Pisano svjedočanstvo o cjepivima

podnosi RFK, Jr

Sljedeći tekst je preuzet riječ-po-riječ iz pisanog svjedočanstava koji je podnio RFK Jr. na sastanku u Vermontu koji je također prikazan i na YouTube-u. Molimo Vas da dobro provjerite sve reference na kraju prijepisa, koje uključuju i poveznicu prema navedenoj snimci.

“Ja sam za cijepljenje. Sve moje šestero djece je cijepljeno. Vjerujem da su cjepiva spasila milijune života. Želim da Vam pojasnim zašto sam napisao knjigu Thimerosal: Neka znanost govori, jer ona govori o opasnom i u potpunosti nepotrebnom korištenju žive u obliku konzervansa Thimerosal u cjepivima koja se daje milijunima djece i trudnica kako ovdje tako i širom svijeta.

Cjepiva su veliki posao. Industrija lijekova (Big Pharma) je vrijedna tisuću milijardi dolara (1) a, sama cjepiva donose im godišnju zaradu od 25 milijardi dolara (2). Odluka CDC-a (Center for Desease Control, hrvatski pandan HZZJZ Andrija Štampar, op. prev.) o stavljanju novog cjepiva u raspored cijepljenja jamči njegovom proizvođaču milijune kupaca i milijarde u prihodima (3) s minimalnim troškovima oglašavanja kao i marketinga te potpuni imunitet od sudskih tužbi. Ovaj visok ulog te neformalan savez između Big Pharma i vladinih agencija iznjedrio je neproziran i iskrivljen regulatorni sustav.

 Merck, jedan od vodećih američkih proizvođača cjepiva, trenutno je pod istragom zbog prijevare FDA regulatora o učinkovitosti njihovog MMR cjepiva (a na koje ima svjetski monopol, op. prev.). Dva zviždača govore nam kako je Merck izrađivao lažne studije zbog održavanja monopola na MMR (Mo-Pa-Ru, hrvatski naziv, op. prev.) cjepiva (4). Velika mogućnost lake zarade izazvala je eksponencijalno širenje CDC-ovog rasporeda cijepljenja od 1988., kada je Kongres proizvođačima cjepiva dao imunitet od sudskih tužbi (5) pretvorivši nenadano cjepiva u zlatnu žilu.

CDC je (samo, op. prev.) preporučivao pet pedijatrijska cjepiva kad sam bio dječak 1954. godine. Današnja djeca ne mogu pohađati školu, bez najmanje 56 doza od 14 cjepiva do svoje dobi od 18 godina (6). Nezasitna farmaceutska industrija ima 271 novo cjepivo u razvoju kroz CDC – birokratski kanal (7), sve u nadi da će tako povećati prihode cjepiva na 100 milijardi dolara do 2025. (8). Glavni zagovornik ove industrije, dr. Paul Offit, (ponosno, op. prev.) izjavljuje kako vjeruje da djeca mogu podnijeti čak 10.000 cjepiva (9).

Javno zdravlje stoga nije jedini pokretač odluka CDC-a o uvrštenju novih cjepiva. Četiri jake savezne istrage, uključujući i dvije u Kongresu, (10, 11) jedna od strane američkog Senata (12) i jedan od HHS (The United States Department of Health and Human Services, tako zvani HHS, hrvatski pandan Ministarstvu zdravlja, op. prev.) inspektora (13), prikazuju CDC kao septičku jamu korupcije, lošeg upravljanja i disfunkcije s alarmantnim sukobom interesa koja utječu na rezultate njihovih istraživanja kao i regulatorne te upravne aktivnosti.

CDC pravila dopuštaju da profiteri iz vakcinacijske industrije poput dr. Offita sjede u savjetodavnim odborima koji odlučuju o dodavanju novih cjepiva u raspored cijepljenja. U tipičnom primjeru, Offit je 1999. godine bio član CDC-ovog savjetodavnog odbora za cjepiva i naravno glasovao za dodavanje rotavirus cjepiva u CDC raspored, utirući si time put prema velikoj zaradi na vlastitom anti-rotavirusom cjepivu (14). Offit i njegovi poslovni partneri prodali su tantijeme njihovog patentiranog anti-rotavirus cjepiva kompaniji Merck 2006. godine za 182 milijuna dolara (15). Offit je tada izjavio za Newsweek: “To je kao dobitak na lutriji!” (16).

