Utjecaj kalendara cijepljenja na zdravlje i živote djece, novi podatci – traži se žuran odgovor!

Suočeni sa zastrašujućim brojem svjedočanstava o narušenom zdravlju cijepljene djece te nizom rezultata znanstvenih istraživanja relativno novijeg datuma koji ukazuju na sveukupno bolje zdravlje djece koja nisu cijepljena, obratili smo se sredinom svibnja Uredu pravobraniteljice za djecu, Helenci Pirnat Dragičević, kako bismo joj na uvid dali ove vrijedne informacije te ponudili suradnju u svrhu zaštite zdravlja i života naših najmilijih.

Tek prije nekoliko dana zaprimili smo odgovor koji možete pogledati OVDJE.

Sadržaj našeg dopisa prenosimo u cijelosti. Ostaje za vidjeti i popratiti razvoj ove naše inicijative. Dotad, čuvajte svoju dječicu!

Poštovana,

nakon temeljitog praćenja stručnih i znanstvenih noviteta vezanih za zdravstvene trendove dječje populacije i uočavanja važnih podataka, dužni smo Vam skrenuti pažnju na nekoliko aktualnih informacija čija pojava upućuje na potrebu poduzimanja ozbiljnih radnji u svrhu zaštite zdravlja i života djece.

Naime, rezultati čak tri američke, nezavisne studije iz 2020. godine pokazuju vrlo visoku korelaciju između povećanja cijepljenja i povećanja zdravstvenih problema djece. Najzanimljivije su bolesti koje su značajno učestalije u grupama cijepljene djece kao što su: ADHD (poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću), astma, artritis, dijabetes, bolesti srca i rak.

Popis navedenih studija:

  • SAD, 2020. godina,Brian S Hooker and Neil Z Miller, ”Analysis of health outcomes in vaccinated and unvaccinated children: Developmental delays, asthma, ear infections and gastrointestinal disorders”

https://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/2050312120925344

  • SAD, 2020. godina,The Control Group Pilot Study, Joy Garner, ”Statistical evaluation of health outcomes in the unvaccinated”

https://cdn.website-editor.net/fbd2f2a8b1b04bdba97a21e6e5d356aa/files/uploaded/Full%2520Report%2520Control%2520Group%2520November%252020%25202020.pdf

  • SAD, 2020. godina,James Lyons-Weiler, Paul Thomas, ”Relative Incidence of Office Visits and Cumulative Rates of Billed Diagnoses Along the Axis of Vaccination”

https://www.mdpi.com/1660-4601/17/22/8674/htm

Više informacija na temu dostupno je i na sljedećem linku:

https://cijepljenje.info/nezavisne-studije-o-dobrim-odlukama-za-zdravlje/

Također skrećemo pozornost da je 21.01.2021. godine američki Centar za kontrolu bolesti (CDC) sa svoje web stranice uklonio tvrdnju da “Cjepiva ne uzrokuju autizam” koja je do tada bila upozorenje svima koji pomisle drugačije.

Alarmantni su i podatci još jednog američkog istraživanja iz 2021. godine u kojemu je analizirana baza podataka o sustavu izvještavanja o neželjenim događajima cjepiva (VAERS) kako bi se utvrdio interval početka smrti dojenčadi nakon cijepljenja. Od 2605 smrtnih slučajeva dojenčadi prijavljenih VAERS-u od 1990. do 2019. godine, 58% je prijavljeno u roku od 3 dana nakon cijepljenja, a 78,3% u roku 7 dana nakon cijepljenja, što potvrđuje da se smrtnost dojenčadi obično događa u vremenskoj blizini primjene cjepiva. Višak smrtnih slučajeva tijekom ovih ranih razdoblja nakon cijepljenja bio je statistički značajan. Predloženo je nekoliko teorija u vezi s patogenim mehanizmom koji stoji iza ovih fatalnih događaja. Iako nalazi u ovom radu nisu dokaz povezanosti između cjepiva za dojenčad i smrti dojenčadi, oni itekako upućuju na uzročno-posljedičnu vezu.

  • Rad je dostupan na:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214750021001268

Obzirom da kroz rad Hrvatske udruge roditelja aktivista i sami svjedočimo, iz dana u dan, velikom broju slučajeva pogoršanja zdravlja djece nakon cijepljenja, svjedočanstva koja smo Vam i ustupili (https://cijepljenje.info/pravobraniteljica-za-djecu-zatrazila-od-ministarstva-zdravstva-izvjesce/), a uzimajući u obzir činjenično stanje o nereguliranom sustavu prijavljivanja sumnji na nuspojave u praksi (privitak: dopis Halmeda), punopravno postavljamo pitanje kakav zapravo utjecaj ima kalendara cijepljenja na zdravlje i živote djece u svjetlu najnovijih podataka?

Naglašavamo da je u Hrvatskoj, trenutno, u sklopu Programa obaveznog cijepljenja djece predviđeno cijepljenje protiv 11 zaraznih bolesti, a postoji i mogućnost dodatnog (neobaveznog) cijepljenja protiv još desetak bolesti. Broj predviđenih doza koje svako dijete primi do završetka osnovne škole u sklopu Programa obaveznog cijepljenja iznosi 40, a raspoređene su u 13 injekcija. Do sada u Hrvatskoj ne raspolažemo podatcima o mogućem učinku kalendara obaveznog cijepljenja na najrazličitije zdravstvene ishode i/ili SIDS (sindrom iznenadne dojenačke smrti).

Molimo da s pažnjom razmotrite gore navedene podatke te u skladu sa svojim zakonskim ovlastima, upozorite nadležne institucije na žurnu potrebu utvrđivanja činjeničnog stanja vezano za učinak kalendara cijepljenja na zdravlje i živote djece u Hrvatskoj na objektivan i znanstveno utemeljen način, a sve u svrhu zaštite njihovih prava i interesa, odnosno zdravlja i života, te nas o istome povratno informirate u najkraćem mogućem roku.

U uvjerenju da ćete snagom svoje uvjerljivosti i sukladno zakonskim ovlastima, vođeni načelom zaštite najboljeg interesa djeteta, podržati naš Prijedlog i istim pomoći djeci, te njihovim zakonskim zastupnicima u nastojanju da adekvatnije realiziraju pravo na zdrav život, odnosno prava osobnosti, unaprijed Vam se zahvaljujemo.

Vjerujemo da razumijete važnost pravovremene, pouzdane i provjerene informacije temeljene na dokazima.

Stojimo na raspolaganju za suradnju.

Srdačno

sc. Alma Demirović, dr. med.

Releated

Hepatitis B – cijepljenje novorođenčadi i malih beba

Hepatitis B je zarazna bolest u kojoj virus hepatitisa B, ili HBV, inficira i upali jetru, uzrokujući trajno oštećenje u manje od 5% zaraženih. Nije izrazito zarazan – ne možete dobiti hepatitis B slučajnim kontaktom, npr. kao što je dijeljenje čaše, kihanje ili kašljanje. Virus se prenosi razmjenom zaraženih tjelesnih tekućina poput krvi ili sjemena. […]

Astma je učestalija kod cijepljene djece?

Područje djelovanja Hrvatske udruge roditelja aktivista odnosi se i na osvještavanje o određenim bolestima poput astme koja je poprilično zastupljena među djecom. Tako smo imali čast biti sudionici jedne takve akcije. Svjetski dan astme obilježava se na inicijativu Globalne inicijative za astmu (GINA) prvog utorka u svibnju svake godine. Tim povodom je dječja bolnica Srebrnjak […]