I cjepiva kriva za teška oboljenja i smrt tisuća vojnika u Italiji?!

U Italiji je još 2000. godine osnovano Prvo parlamentarno povjerenstvo sa zadatkom da istraži uzroke teškog obolijevanja i smrti talijanskih pripadnika oružanih snaga, sve redom mladih i snažnih muškaraca. Neki su od njih sumnjali na cjepiva te su u parnicama dobili odštete u skladu s postojećim talijanskim zakonom o odštetama za oštećenja od cjepiva.

Međutim, nakon 18 godina temeljite istrage nazvane “Osiromašeni uran”, jer se najviše sumnjalo na taj uzrok, Četvrto parlamentarno povjerenstvo iznijelo je na konferenciji za medije 2. ožujka 2018. u Rimu rezultate koji ukazuju da postoji veza između preventivnog cijepljenja i tegoba i smrti talijanskih vojnika.

Na 252 stranice službenog izvješća Povjerenstva, u kojemu je navedeno da su se istraživali utjecaji osiromašenog urana, azbesta, radona i cjepiva na zdravlje vojnika, mogu se naći i temeljiti dokazi da cjepiva sadrže opasne tvari te se, između ostalog, preporuča napraviti brojna predvakcinalna ispitivanja preosjetljivosti, imuniteta i slično.

Na fotografiji je isječak iz spomenutog izvješća s dijelom tablice u kojoj se navode sastojci na koje bi prije cijepljenja trebalo provesti testiranje preosjetljivosti. Aktivisti za ukidanje obveze cijepljenja širom Europe pitaju se kako je moguće davati takve preporuke za vojnike, a istovremeno ista ta cjepiva zakonom nametati i davati predškolskoj i školskoj djeci? Pod prijetnjom novčanih i drugih kazni i diskriminirajućih mjera.

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Šokantni rezultati Četvrtog parlamentarnog povjerenstva za istraživanje problema “osiromašenog urana”

KORELACIJA IZMEĐU CIJEPLJENJA, TEŠKIH BOLESTI I SMRTI PRIPADNIKA TALIJANSKIH ORUŽANIH SNAGA

Konačno izvješće, poslano i Europskom parlamentu, navodi da praksa cijepljenja može uključivati ​​rizike od imunosupresije, hiperimunizacije, autoimunih bolesti i preosjetljivosti

Talijanske organizacije koje se zalažu za ukidanje obveze cijepljenja Corvelva i Comilva objavile su zajedničko priopćenje za medije vezano za dugogodišnju istragu uzroka teškog obolijevanja i umiranja talijanskih pripadnika vojnih snaga.

2. ožujka 2018. godine

Tijekom konferencije za novinare u Palazzo Montecitorio u Rimu 7. veljače 2018. godine, objavljeni su rezultati istrage Četvrtog parlamentarnog povjerenstva za istragu “osiromašenog urana”.

Italija je 18 godina pokušala odgovoriti na tisuće slučajeva ozbiljnih bolesti i smrti među svojim pripadnicima oružanih snaga, istražujući uzroke i uzimajući u obzir izloženost višestrukim čimbenicima rizika. Prvo parlamentarno povjerenstvo, takozvano Mandelli povjerenstvo, zapravo je uspostavljeno 22. prosinca 2000. godine.

Sada više nema sumnje: preventivno cijepljenje je jedan od patogenih čimbenika koji su potaknuli ovu alarmantnu pojavu bolesti. Tijekom svoje istražne kampanje, Parlamentarno povjerenstvo ispitalo je slučajeve u kojima je cijepljenje dovelo do nuspojava, s pojavom autoimunih i neoplastičnih bolesti, a koje se javljaju u dijelu vojne populacije koja nije izložena drugim rizičnim čimbenicima osim cijepljenju.

Povjerenstvo je posebno usmjerilo svoju pažnju na metodologiju davanja cjepiva vojnicima i analiziralo njegove sastojke kako bi utvrdilo postoji li neki problem koji bi se trebao prijaviti znanstvenoj zajednici i istraživačkim ustanovama.