Izvješće iz 2009. HHS inspektora utvrdilo je da CDC podaci o prihodima u certificiranom financijskom obrascu imaju barem jedan propust za 97% članova odbora ali da je većina njih imala i više od jednog propusta. Isto izvješće navodi da je čak 64% članova odbora imalo potencijalne sukobe interesa koji CDC nije identificirao ili uklonio prije nego što je potvrdio njihove obrasce (17).

Osim unosnog poslovnog partnerstva s Merck-om, Offit vodi 1,5 milijuna dolara vrijedan istraživački projekt financiran od Merck-a u Dječjoj bolnice u Philadelphiji (18). S ove industrije sinekure, on odašilje propagandu industrije cjepiva i godišnje objavljuje knjige pozivajući na neograničen broj cijepljenja te ocrnjuje zagovornike sigurnog cijepljenja (19 20).

Korupcija je također zatrovala i CDC-jev Ured za sigurnost imunizacije, istraživački dio koji testira sigurnost i učinkovitost cjepiva. U kolovozu 2014. godine, sedamnaestogodišnji CDC veteran, dr. William Thompson, koji je glavni autor studije citirane od strane CDC-a o neštetnosti i nepovezanosti živinih konzervansa za očuvanje cjepiva s autizmom, potražio je zaštitu kao zviždač te dostavio Kongresu opsežnu dokumentaciju iz ove agencije (21). Thompson, koji je još uvijek zaposlen u CDC-u kaže da je su tijekom proteklih deset godina njegovi nadređeni na njega i njegove kolege znanstvenike vršili pritisak prisiljavajući ih da lažu i manipuliraju s podacima o sigurnosti konzervansa Thimerosal koji je baziran na živi; a sve radi prikrivanja njegove uzročne veze s nizom ozljeda mozga uključujući i autizam (22 23).

Thimerosal je 50%-tni ethylmercury (etil-živa) i daleko je više otrovan jer ostaje duže u mozgu nego primjerice kod riba zakonski dobro nadziran methylmercury (metil-živa; 24). Stotine recenziranih studija vodećih državnih i sveučilišnih znanstvenika dokazuju da je Thimerosal otrov koji razara mozak uzrokujući neurološke poremećaje koji su poprimili oblik epidemije kod američke djece.

Moja knjiga Thimerosal: Neka znanost govori (25), je sažetak svih tih studija za koje se CDC i njemu lakovjerni novinari kunu da ne postoje. Iako su Thompsonov CDC i njegove kolege iz industrije cjepiva stvorili devet očito lažnih i temeljito diskreditiranih epidemioloških studija za obranu Thimerosal-a, nema objavljene niti jedne studije koja pokazuje da je Thimerosal siguran (26).

Zajednička novinarska patka je ona koja kaže da su stope autizma porasle, nakon odluke proizvođača o uklanjanju većine Thimerosal-a iz pedijatrijskih cjepiva od 2003. godine, ali to je netočno. Te iste godine, CDC je dodao u kalendar pedijatrijskog cijepljenja cjepivo protiv gripe koje sadrže ogromne količine Thimerosala (27). Kao rezultat toga, djeca danas mogu dobiti gotovo jednaku količinu žive (iz tog cjepiva protiv gripe, op. prev.) koju su djeca dobijala iz svih dječjih cjepiva zajedno u desetljeću prije 2003. godine (28).

Još gore, Thimerosal, se po prvi put, daje i trudnicama putem istog cjepiva protiv gripe (29). Nadalje, CDC-jevi podaci vezani uz sadašnji autizam su za djecu iz 2002. godine, kada su djeca još uvijek su dobivala Thimerosal putem svojih pedijatrijskih cjepiva. Najbolje spoznaje sugeriraju da će vjerojatno tek potpuno uklanjanje Thimerosala iz cjepiva potaknuti značajan pad autizma.

Na primjer, CDC studija u JAMA Pediatrics iz 2013. pokazuje pad od 33% poremećaja iz autističkog spektra u Danskoj nakon uklanjanja 1992. godine Thimerosala iz danskih cjepiva (30). Ovaj znanstveni rad je među 37 recenziranih studija koje povezuju Thimerosal s epidemijom autizma (31). Problem s Thimerosalom postao je ne samo medijsko nego i javno zdravstveno pitanje.

Big Pharma investira više od 3,5 milijarde dolara godišnje na TV, novinska i druga oglašavanja, ciljajući odjele vijesti, tako da su oni postali i sredstvo za farmaceutsku prodaju i propagandne platforme za industriju. Televizija i tiskani mediji prikazuju zagovornike poput dr. Offit-a – bez navođenja njihovih veza sa industrijom dok istovremeno cenzuriraju kritike sigurnosti cjepiva isključujući glasove stručnih zagovornika sigurnosti cjepiva.

