“U Njemačkoj je cijepljenje preporučeno, a jedina je obaveza roditelja informirati se”

Prenosimo dio pisma Igora Bušića iz Osijeka, kojeg je 8. ožujka 2017. godine uputio na adresu ureda političke stranke Most pod naslovom “MOST i njegova zastupnica zastupaju interese zdravstvenih i farma-lobista, a na štetu građana”. Pismom se osvrnuo na pojedine izjave saborske zastupnice Mosta Ines Strenje-Linić koje su istoga dana objavljene na portalu Jutarnjeg lista u napisu “Ako procijepljenost padne ispod 94 posto, Hrvatskoj prijete epidemije! Vratit će se rubeola, ospice, dječja paraliza i difterija, ljudi će umirati!” (* 1).

Iz spomenutog pisma izdvajamo:

“Koliko god ekipa iz Živog zida možda pretjeruje sa svojim izjavama o cijepljenju, toliko zastupnica Ines Strenja-Linić svojim izjavama o tome kako bi se “necijepljenjem vratile bolesti poput rubeole, ospica, dječje paralize…” ponavlja mantru bjelokute mafije. Na stranu to što ona i nije epidemiolog već neurolog i materija joj nije nimalo bliska, valja napomenuti kako postaviti isključivo liječnike u Odbor za zdravstvo je isto što i postaviti lisice da čuvaju kokošinjac.

Strenja-Linić se prije izjave konzultirala isključivo s Hrvatskom liječničkom komorom (HLK) … a da nije saslušala bilo koji argument druge strane. Liječnici su među najkorumpiranijim segmentima društva (“Ljudožder Vegetarijanac”) i to do te mjere da je u Hrvatskoj organizirano grupno suđenje liječnicima za korupciju (uzimali su provizije ili “donacije” od farma-agenata). Toliko je velik broj bio optuženih i osuđenih liječnika da se moralo unajmiti sportsku dvoranu da bi se u nju potrpalo sve optužene liječnike. Više od 160 ih je pravomoćno osuđeno. Bez obzira na to, nisam čuo da je sud časti HLK barem jednog od tih liječnika makar opomenuo.

Da skratimo, hrvatsko zdravstvo je jedno od najkorumpiranijih segmenata države. Strenja-Linić očito podupire to društvo, jer da nije tako saslušala bi argumente svih strana … u duetu sa Sinišom Vargom.

Napominjem da u Švedskoj, Norveškoj, Finskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Nizozemskoj, Estoniji, Velikoj Britaniji, Irskoj, Portugalu, Švicarskoj, itd. cijepljenje nije obavezno. U Japanu je npr. cijepljenje protiv HPV-a zabranjeno zbog štetnih nuspojava. Sve ove informacije sam prikupio tijekom godina kontaktom s veleposlanstvima dotičnih zemalja kao i njihovih ministarstava zdravstva, što sam vam voljan na zahtjev dostaviti.

Očito u tim zemljama ne postoji strah od povratka ospica, kozica, … i sl. “Strah” postoji samo kod HLK, Siniše Varge i Ines Strenje-Linić, dakle u jednoj od najkorumpiranijih država EU, prema nedavno objavljenom izvještaju State Departmenta.

Na “summitu” HLK koji je održan u Osijeku u prosincu 2015. godine jedna je liječnica otvoreno lagala svojim kolegama i kolegicama kako se u Njemačkoj djeca ne primaju u vrtić ili školu ako se ne cijepe. Ovo je bila bezobrazna laž i namjerno plasirana dezinformacija budući da su konferenciji nazočili i mediji. U prilogu (* 2) je prepiska s njemačkim federalnim Robert Koch Institutom (koji uvelike definira program cijepljenja u Njemačkoj) iz kojeg se jasno vidi da je ugledna liječnica lagala …

Hrvati su i tu po običaju ili najkorumpiraniji ili veći katolici od Pape, ne znaš što je gore. Toliko smo veći katolici od Pape da smo ničim izazvani nedavno cijepili stoku protiv “bolesti kvrgave kože”, što nitko pametan u susjedstvu nije napravio. Cijepljenje je izazvalo pobol stoke i pad mliječnosti. …

Moje pitanje jest sljedeće: Čije interese zastupa MOST – građana ili interesnih skupina i lobističke mafije? Otkad HLK u ovoj zemlji definira zdravstvenu legislativu i što treba, a što ne treba?”

Robert Koch Institut: Cijepljenje u Njemačkoj nije obvezno

(*1) U spomenutom napisu krivo je navedeno da je Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku 8. ožujka 2017. održao sjednicu “posvećenu temi obaveznog cijepljenja”, kao i da je shodno tome donio odgovarajuće zaključke.

Naprotiv, prema utvrđenom Dnevnom redu (fotografija niže u prilogu) sjednice Odbora, prva od tri točke rasprave glasila je: Osvrt Odbora na natpise u medijima u vezi s obveznim Programom cijepljenja”. Dakle, Odbor nije održao sjednicu s temom predloženih izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (ZZPZB), pa isti nije mogao raspravljati, a kamoli odbaciti ili prihvatiti uvođenje preporuke umjesto obaveze cijepljenja. Neistiniti navod iz spomenutog napisa još je jedan primjer dezinformiranja i manipuliranja javnošću. A saborski Odbor, umjesto rasprave o mogućim izmjenama ZZPZB-a, “napada” podatke i stavove objavljene u pojedinim – za čudo objektivnim! – medijskim prilozima koji ne idu u prilog obavezi cijepljenja.

(* 2) Odgovor Robert Koch Instituta od 9. prosinca 2015. godine, na pitanja Igora Bušića o obavezi cijepljenja u Njemačkoj i odnosu prema necijepljenoj djeci pri upisu u (pred)školsku ustanovu, koja je uputio nakon u pismu spomenutog skupa Hrvatske liječničke komore održanog toga dana u Osijeku:

“U Njemačkoj cijepljenje NIJE obvezno, ali od srpnja 2015. godine, stupanjem na snagu Zakona o jačanju promoviranja zdravlja i preventivne zdravstvene skrbi, prije upisa djeteta u vrtić roditelji moraju donijeti potvrdu da su bili kod liječnika na obveznom savjetovanju u vezi cijepljenja.”

Releated

EUROPA TRPI ZASTRAŠUJUĆI PORAST BROJA SMRTNIH SLUČAJEVA MEĐU DJECOM od 755% otkako je EMA ODOBRILA CJEPIVO protiv COVID-a za DJECU?

Krajem kolovoza ekskluzivno je otkriveno da službene brojke o smrtnosti za Europu pokazuju šokantan porast od 691% u prekomjernoj smrti među djecom do 33. tjedna 2022. otkako je Europska agencija za lijekove produljila odobrenje za hitnu upotrebu Pfizerovog cjepiva protiv Covid-19 za korištenje kod djece u dobi od 12 do 15 godina u svibnju 2021. […]