Istraživanja pokazuju da bolesti šire cijepljeni

Zdravstveni djelatnici za nedavno izbijanje ospica, koje je započelo u Disneylandu, optužuju necijepljenu djecu. Međutim, bez testova koji bi dokazali da je epidemija uzrokovana divljim virusom, najvjerojatnije je da je izvor ove epidemije nedavno cijepljeni pojedinac, može se zaključiti iz znanstvenih radova.

Znanstvena istraživanja ukazuju na to da osobe koje su cijepljene cjepivima sa živim virusima kao što su MMR cjepivo (ospice-zaušnjaci-rubeola), te cjepiva protiv rotavirusa, vodenih kozica, herpesa zostera i gripe mogu prenositi virus još nekoliko tjedana ili mjeseci nakon cijepljenja i zaraziti jednako cijepljene i necijepljene osobe.

Nadalje, nedavno cijepljeni mogu prenositi bolesti u stražnjem dijelu grla i zaraziti druge čak i kad nemaju vidljivih simptoma bolesti.

girl-358770_640

"Brojna znanstvena istraživanja ukazuju na to da djeca koja prime cjepiva sa živim virusom mogu širiti bolest i zaraziti druge nekoliko tjedana ili čak mjeseci nakon cijepljenja.Tako roditelji koji cijepe djecu mogu zaista dovesti druge u opasnost", objašnjava Leslie Manookian, tvorac dokumentarnih filmova i aktivist. Manookianov nagrađivani dokumentarni film Opće dobro (The Greater Good) pokušava otvoriti raspravu o sigurnosti cjepiva.

I necijepljeni i cijepljeni pojedinci izloženi su riziku od izlaganja onima koji su nedavno cijepljeni. Raširena je neučinkovitost cjepiva; imunitet stečen cijepljenjem nije trajan i nedavne epidemije bolesti poput hripavca, zaušnjaka i ospica dogodile su se u visoko procijepljenim zajednicama. Osobe koje prime cjepivo protiv gripe podložnije su budućoj zarazi nakon ponovljenog cijepljenja.

"Zdravstvene bi službe trebale tražiti petnaestodnevnu karantenu sve djece i odraslih koji prime cjepivo", kaže Sally Fallon Morell, predsjednica Weston A. Price fondacije. "To je minimalno vrijeme koje treba da bi se spriječilo prenošenje zaraznih bolesti na ostatak populacije, uključujući i osobe koje su ranije cijepljene."

"Neučinkovitost cjepiva i neobjavljivanje činjenice da cjepiva sa živim virusima mogu širiti bolesti dovele su do češćih izbijanja epidemija zaraznih bolesti i kod cijepljenih i kod necijepljenih," tvrdi Manookian, "CDC bi morao uputiti liječnike-cjepitelje da obavijeste roditelje o riziku koji predstavljaju netom cijepljeni za ostatak populacije."

Prema Weston A. Price fondaciji, najbolja zaštita od zaraznih bolesti je zdrav imunosni sustav potpomognut odgovarajućim količinama vitamina A i vitamina C. Dobro hranjena djeca lako prebole zarazne bolesti i rijetko imaju komplikacije.

Broj umrlih od ospica pao je sa 7575 u 1920. godini (10.000 godišnje u vrijeme do 1910.) na prosječno 432 svake godine u razdoblju od 1958. do 1962. Cjepivo je uvedeno 1963. U razdoblju od 2005. do 2014. nije bilo smrtnog slučaja od ospica u SAD-u, ali je bilo 108 smrtnih slučajeva od MMR cjepiva.

* Izvor: Studies Show that Vaccinated Individuals Spread Disease i ostali navedeni izvori na dnu izvornog napisa.

Releated

UPALA SRČANOG MIŠIĆA NAKON CIJEPLJENJA DJECE PROTIV COVIDa – OPREZ! DJEČACI SU POSEBNO RANJIVA SKUPINA

Svjesni smo nepregledne količine informacija kojoj ste izloženi. Zato smo za vas izdvojili i preveli nešto jako važno, nešto što vašem djetetu neposredno može spasiti život. Slijedi petnaestominutni isječak iz epizode 221 TheHighWire u kojemu su izneseni neki od detalja sastanka američkog Savjetodavnog odbora za imunizaciju (ACIP). ACIP odbor je imao prilike jasno čuti podatke […]

Podsvjesna manipulacija mase ili kako nam mediji peru mozak

Za početak ćemo krenuti od osnova i medijske manipulacije, a nakon što obiđemo neke osnovne stvari – vidjet ćemo glavne odrednice društvenog inženjeringa, genije koji su osmislili manipulaciju i pozadinu simbolike kao prakse. Ovdje se govori o tehnikama manipulacije javnog mnijenja koje je dijagnosticirala Dr. Cynthia Boaz, asistentica profesora političkih znanosti na Sonoma sveučilištu i […]