METODE DAVANJA CJEPIVA VOJNICIMA

 

Konačno izvješće potvrđuje ono što je već istaknuto u privremenom izvješću objavljenom prošlog srpnja, a posebno ono što je otkriveno nalazima projekta SIGNUM i u skladu je sa zaključcima profesora Nobilea o studijama provedenim na vojnoj brigadi Folgore: cijepljenje koje podrazumijeva istodobnu primjenu više od 5 cjepiva, može dovesti do oksidativnog stresa DNK uzrokujući ozbiljne posljedice na zdravlje vojnog osoblja.

Parlamentarno povjerenstvo u svom završnom izvješću preporučuje primjenu monovalentnih i jednokratnih cjepiva i ne više od 5 cjepiva odjednom u skladu s načelom predostrožnosti, čime se potvrđuje potreba:

• za detaljnim predvakcinalnim testiranjima*,

• personaliziranom procjenom rizika,

• dugoročnim praćenjem svakog cijepljenog pojedinca.

SASTOJCI CJEPIVA

Povjerenstvo “(…) je utvrdilo nepostojanje bilo kakve znanstvene studije u literaturi koja se bavila mjerenjem tolerabilnosti ukupne količine sastojaka cjepiva s obzirom na pomoćne tvari (adjuvanse), konzervanse, antigene i alergene, ekscipijente i kontaminante, kao i u odnosu na posljedice u smislu preosjetljivosti i nuspojava koje je već i proizvođač naveo u uputi za svako cjepivo”.

Kako bi kvalitativno i kvantitativno analiziralo sve elemente koji čine cjepiva (adjuvans, ekscipijenti i kontaminanti), Povjerenstvo je od talijanske Agencije za lijekove (AIFA) zatražilo dokumente farmaceutskih tvrtki o detaljnom sastavu svih sastojaka, uključujući i elemente u tragovima, u cjepivima koja su se rabila za cijepljenje talijanskih vojnika. Također je zatražilo tehničke podatke koje farmaceutske tvrtke moraju predati u skladu s europskim propisima kao i podatke o sigurnosnim studijama i kliničkim ispitivanjima obavljenim prije stavljanja cjepiva na tržište.

Povjerenstvo daje u izvješću detaljni prikaz podataka o količini sastojaka, o procjeni preosjetljivosti na sastojke i popis nuspojava.

Analiza cjepiva otkriva da u njima ima 14 toksičnih ili potencijalno toksičnih sastojaka i 22 sastojka koja mogu uzrokovati alergijske reakcije, a oni su sadržani u adjuvansima, ekscipijentima i kontaminantima. Nadalje, cjepiva također sadrže i biološke kontaminante – tj. viruse, bakterije, mikoplazme i mikobakterije, kao i ljudsku fetalnu DNK i životinjsku DNK – koje potječu iz biološkog tkiva koje se rabi u proizvodnji cjepiva.

Ispitivanje koje je provelo Povjerenstvo pokazuje da:

• preosjetljivost navedena u registracijskim dosjeima i tehničkim uputama cjepiva, čak i ako se pojedinačno uzima u obzir, potvrđuje potrebu za detaljnom analizom prije cijepljenja i “umjesto procjene tolerancije na svaku pojedinu komponentu, treba procijeniti opću toleranciju na cjepivo. U tu svrhu Povjerenstvo predlaže da metodologija procjene preosjetljivosti u obzir uzme cijelo cjepivo, a ne pojedinačnu komponentu, kako bi se utvrdio učinak cjepiva u cijelosti.”

• Nuspojave prijavljene u dokumentima za registraciju cjepiva i tehničkim uputama cjepiva, čak i ako se pojedinačno uzimaju u obzir, potvrđuju potrebu za personaliziranom procjenom rizika za preventivno cijepljenje i potrebu za dugotrajnim praćenjem svakog cijepljenog pojedinca.

ZAKLJUČCI

Zaključne napomene izvješća Parlamentarnog povjerenstva navode: “U svjetlu prikupljenih dokaza, Povjerenstvo potvrđuje postojanje statistički značajne veze između neoplastičnih i limfoproliferativnih bolesti i drugih tegoba (npr. autoimunih bolesti) i davanja cjepiva, u skladu s odredbama preventivnog cijepljenja u oružanim snagama. Povjerenstvo smatra da uzročna veza ne može biti isključena.”

