Izbačena sa studija jer je propitivala neetične upute predavača

Nichole Rolfe izbačena je iz programa edukacije za medicinske sestre pri Baker Colleggeu 2013. godine zbog "uznemiravanja osoblja". Rolfeova otvoreno priznaje da je postavljala pitanja dvjema nastavnicama tijekom rasprava na predavanjima kada su studentima davale upute da rabe diverziju, dezinformacije, prijetnje i očite laži kako bi se pacijente (ali ne one teoretske, već tadašnje bolničke pacijente) nagovorilo na pristanak na cijepljenje. Dva tjedna nakon tih incidenata, Rolf je izbačena iz programa edukacije bez upozorenja, bez mogućnosti alternativnog rješenja, bez prava na žalbu.

Petog travnja 2015. Rolfeova i njezin odvjetnik podnijeli su tužbu protiv fakulteta.

13219114745_399bc95b24_z

Prva predavačica: Lažite o razlozima cijepljenja - dajte dezinformacije - odbijte brige i strahove

Prva predavačica koja se navodi u tužbi je Connie Smith. Ona je navodno upućivala studente da budućim majkama i njihovim partnerima kažu da im nije dozvoljen pristup rađaonici ukoliko ne prime DTaP (difterija-tetanus-pertusis, op. prev.) cjepivo. Kao razlog za takav zahtjev navela je sigurnost i zaštitu koju će to cjepivo osigurati novorođenčadi. Predavačica je vrlo jasno studentima rekla da krivo prezentiraju činjenice i da ne uvažavaju njihove brige i strahove, uključujući one o nuspojavama cjepiva.

Nichole Rolfe propitivala je te tvrdnje - tvrdila je da cjepivo narednih 4 do 6 tjedana ne pruža zaštitu, pa tako ne štiti niti novorođenčad u bolnici. Pitala je zašto se od nje zahtijeva da se ponaša u suprotnosti s etičkim i zakonskim standardima vezanima za informirani pristanak. Predavačica je prekinula raspravu riječima da će o toj temi još raspravljati kasnije.

Druga predavačica: Cijepite bolesnu djecu i prijetite Medicare osiguranicima

Dva dana nakon prvog incidenta druga predavačica, Alysia Osoff, upućivala je studente da koriste sva potrebna sredstva kako bi se djecu s pedijatrijskog odjela cijepilo po programu prije nego budu otpuštena iz bolnice. Rekla je studentima da lažu roditeljima koji su osigurani preko zdravstvenog osiguranja Medicare govoreći im da ukoliko odbiju cijepljenje postoji mogućnost da im Medicare ne pokrije troškove bolničkog liječenja njihova djeteta koje će onda morati sami namiriti.

I opet je Rolfeova pokrenula raspravu. Najprije je pitala zašto se moraju cijepiti bolesna djeca, ako već i na samim deklaracijama (uputama) cjepiva piše upozorenje da se bolesnu djecu ne cijepi. Zatim je propitivala etičnost i zakonitost laganja i prijetnji roditeljima u svrhu dobivanja pristanka na cijepljenje.

Rolfeova tvrdi da je za to vrijeme bila smirena i profesionalna, za razliku od Osoffove koja je "postala potpuno neuravnotežena".

Upute koje su studentima dale ove dvije predavačice u potpunosti proturječe svemu što su dotad studenti naučili i što im piše u udžbenicima. Što je još važnije, te upute su u suprotnosti sa zakonima, etikom i moralom. Taj nedostatak integriteta oslikava doktrinu provakcinalnog lobija koji se koristi lažima, manipulacijama i prijetnjama.

Osim što je Rolfeova pokazala poštenje i integritet, bila je i odlična studentica, a od diplome ju je dijelilo tek nekoliko mjeseci. Njezino izbacivanje prekinulo joj je studij na Baker Collegeu, ali joj je i zatvorilo vrata drugih učilišta. Možemo se samo nadati da će Nichole Rolfe uspješno završiti ovu parnicu i da će završiti svoje obrazovanje za medicinsku sestru - babicu te naći odličan posao uz profesionalce istomišljenike.

Suzana Peša Vučković

* Izvor: Nursing Student Expelled for Questioning Directives To Lie About Vaccines

Releated

Kalendar cijepljenja 2022-2024.

Prema Trogodišnjem programu obveznog cijepljenja u Republici Hrvatskoj u 2022-2024. godini obvezno je  cijepljenje protiv 11 bolesti: difterije tetanusa hripavca dječje paralize ospica zaušnjaka rubeole tuberkuloze hepatitisa B bolesti izazvanih s Haemophilus influenzae tipa b pneumokokne bolesti. Program obveznog cijepljenja u Hrvatskoj 2022-2024. Od HZJZ-a pribavili smo podatak o nazivu cjepiva, imenu proizvođača i serijskom broju cjepiva koja […]

Prof. DENIZA MARASOVIĆ: “Iako se broj logopeda povećava, povećava se i broj djece s teškoćama…”

Liste čekanja su sve dulje, tako da se i u privatnim kabinetima čeka između šest mjeseci do više od godine dana. Jedino rješenje je otkrivanje i otklanjanje, ukoliko je moguće, uzroka tih poremećaja. Naravno, to je dugotrajan proces poštenih i ozbiljnih istraživanja i analiza, ističe za Zadarski tjednik, prof. Marasović… Sve se više roditelja suočava […]