Zaposleni novinari papagajski ponavljaju propagandne parole distribuirane od vladinih i farmaceutskih dužnosnika, umjesto da sami prouče znanstvene dokaze. Bez mogućnosti znanstvene argumentacije, oni vrše nasilje, pribijanje na stup srama i demoniziranje zagovornika sigurnog cjepiva kao “Anti-VAX”, “Anti-znanost” i još puno gore. Nespremnost tiska da uzme u razmatranje CDC ohrabrila je obje industrije (medijsku i farmaceutsku industriju, op. prev.) i kao i samu agenciju (misli se na CDC, op. prev.) da nastave po najnižoj (hrvatski sinonim bi bio amoralnoj, op. prev.) stazi lake dobiti i birokratske sigurnosti.

Panika vezana uz ospice jest klasični primjer “plaši pa prodaj” kapitalizma, u kojem su mediji poslušno izazivali javnu histeriju na naslovnicama te tijekom 24-satnog emitiranja ciklusa “prijenosa epidemije” na televiziji. Uz dr Offit-a kao vođu napada, CDC, proizvođači cjepiva i javne udruge financirane od strane te iste industrije pretvorili su statistički nebitno godišnje izbijanje ospica (engleski izraz yard scale, dvorišni, op. prev.) u nacionalni propagandni plimni val zagovaranja državnog zakona o zabrani vjerskih i filozofskih izuzeća cjepljenja.

Bura u svim nacionalnim medijima zbog 159 slučaja ospica (32) ostavila je malo prostora za ukazivanje na kataklizmu autizma koja je hendikepirala 1 milijun američkih djece otkad jer pandemija započela 1989. sa samo 33 na 27.000 novih slučajeva godišnje (autor navodi podatak iz 2014. op prev.). CDC odbija nazvati autizam “epidemija”.

U inat samoj znanosti i zdravom razuma, CDC i Offit inicirali su kampanju poricanja i uz pomoć pohlepnih novinara obmanjuju javnost da je pošast autizma samo iluzija stvorena zbog bolje dijagnostike oboljenja (34, 35, 36). Big Pharma je među najvećim političkim donatorima na nacionalnom nivou te je prošle godine “svojim” nacionalnim političkim kandidatima udijelila 31 milijuna dolara (37). Ona troši više na politička lobiranja od bilo koje druge industrije, $ 3,0 milijarde u razdoblju 1998-2014 (38) i to je dvostruko više od lobista iz naftne industrije i četiri puta više od lobista vojne i zrakoplovne industrije (39).

Do veljače (ove 2015. godine op. prev.), državni zakonodavci u 36 država (SAD-a, op. prev.) su progurali više od sto novih zakona o zabrani filozofskog i religijskog izuzeća cjepiva. Mnogi od tih državnih zakonodavaca su također na platnom spisku industrije (farmaceutske, op. prev. 40). Možete i sami provjeriti koliko su sponzori zakona o zabrani izuzeća u Vašoj državi dobili novca na svoj račun od Big Pharma-e putem web stanice http://www.maplight.org.

Normalno bi bilo da oni odvjetnici koji žive od tužbi zbog obeštećenja mogu osigurati snažnu provjeru i ravnotežu u sustavu tako da cjepiva budu sigurna i učinkovita a regulatori i kreatori politike iskreni. Ali prljavi novac proizvođača cjepiva kupio je imunitet industrije od tužbi za ozljede nastale zbog cjepiva bez obzira koliko je taj njihov proizvod opasan.

Susretljivi Kongres poništio je Sedmi amandman (američkog ustava, op. prev.) koji garantira Pravo na suđenje pred porotom, učinivši nemogućim da ozlijeđeni tužitelji mogu tužiti farmaceutske tvrtke zbog prodaje nesigurnog cjepiva (41).

Tako je! Nema grupnih tužbi i odšteta. Nema otkrivanja (prljavštine, op. prev.). Nema otkrića (novih sigurnijih tehnologija proizvodnje cjepiva, op. prev.). Nema programa niti manjih financijskih poticaja za industriju kako bi cjepiva bila sigurnija. Novac industrije cjepiva je neutralizirao gotovo sve provjere i poništio ravnotežu u kojoj su nekoć stajali grabežljiva farmaceutska industrija i naša djeca.

