O paklu autizma nakon cijepljenja

U dokumentarnog filma (od dva dijela) Ines Lahorka Kovačić, majka dvoje djece, Amalke (7 godina) i Emanuela (3 godine), govori o svojem putu do uspješne rehabilitacije autističnog djeteta, ali i o želji da pomogne i drugoj djeci.

 

Govori sa željom da o njezinom osobnom iskustvu i stvaranju svjetonazora, koji su rođeni upravo u požrtvovnosti da spasi sina iz pakla autizma, čuju roditelji, političari, institucije. 

Govori o ranom prepoznavanju promjena u dotad zdravoj putanji razvoja njezinog sina, te o uspostavljanju teze da cjepivo Mo-Pa-Ru (kao i svako više-valentno cjepivo) kada se daje djeci koja imaju lošiji (osjetljiviji) probavni sustav, s manjkom probavnih enzima, s intolerancijom (nemogućnošću probavljanja molekula određene hrane) postaje izravan okidač za odlazak u razvojno-motoričke poremećaje i autizam.

Otkriva u kakvoj se je bitci našla kada je Emanuelu dijagnosticirano da je sposoban za uključivanje u vrtić, ali nerazumijevanjem stručnog tima vrtića to mu nije bilo omogućeno. Video ukazuje na manjkavu svijest naše zajednice, ali i igre moći sustava, no iznosi i prijedlog kako se to lako može riješiti na obostranu korist.

Releated