Juvenilni dijabetes kao posljedica taloga polija iz cjepiva

Donosimo svjedočanstvo majke A. M. iz Rijeke (identitet poznat uredništvu) koja je dala pristanak da ga Građanska inicijativa Cijepljenje – pravo izbora objavi na internetskim stranicama Cijepljenje.info:

Moje dijete redovno je cijepljeno svim propisanim cjepivima, s time da je u slučaju Mo-Pa-Ru i Polio cjepiva naš pedijatar savjetovao tada bolji i teže dostupni Priorix jer ima manje nuspojava, a dijete je nedonošče. Dakle, primio je 2 doze Priorixa prema kalendaru cijepljenja, a treću dozu je prema istome programu trebao primiti prije polaska u školu.

spring-276014_1280

 

Na sistematskom pregledu za školu bio je u potpunosti zdrav. Doktorica je standardno pričala i pitala svoje i kad smo došli do dijela o cijepljenju pitala sam, čisto da provjerim, koje cjepivo dobivaju. Odgovorila mi je da nemaju Priorix cjepivo već hrvatsku inačicu, jednako dobru. Pojasnila sam svoje sumnje zbog mišljenja našeg pedijatra, no i ona i moj suprug su bili mišljenja da je sve to isto i da se ne brinem pa sam popustila. To si nikad neću oprostiti, ali nikad neću ni znati šta bi bilo da je bio Priorix, a ne MMR.

MMR cjepivo dobio je 12. travnja 2012., a 21. svibnja 2012. dobio je cjepivo Ana-Di-Te i Polio, redovna cjepiva pred polazak u školu. Nije bilo neke posebne reakcije i sve je prošlo naoko “u redu”. U veljači 2013., u djetetovoj 8. godini života, slučajnim mjerenjem otkrivamo dijabetes tip 1 ili juvenilni dijabetes. Hospitaliziran je i na inzulinu od prvog dana i tu počinje naša borba za istinu. Od više liječnika čuli smo da je dijabetes vjerojatno aktiviralo cjepivo, ali, naravno, nijedan od njih to nije htio dati napismeno. Vodili smo ga na razna testiranja, među kojima i na analizu kod dr. Marđetka u Zadar, gdje su otkriveni talozi polija u organizmu, talozi koji nisu mogli nastati drugačije nego cjepivom koje tijelo onda nije u stanju razgraditi.

Mi smo pogođeni na “kraju balade”. Sada kada znam puno više nego prije dvije godine, da imam drugo, mlađe dijete, ne bih ga cijepila osim za nekoliko pomno odabranih bolesti. Za nas je kasno, sve smo primili. Sljeduje nam samo još cjepivo protiv hepatitisa B, ali neću dozvoliti cijepljenje jer hepatitis B ne može dobiti osim promiskuitetnim ponašanjem ili preko krvi. Smatram da trovati organizam bespotrebno nema razloga.

D. je doživotno ovisan o inzulinu i za sada lijeka za dijabetes nema. On je dobro zahvaljujući našem trudu i angažmanu. Iako mnogi pomisle i kažu “pa s tim se normalno živi” nemaju pojma o čemu govore. To  je 365 dana u godini, 24 sata dnevno svjesnost i borba za zdravlje. Čak i u snu!

Jer konstantno prijeti opasnost od hipoglikemije koja može dovesti do kome i oštećenja mozga ili do hiperglikemije koja dugoročno uništava organe. Dijabetes je tiha i podmukla bolest, a regulirati je nije nimalo lako i ne, ne živi se s tim normalno. Evo, trenutni primjer – obična prehlada, napravi toliku pomutnju u vrijednostima šećera da ne skidamo samo temperaturu, skidamo i šećere, a ne pada nijedno i tijelo se muči, a stanice uništavaju.

Ne planiramo tužiti državu jer od toga nema nikakve koristi jer dokazati ne mogu puno, a oni se uvijek mogu izvući na postotak ili činjenicu da se “ne zna” što uzrokuje dijabetes ili popularni razlog za sve bolesti današnjice – stres.

Da imam djevojčicu također je ne bi cijepila protiv HPV-a iz istih razloga kao i za hepatitis B. Tijelu ne trebaju dodatni otrovi, dovoljno je otrovan svijet oko nas.

Priredila: Suzana Peša Vučković

Releated