Odgovorno roditeljstvo – Informirana odluka o vakcinaciji

U hotelu “Slavija” u Beogradu 7. prosinca 2016. godine održana je tribina pod nazivom “Odgovorno roditeljstvo – Informisana odluka o vakcinaciji”. Tribinu je organizirala UG “Građanska inicijativa za neobaveznu vakcinaciju”. Govornici na tribini bili su imunolog dr. Srećko Sladoljev iz Hrvatske te psihijatrica dr. Jovana Stojković i odvjetnici Momčilo Perić i Ivo Strujić iz Srbije. 

Donosimo naglaske (koncept) izlaganja Srećka Sladoljeva na spomenutoj tribini:

Odgovorno roditeljstvo – Informirana odluka o vakcinaciji

Dr. Srećko Sladoljev

Tribina je podrška savjesnim i svjesnim roditeljima koji su prozreli rizike cijepljenja i zbog toga mu se protive. Pokreti roditelja protiv cijepljenja niču i šire se svijetom, ali uporedo jačaju i mjere prisile. Od običnog nagovaranja preko prijetnji i kazni do ideje da im se onemogući korištenje bankomata, dakle raspolaganje vlastitim novcem. Zanimljivo je to što “krokodilska” briga za nečije zdravlje dolazi iz zemlje gdje se umire pred vratima bolnice ako niste platili zdravstveno osiguranje. 

Spadam u ljude struke koji se protive, to posebno naglašavam, cijepljenju putem igle. Nije mi u primisli osporavati vrijednosti stjecanje imuniteta umjetnim načinom, ali taj mora biti siguran, bez rizika po zdravlje. Danas više čak i ne govorimo o rizicima cijepljenja, već o evidentnim posljedicama. Hipokratova zakletva “ne naštetiti!” dopušta obavljanje liječničkog poziva tek nakon prisege po završenom školovanju. Prisega je u temelju svakog medicinskog postupka. Izrečena od liječnika, čak i riječ utječe na zdravstveno stanje oboljelog!

Poticanje imuniteta iglom, po mom uvidu i uvjerenju, može naštetiti. Tome u prilog govore posljedice najvećeg kliničkog ispitivanja cjepiva ikada. Taj “eksperiment” traje od završetka 2. svjetskog rata naovamo kada i kreću masovna procjepljivanja. Iz “pejsaža” zdravstvenih tegoba Homo sapiensa ubrzo, upočetku sramežljivo pa sve izraženije, izranja grupa boljetica složene etiologije u čijoj se pozadini nalaze poremećaji rada imunološkog sustava. Do početka šezdesetih godina prošlog stoljeća autoimune bolesti su rijetkost, neke jedva poznate. A danas govorimo gotovo “samo” o njima. Neizlječive su, snižavaju kakvoću života, prate nas do smrti. Savjesni roditelji ne žele rizike “priuštiti” svojoj djeci. To ne žele ni suvremeni Paracelsusi koji hrabro iskaču iz dogmatske medicine.

U Beogradu sam službeno, temeljem službene isprave, putnog naloga. Pozvan sam na premijeru dokumentarnog filma “Medalja za glasnost” (* ) u kojem sudjelujem i govorim o korupciji u industriji masovne proizvodnje cjepiva. U opisu razloga službenog puta stoji da ću tu predstaviti Imunološki zavod iz Zagreba kao “subjekt javnog zdravstva koji se usprotivio profitu kao mjerilu vrijednosti u farmaceutskom poslu”. Imunološki zavod je državni institut za proizvodnju cjepiva i krvnih pripravaka koji je odlukom Vlade RH proglašen ustanovom od strateške važnosti za zemlju. U Imunološkom zavodu sam voditelj Odjela za razvoj i istraživanja imunobioloških pripravaka. Odgovornost za ono što govorim nije sporna.

Na suprotstavljene, bolje rečeno “zaraćene” stavove, u pogledu učinkovitosti i škodljivosti cjepiva i njihove nasilne primjene u Hrvatskoj, skrenuti ću pažnju kroz dva primjera, a zaključke prepustiti vama.

