Gostovanje predsjednice HURA-e u RTL Direktu

Snimku emisije RTL Direkta prenosimo u cijelosti, neizmijenjenu, a bila je emitirana sinoć, 16.9.2021., kada je predsjednica naše udruge, dr. sc. Alma Demirović, dr. med., uživo pričala s voditeljicom Mojmirom Pastorčić: LINK VIDEO-a 

Najvažniji dio zaključka jedne od rijetkih meta-analiza istraživanja o učinkovitosti mjera promocije cjepiva prepisujemo:

„...poruke koje presnažno zagovaraju vakcinaciju mogu biti kontraproduktivne, te ojačati nepovjerenje kod onih koji već osjećaju otpor prema cjepivima”.

Stoga nas ne čudi da je, kao reakciju na prilog u sklopu emisije RTL Direkta, na portalu Crodex.net osvanuo članak sljedećeg naslova:

Alma Demirović ”uništila” Mojmiru Pastorčić!

Hvala Vam na podršci, doista, iako se sinoć nije odigrala "utakmica" između Mojmire i Alme, nego javna razmjena mišljenja, koju su hrvatski građani - i poneki neovisni portali - dočekali kao suha zemlja kišu.

Nadamo se da je gospođa Pastorčić doista razumjela problematiku koju javnozdravstveni sustavi postavljaju pred svoje građane te da će drugi put razmisliti prije nego cijepi svoga psa.

Posebno se zahvaljujemo osobi u montaži emisije koja je pravovremeno stavila natpis "Neovisna znanost je naša znanost" s prošlogodišnjeg Festivala slobode, u trenutku kada je Alma Demirović naglasila da je jedino rješenje da se konačno počnu uvažavati neovisne znanstvene spoznaje.

Vidimo se na Festivalu slobode 2.0 ovu subotu, 18.9.2021., u 15:00 sati!

People in circle
Poziv na festival 18.9. u 15 sati

Releated

Kalendar cijepljenja 2022-2024.

Prema Trogodišnjem programu obveznog cijepljenja u Republici Hrvatskoj u 2022-2024. godini obvezno je  cijepljenje protiv 11 bolesti: difterije tetanusa hripavca dječje paralize ospica zaušnjaka rubeole tuberkuloze hepatitisa B bolesti izazvanih s Haemophilus influenzae tipa b pneumokokne bolesti. Program obveznog cijepljenja u Hrvatskoj 2022-2024. Od HZJZ-a pribavili smo podatak o nazivu cjepiva, imenu proizvođača i serijskom broju cjepiva koja […]

Prof. DENIZA MARASOVIĆ: “Iako se broj logopeda povećava, povećava se i broj djece s teškoćama…”

Liste čekanja su sve dulje, tako da se i u privatnim kabinetima čeka između šest mjeseci do više od godine dana. Jedino rješenje je otkrivanje i otklanjanje, ukoliko je moguće, uzroka tih poremećaja. Naravno, to je dugotrajan proces poštenih i ozbiljnih istraživanja i analiza, ističe za Zadarski tjednik, prof. Marasović… Sve se više roditelja suočava […]