Za to vrijeme ista ta talijanska vlada nameće obvezno cijepljenje predškolske populacije upotrebom tih istih cjepiva koja se rabe za vojsku. To su kokteli cjepiva protiv 10 bolesti, sa ukupno 34 doze koje se primjenjuju u polivalentnim otopinama – uključujući i heksavalentne, a daju se djeci i adolescentima u dobi od 0 do 16 godina

Iako je izvješće Parlamentarnog povjerenstva javno, još uvijek je nedovoljno poznato javnosti, politički i medicinsko-znanstveni establishment, uz potporu medija, nastavlja promidžbu “sigurnih i učinkovitih cjepiva koja spašavaju živote”.

Završno izvješće Parlamentarnog povjerenstva koje sadrži rezultate studija, odmah je poslano Institutu za zdravstvo (Istituto Superiore di Sanità, ekvivalent Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, op. prev.) i stavljeno je na raspolaganje znanstvenoj zajednici.

Predsjednik Parlamentarnog povjerenstva za ispitivanje “osiromašenog urana”, Gian Piero Scanu, u svom razmatranju zaštite vojnog zdravstva kao najvažnijeg prioriteta, nedavno je poslao pismo predsjedniku Europskog parlamenta Antoniju Tajaniju i svim predsjednicima europskih parlamentarnih skupina da podijele nalaze rada Komisije sadržane u završnom izvješću.

“Uvjeren sam” – piše Scanu u pismu – “da se ovi problemi ne odnose samo na Italiju i stoga zaslužuju da se upozori cijeli Europski parlament”.

Vjerujemo da su obrađene teme od međunarodnog značaja.

Treba imati na umu da su cjepiva koja se rabe u oružanim snagama ista kao i za civilno stanovništvo, a ponajviđe se daju djeci. Nadalje, cjepiva koja se prodaju u Italiji prodaju se širom svijeta.

Nemojmo zaboraviti da mnoge zemlje snažno preporučuju, a neke i obvezuju na cijepljenje zakonom, što neselektivno utječe na cijelu predškolsku populaciju sve do doba adolescencije, ali i kasnije. U mnogim zemljama, djeci se uskraćuje pristup obrazovnim i školskim uslugama ako nisu potpuno procijepljena u skladu s važećim kalendarom, a roditeljima se prijeti visokim kaznama.

Može li se dopustiti ovakvo ispitivanje cjepiva na djeci ili vojnicima ako znamo da se politika masovnog cijepljenja izravno kosi s načelom predostrožnosti?

Skrivanje ovako važnih otkrića do kojih je došlo jedno parlamentarno tijelo u Italiji koja ukazuju na neka vrlo problematična pitanja vezana za cijepljenje bilo bi ne samo neetično, već bi se time otvorila vrata pasivnom prihvaćanju mogućeg rizika za zdravlje na račun budućih generacija.

Izvješće Parlamentarnog povjerenstva koje je na engleski preveo i ovjerio Sud u Genovi kako bi bilo dostupno i razumljivo široj javnosti.

*Bilješka:

Predvakcinalna testiranja – u skladu sa smjernicama koje navode proizvođači u svojim uputama o cjepivima kao i u tehničkim deklaracijama cjepiva – trebala bi biti usmjerena na isključivanje postojanja mogućeg stanja imunodeficijencije i prisustvo neke autoimune ili onkološke bolesti; trebalo bi izvršiti i preventivnu procjenu učinkovitosti ili neučinkovitosti imunosnog sustava i preliminarnu evaluaciju preosjetljivosti na pojedine komponente.

Prijevod: Suzana Peša Vučković

Releated

Djeca koja su primila 3 miligrama ili više aluminija povezanog s cjepivom imala su najmanje 36% veći rizik od razvoja trajne astme?

Studija koju je financirala država i koja je objavljena u utorak, izvijestila je o “pozitivnoj povezanosti” između “izloženosti aluminiju povezanog sa cjepivom” i “stalne astme” kod djece u dobi od 24 do 59 mjeseci. Djeca u studiji koja su primila 3 miligrama ili više aluminija povezanog s cjepivom imala su najmanje 36% veći rizik od […]