Pretprošle godine Hrvatska je odlučila prodati većinski vlasnički udio u Imunološkom zavodu. Na natječaj se javilo sedam privatnih ponuđača iz farmaceutske branše. Dogodilo se nezamislio. Organizirani putem komanditnog poslovnog subjekta Visia Croatica d.o.o. građani su odlučili otkupiti državni udio tvrtke iz koje su kriminalnom pretvorbom (nacionalizacijom) izvlašteni početkom devedesetih! U desetak dana, na račun komanditnog društva izvršeno je 20000 uplata građana, udruga, općina i poduzeća. I grad Zagreb donio je financijsku odluku o ulasku u komanditno društvo sa 100 milijuna kuna kapitala što je otprilike 14 milijuna EUR. Na natječaju je pobijedio narod ispunivši pravne i financijske uvjete i razvojne planove. Pročitat ću dio iz natječajne dokumentacije koji se odnosio na razvoj virusnih cjepiva:

“Kao strateški partner sadašnjem vlasniku (ili samostalni investitor sa drugim strateškim partnerima), Visia Croatica d.o.o. će pokrenuti razvoj “neinvazivnih cjepiva” zbog snažnih i opravdanih prigovora neprirodnom načinu unošenja imunološke informacije u organizam putom injekcije. Tradicionalno cijepljenje iglom rezultira sve jačim otporom građana prema cjepivima koje se sada u Republici Hrvatskoj ostvaruje zakonskom prisilom. Nefiziološki način cijepljenja i sve veći broj cjepiva u “redovitom kalendaru”, te s tim u vezi brojne aberacije imunosnog odgovora imaju za posljedicu kompromitaciju i odustajanje od ove genijalne metode preventivne zaštite od zaraznih bolesti! Odnos koristi i štete od cijepljenja u današnjoj situaciji gdje s jedne strane imamo praktični “nestanak” zaraznih, a s druge strane “pošast” autoimunih bolesti, okrenuo je cjepiva na štetu zdravlja ljudi. Visia Croatica d.o.o. ima ambiciju preko Imunološkog zavoda postati lider u razvoju “neinvazivnih” cjepiva i vratiti povjerenje stanovništva u cjepiva!”

Nekoliko dana kasnije, Vlada RH poništila je natječaj. Učinila je to bez obrazloženja. Istovremeno, Državno odvjetništvo je gradonačelnika grada Zagreba na nekoliko dana “hladilo” u istražnom zatvoru.

Drugo na što bih htio upozoriti je mišljenje Povjerenstva za medicinsku etiku Hrvatskog liječničkog zbora po pitanju prisilnog cijepljenja. Odlukom br. 17/2012, na traženje prof. dr. Željka Poljaka, sveučilišnog profesora i kliničkog imunologa, člana Akademije medicinskih znanosti, nekad tajnika Udruženja kliničkih imunologa Jugoslavije, Povjerenstvo je zaključio da “prisilno cijepljenje nije u skadu s liječničkom etikom”, te da ga liječnici po savjesti, “imaju pravo odbiti”.

Ovo mišljenje je stav liječničke struke. Odaslano je u javnosti i nije osporeno. Kada se Zakonodavac koji uvodi zakonsku prisilu cijepljenja poziva na mišljenje struke, s pravom se pitamo na koju se “struku” Zakonodavac poziva? Na medicinu očito ne.

Medicinska znanost je jedinstvena, ona ne poznaje granice. Liječnici se obrazuju usvajajući ista znanja i obvezuju svom pozivu istom zakletvom. Obzirom da nemaju svoje, mišljenje etičkog povjerenstva hrvatskih liječnika obvezuje i liječnike Srbije. Ukoliko je njihov stav drugačiji, neka ga objave javnosti. Neka ga obrazlože zabrinutim roditeljima u Srbiji. Neka se ne skrivaju. Neka budu hrabri.

Beograd, 7.12.2016.

( *) Dokumentarni film Medal of the Loud govori o korupciji u društvu. Film je financiran sredstvima Europske unije. Najavna špica prikazana je krajem studenoga 2016. u Zagrebu.

Voditelj Odjela za razvoj i istraživanja imunobioloških pripravaka dr. Srećko Sladoljev održao je 17. studenog 2016. godine govor (PDF) u povodu Dana antikorupcije u Europskom parlamentu, u okviru konferencije “Ljudska prava i zviždanje – pravna zaštita žrtava”. Govor je objavljen na internetskim stranicama hazud.hr, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori (HAZUD).

Releated

EUROPA TRPI ZASTRAŠUJUĆI PORAST BROJA SMRTNIH SLUČAJEVA MEĐU DJECOM od 755% otkako je EMA ODOBRILA CJEPIVO protiv COVID-a za DJECU?

Krajem kolovoza ekskluzivno je otkriveno da službene brojke o smrtnosti za Europu pokazuju šokantan porast od 691% u prekomjernoj smrti među djecom do 33. tjedna 2022. otkako je Europska agencija za lijekove produljila odobrenje za hitnu upotrebu Pfizerovog cjepiva protiv Covid-19 za korištenje kod djece u dobi od 12 do 15 godina u svibnju 2021. […]