Zbog gubitka kontrole nad istraživačkim, regulatornim i kontrolnim agencijama, sudova zatvorenih za javnost, razoružanih odvjetnika, kupljenih političara i medija ne postoji nitko tko stoji između pohlepne industrije i ugrožene djece, osim roditelja. Sada je plan igre Big Pharma-e uklanjanje prava roditeljskog informiranog pristanka iz te jednadžbe te prisiljavanje na cijepljenje s potencijalno rizičnim cjepivima, koje je Vrhovni sud proglasio “neminovno nesigurni” i one djece onih roditelja koji ih dosada nisu cijepili (42).

Ukidanje izuzeća je prerano dok imamo funkcionalne regulatorne agencije i transparentan proces. Najbolji način da se osigura puna pokrivenost cjepivima jest da program cijeljenja ponovo osvoji povjerenje javnosti putem odbacivanja svoje koruptivne financijske veze s industrijom čiji je jedini cilj zarada. Kako biste se informirali o korupciji u CDC-u i pronašli znanstvene informacije o cjepivima, nadam se da ćete pročitati Thimerosal: Neka znanost govori i preuzeti s YouTube-a važan film Trace amounts (Količina u tragovima, op. prev 43), također inzistirajte da ga vaši zakonodavci pogledaju prije glasovanja o bilo kojim zakonu vezanom uz cijepljenje.”

Robert F. Kennedy Jr.

* Linkovi:

1 http://thomsonreuters.com/en/press-releases/2014/thomson-reuters-annual-pharmaceutical-factbook-projects-industrys-sales-will-reach-1-trillion-in-2014.html

2 http://www.fiercevaccines.com/special-reports/top-5-vaccine-companies-revenue-2012

3 http://www.fiercevaccines.com/special-reports/merck

4 http://www.huffingtonpost.ca/lawrence-solomon/merck-whistleblowers_b_5881914.html

(članak s pojedinostima zviždača koji tvrdi da je Merck manipulirao s ispitivanjima, podacima te lažno prikazivao djelotvornost cjepiva parotitisa u Merck MMR-II formulaciji)

5 http://www.hrsa.gov/vaccinecompensation/authorizinglegislation.pdf

(to je Nacionalni zakon o obeštećenju djece oboljele od cjepiva iz 1986., kojim je odobren pravni imunitet proizvođačima cjepiva)

6 http://www.cdc.gov/vaccines/schedules/hcp/imz/child-adolescent.html

(trenutni ACIP preporučeni raspored cjepiva za dojenčad, djecu i mladež do 18 godina)

7 http://www.copybook.com/pharmaceutical/news/271-new-us-vaccines-in-development

8 http://www.businesswire.com/news/home/20140127006347/en/Research-Markets-Global-Vaccine-Market-Expected-Surpass#.VQpOSBFFAdU

9 http://www.cbsnews.com/news/how-independent-are-vaccine-defenders/

10 http://www.gpo.gov/fdsys/pkg/CHRG-106hhrg73042/html/CHRG-106hhrg73042.htm

11 http://vaccines.procon.org/sourcefiles/Burton_Report.pdf

12 http://www.cbsnews.com/htdocs/pdf/cdc_off_center.pdf

13 http://oig.hhs.gov/oei/reports/oei-04-07-00260.pdf

(97% CDC dužnosnika u odborima za cjepiva imaju koruptivne financijske veze i sukoba interesa)

14 http://www.medicalveritas.com/manJune.pdf

15 http://www.ageofautism.com/2011/01/counting-offits-millions-more-on-how-mercks-rotateq-vaccine-made-paul-offit-wealthy.html

16 http://www.newsweek.com/dr-paul-offit-debunking-vaccine-autism-link-91933

17 http://oig.hhs.gov/oei/reports/oei-04-07-00260.pdf

18 http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/06/25/vaccine-doctor-given-at-least-30-million-dollars-to-push-vaccines.aspx

19 http://vec.chop.edu/service/vaccine-education-center/about-the-vaccine-education-center.html

(ova referenca sadrži popis knjiga koje je dr. Offit objavio)

20 http://paul-offit.com/

(ova referenca uključuje dijelove članka i izjava uradaka koje je dr. Offit napisao)

21 http://www.morganverkamp.com/august-27-2014-press-release-statement-of-william-w-thompson-ph-d-regarding-the-2004-article-examining-the-possibility-of-a-relationship-between-mmr-vaccine-and-autism/

(direktna izjava dr. Williama Thompsona, uključuje priznanje da su CDC istraživači namjerno skrivali vezu između MMR cjepiva i autizma)

22 http://www.ringoffireradio.com/2015/02/cdc-scientist-still-maintains-agency-forced-researchers-lie-safety-mercury-based-vaccines/

