteta vezanih za zdravstvene trendove dječje populacije i uočavanja važnih podataka, dužni smo Vam skrenuti pažnju na nekoliko aktualnih informacija čija pojava upućuje na potrebu poduzimanja ozbiljnih radnji u svrhu zaštite zdravlja i života djece.

Naime, rezultati čak dvije američke, nezavisne studije iz 2020. godine pokazuju vrlo visoku korelaciju između povećanja cijepljenja i povećanja zdravstvenih problema djece. Najzanimljivije su bolesti koje su značajno učestalije u grupama cijepljene djece kao što su: ADHD (poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću), astma, artritis, dijabetes, bolesti srca i rak.

Popis navedenih studija:

  • SAD, 2020. godina,Brian S Hooker and Neil Z Miller, ''Analysis of health outcomes in vaccinated and unvaccinated children: Developmental delays, asthma, ear infections and gastrointestinal disorders''

https://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/2050312120925344

  • SAD, 2020. godina,The Control Group Pilot Study, Joy Garner, ''Statistical evaluation of health outcomes in the unvaccinated''

https://cdn.website-editor.net/fbd2f2a8b1b04bdba97a21e6e5d356aa/files/uploaded/Full%2520Report%2520Control%2520Group%2520November%252020%25202020.pdf

Više informacija na temu dostupno je i na sljedećem linku:

https://cijepljenje.info/nezavisne-studije-o-dobrim-odlukama-za-zdravlje/

Također skrećemo pozornost da je 21.01.2021. godine američki Centar za kontrolu bolesti (CDC) sa svoje web stranice uklonio tvrdnju da "Cjepiva ne uzrokuju autizam" koja je do tada bila upozorenje svima koji pomisle drugačije.

Alarmantni su i podatci još jednog američkog istraživanja iz 2021. godine u kojemu je analizirana baza podataka o sustavu izvještavanja o neželjenim događajima cjepiva (VAERS) kako bi se utvrdio interval početka smrti dojenčadi nakon cijepljenja. Od 2605 smrtnih slučajeva dojenčadi prijavljenih VAERS-u od 1990. do 2019. godine, 58% je prijavljeno u roku od 3 dana nakon cijepljenja, a 78,3% u roku 7 dana nakon cijepljenja, što potvrđuje da se smrtnost dojenčadi obično događa u vremenskoj blizini primjene cjepiva. Višak smrtnih slučajeva tijekom ovih ranih razdoblja nakon cijepljenja bio je statistički značajan. Predloženo je nekoliko teorija u vezi s patogenim mehanizmom koji stoji iza ovih fatalnih događaja. Iako nalazi u ovom radu nisu dokaz povezanosti između cjepiva za dojenčad i smrti dojenčadi, oni itekako upućuju na uzročno-posljedičnu vezu.

  • Rad je dostupan na:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214750021001268

Obzirom da kroz rad Hrvatske udruge roditelja aktivista i sami svjedočimo, iz dana u dan, velikom broju slučajeva pogoršanja zdravlja djece nakon cijepljenja, svjedočanstva koja smo Vam i ustupili (https://cijepljenje.info/pravobraniteljica-za-djecu-zatrazila-od-ministarstva-zdravstva-izvjesce/), a uzimajući u obzir činjenično stanje o nereguliranom sustavu prijavljivanja sumnji na nuspojave u praksi (privitak: dopis Halmeda), punopravno postavljamo pitanje kakav zapravo utjecaj ima kalendara cijepljenja na zdravlje i živote djece u svjetlu najnovijih podataka?

Naglašavamo da je u Hrvatskoj, trenutno, u sklopu Programa obaveznog cijepljenja djece predviđeno cijepljenje protiv 11 zaraznih bolesti, a postoji i mogućnost dodatnog (neobaveznog) cijepljenja protiv još desetak bolesti. Broj predviđenih doza koje svako dijete primi do završetka osnovne škole u sklopu Programa obaveznog cijepljenja iznosi 40, a raspoređene su u 13 injekcija. Do sada u Hrvatskoj ne raspolažemo podatcima o mogućem učinku kalendara obaveznog cijepljenja na najrazličitije zdravstvene ishode i/ili SIDS (sindrom iznenadne dojenačke smrti).

Molimo da s pažnjom razmotrite gore navedene podatke te u skladu sa svojim zakonskim ovlastima, upozorite nadležne institucije na žurnu potrebu utvrđivanja činjeničnog stanja vezano za učinak kalendara cijepljenja na zdravlje i živote djece u Hrvatskoj na objektivan i znanstveno utemeljen način, a sve u svrhu zaštite njihovih prava i interesa, odnosno zdravlja i života, te nas o istome povratno informirate u najkraćem mogućem roku.

U uvjerenju da ćete snagom svoje uvjerljivosti i sukladno zakonskim ovlastima, vođeni načelom zaštite najboljeg interesa djeteta, podržati naš Prijedlog i istim pomoći djeci, te njihovim zakonskim zastupnicima u nastojanju da adekvatnije realiziraju pravo na zdrav život, odnosno prava osobnosti, unaprijed Vam se zahvaljujemo.

Vjerujemo da razumijete važnost pravovremene, pouzdane i provjerene informacije temeljene na dokazima.

 

Stojimo na raspolaganju za suradnju.

Srdačno

sc. Alma Demirović, dr. med.

 

Releated

Cjepiva protiv COVID-19 uzrokovala su 84% svih smrtnih slučajeva zabilježenih u VAERS-u u posljednje 32 godine?

Sustav prijavljivanja nuspojava cjepiva (VAERS) Vlade SAD-a pokrenut je 1990. kako bi se pratile ozljede i smrtni slučajevi prijavljeni nakon primanja cjepiva. Kongres je zakonom naložio da Vlada održava ovu bazu podataka kao dio Nacionalnog programa naknade štete uzrokovane cjepivima. Nacionalni program kompenzacije za ozljede uzrokovane cjepivima alternativa je bez krivnje tradicionalnom pravnom sustavu za […]

Djeca koja su primila 3 miligrama ili više aluminija povezanog s cjepivom imala su najmanje 36% veći rizik od razvoja trajne astme?

Studija koju je financirala država i koja je objavljena u utorak, izvijestila je o “pozitivnoj povezanosti” između “izloženosti aluminiju povezanog sa cjepivom” i “stalne astme” kod djece u dobi od 24 do 59 mjeseci. Djeca u studiji koja su primila 3 miligrama ili više aluminija povezanog s cjepivom imala su najmanje 36% veći rizik od […]