Gostovanje predsjednice HURA-e u RTL Direktu

Snimku emisije RTL Direkta prenosimo u cijelosti, neizmijenjenu, a bila je emitirana sinoć, 16.9.2021., kada je predsjednica naše udruge, dr. sc. Alma Demirović, dr. med., uživo pričala s voditeljicom Mojmirom Pastorčić: LINK VIDEO-a 

Najvažniji dio zaključka jedne od rijetkih meta-analiza istraživanja o učinkovitosti mjera promocije cjepiva prepisujemo:

„…poruke koje presnažno zagovaraju vakcinaciju mogu biti kontraproduktivne, te ojačati nepovjerenje kod onih koji već osjećaju otpor prema cjepivima”.

Stoga nas ne čudi da je, kao reakciju na prilog u sklopu emisije RTL Direkta, na portalu Crodex.net osvanuo članak sljedećeg naslova:

Alma Demirović ”uništila” Mojmiru Pastorčić!

Hvala Vam na podršci, doista, iako se sinoć nije odigrala “utakmica” između Mojmire i Alme, nego javna razmjena mišljenja, koju su hrvatski građani – i poneki neovisni portali – dočekali kao suha zemlja kišu.

Nadamo se da je gospođa Pastorčić doista razumjela problematiku koju javnozdravstveni sustavi postavljaju pred svoje građane te da će drugi put razmisliti prije nego cijepi svoga psa.

Posebno se zahvaljujemo osobi u montaži emisije koja je pravovremeno stavila natpis “Neovisna znanost je naša znanost” s prošlogodišnjeg Festivala slobode, u trenutku kada je Alma Demirović naglasila da je jedino rješenje da se konačno počnu uvažavati neovisne znanstvene spoznaje.

Vidimo se na Festivalu slobode 2.0 ovu subotu, 18.9.2021., u 15:00 sati!

People in circle
Poziv na festival 18.9. u 15 sati

Releated

Pretjerano uzimanje lijekova kod djece dovodi do više zdravstvenih problema, a time opet i do više lijekova

Djeca s poremećajima ponašanja i mentalnog zdravlja često postaju žrtve polifarmacije (upotrebe više lijekova u isto vrijeme). Jedan sustavni pregled pokazao je da do 87% djece i mladih s autizmom prima dva ili više lijekova istovremeno. Od 2006. do 2015., recepti za lijekove za poremećaj pažnje i hiperaktivnost (ADHD) među pacijentima u dobi od 2 […]

Otkriveno izlučivanje mRNA cjepiva protiv COVID-19 u majčinom mlijeku?

Časopis Američkog medicinskog udruženja (JAMA) objavio je pismo u ponedjeljak (26. rujna) koje naizgled dokazuje da je širenje mRNA cjepiva protiv COVID-19 stvarna stvar. Prema laboratorijskim rezultatima koje su dali znanstvenici, tragovi mRNA cjepiva protiv COVID-19 otkriveni su u majčinom mlijeku nekih dojilja. Ovi podaci po prvi put uvjerljivo pokazuju biodistribuciju mRNA cjepiva u stanice […]