(ovo je dio razmišljanja RKF Jr. koje uključuje priznanje dr. Williama Thompsona kako ga je CDC prisilio lagati u vezi sigurnosti cjepiva u svjetlu epidemije autizma)

23 https://www.youtube.com/watch?v=sGOtDVilkUc

(ovaj video sadrži izravne izjave dr. Williama Thompsona vezi CDC malverzacija)

24 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1280342/

25 http://thimerosalbook.com/home/

(link na knjigu “Timerosal: Neka znanost govori”)

26 Metodološka pitanja i dokazi o protuzakonitosti u istraživanju koje je trebalo pokazati da je Thimerosal u cjepivima siguran, dr. Briana Hooker i sur. 2014.: http://www.hindawi.com/journals/bmri/2014/247218

(kritika šest epidemiloških studija navodi da CDC ne smatra timerosal otrovnim)

27 http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/rr5306a1.htm

(ovaj članak sadrži detalje preporuke koje je dala ACIP 2003. za godišnje cijepljenje djece protiv gripe)

28 http://www.nvic.org/faqs/mercury-thimerosal.aspx

(ovaj članak uključuje detalje ukupne razine izloženosti žive prije i poslije cijepljenja protiv gripe u pedijatrijskom i majčinskom rasporedu)

29 http://www.cdc.gov/flu/protect/vaccine/qa_vacpregnant.htm

30 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23959427

(vidi tablicu 3 koja pokazuje da 1,5% poremećaja autističnog spektra učestalosti 1994. pada na 1% u 2004. godini)

31 https://www.focusforhealth.org/wp-content/uploads/2015/03/Scientific-Papers-Showing-Linking-Thimerosal-Exposure-to-Autism-4-6-15.pdf

(37 studija koje povezuju timerosal i autizam, dr. Brian S. Hooker, 2015.)

32 http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm6414a1.htm

33 http://www.all.org/pdf/McDonaldPaul2010.pdf

(studija EPA naziva 1989. “uvodnom godinom” za rast slučajeva autizma u SAD-u i početka epidemije autizma)

34 http://cid.oxfordjournals.org/content/48/4/456.full

(u ovom znanstvenom radu, Offit i njegov koautor Jeffrey Gerber, tvrde da je povećavanje u broju autizama “vjerojatno zbog uvođenja širih dijagnostičkih kriterija i povećane svijesti”)

35 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4113600

(za razliku od izjave Gerber i Offit-a, radu s UC Davis MIND instituta prikazuje pravi porast razine autizma, daleko iznad onog mogućeg kroz “širenje dijagnostičkih kriterija i povećanu svijest”)

36 http://thimerosalbook.com/home/

(Thimerosal: Neka znanost govori, str. 19-20, pojedinosti o dramatičnom povećanju učestalosti autizma u SAD-u s početkom u 1989. godini)

37 http://www.publicintegrity.org/2005/07/07/5786/drug-lobby-second-none

38 https://www.opensecrets.org/lobby/top.php?indexType=i

39 http://www.publicintegrity.org/2013/02/11/12175/opinion-big-pharmas-stranglehold-washington

40 http://maplight.org/california/legislator/1397-richard-pan

(ovaj link daje primjer donacije državnih zastupnika od strane farmaceutske industrije, odnosno, financiranje kampanje profila dr. Richarda Pana, državnog senatora, koji je jako podržan od industrije zdravstvene skrbi i vodeći je u kampanji ukidanja prava pristanka roditelja na cijepljenje u Kaliforniji)

41 http://www.hrsa.gov/vaccinecompensation/authorizinglegislation.pdf

42 http://www.supremecourt.gov/opinions/10pdf/09-152.pdf

(Vrhovni sud Bruesewitz v. Wyeth 2012., odluka dovodi do konačnog ukidanja prava ozlijeđenih građana na podizanje tužbi protiv proizvođača cjepiva)

43 http://www.traceamounts.com

Releated

Djeca koja su primila 3 miligrama ili više aluminija povezanog s cjepivom imala su najmanje 36% veći rizik od razvoja trajne astme?

Studija koju je financirala država i koja je objavljena u utorak, izvijestila je o “pozitivnoj povezanosti” između “izloženosti aluminiju povezanog sa cjepivom” i “stalne astme” kod djece u dobi od 24 do 59 mjeseci. Djeca u studiji koja su primila 3 miligrama ili više aluminija povezanog s cjepivom imala su najmanje 36% veći rizik od […]