WAPF Hrvatska u suradnji s našom Udrugom omogućuje besplatno sedmodnevno online gledanje filma „Veće dobro“ (The Greater Good)

„VEĆE DOBRO“ (The Greater Good) je nagrađivani dokumentarni film koji istražuje susret roditeljstva s modernom medicinom, te sukob individualnih prava s politikom. Film je, kroz intervjue sa stručnjacima, realistične (vérité) snimke oštećenih od cjepiva, vladine filmove iz 1950-ih i najnovije TV vijesti, protkao priče o tri obitelji čiji su životi zauvijek promijenjeni cijepljenjem.

(izvor: https://articles.mercola.com/)

Iako uoči cijepljenja nisu upozoreni ili im je čak izričito rečeno da cjepiva ne mogu imati štetnih posljedica, sustav je na kraju priznao da je gubitak zdravlja ili života člana iz tri prikazane obitelji bila žrtva “za veće dobro”. Film zato nosi takav naslov.

Inspiracija za prijevod filma na hrvatski jezik

Domagoj Džojić, praktičar funkcionalne dijagnostičke prehrane i osnivač ogranka Zaklade Weston A. Price u Hrvatskoj (WAPF), nakon „Velike knjige o prehrani i njezi djece“, s engleskog na hrvatski jezik preveo je i dokumentarac “Veće dobro“.

Domagoj Džojić
(izvor: http://prirodna-medicina.hr/)

Ogranak WAPF Hrvatska je, u suradnji s Hrvatskom udrugom roditelja aktivista (HURA), a uz dopuštenje autorice (spisateljice) i producentice filma, Leslie Manookian, omogućio da „Veće dobro“ besplatno pogledate putem sljedećeg linka od ponoći 27. travnja 2019. do ponoći 3. svibnja 2019.: https://youtu.be/ORaeI6LZ8yo

Domagoj Džojić kaže da mu je bilo potresno čuti kolike se odštete radi povreda nanesenih cjepivima isplaćuju u SAD-u temeljem odluka suda ustanovljenog samo za povrede od cjepiva i kolika je farsa u pravnom smislu osmišljena oko terminologije za koju se odšteta smije ili ne smije isplatiti.

Inspiracija za film

Malo je pitanja kontroverznijih od cijepljenja. Producentice, redateljica, urednica i ostali suradnici su kao novi roditelji htjeli duboko uroniti u složeni i polarizirajući problem cijepljenja kako bi iz prve ruke saznali što stručnjaci vjeruju, podijelili tu informaciju s javnošću te otvorili srca i umove gledatelja o činjenici da nuspojave cjepiva postoje.

Cilj filma je otvoriti raspravu o sigurnoj primjeni cjepiva. Uz to, film osvjetljava ulogu politike i biznisa u kreiranju zdravstvenih programa u SAD-u, a tako i drugdje u svijetu.

U filmu su prikazani isječci iz intervjua s raznim stručnjacima. Jednak prostor pružen je onima koji uporno postavljaju složena pitanja o regulativi i administriranju cjepiva te o savjesti i slobodi, kao i onima koji su vodeći konvencionalni glas o cjepivima te koji zagovaraju univerzalno cijepljenje.

Među ostalima, intervjuiran je Paul Offit, dr. med. – voditelj odjela za infektivne bolesti dječje bolnice Philadelphia, koautor udžbenika „Cjepiva“ („Vaccines“), koji je učestalo kritiziran zbog sljedeće teze: „svako dijete imalo bi teoretsku sposobnost da odgovori na oko 10.000 cjepiva u bilo kojem trenutku“.

(izvor: https://pediatrics.aappublications.org/content/109/1/124.full)

Jedan je od kreatora cjepiva protiv rotavirusa komercijalnog naziva RotaTeq, kojeg plasira Merck & Co. Često ga se naziva nadimkom dr. PROffit.

Norman W. Baylor, dr. med. – direktor Ureda za istraživanje i pregled cjepiva u FDA-ovom Centru za procjenu i istraživanje bioloških lijekova.

Diane Harper, dr. med., specijalist javnog zdravstva – vodeći istraživač ispitivanja cjepiva Gardasil, suradnik WHO po pitanju preventivne uporabe HPV cjepiva.

dr. sc. Mark B. Feinberg, dr. med.  – potpredsjednik za medicinska pitanja i politiku za Merckova cjepiva i infektivne bolesti u Merck & Co.

Melinda Wharton, dr. med. – zamjenica ravnatelja Nacionalnog centra za imunizaciju i respiratorne bolesti (ranije Nacionalni program imunizacije) na CDC-u.

Walter Orenstein, dr. med. – umirovljeni voditelj CDC-ovog Nacionalnog programa imunizacije, koautor udžbenika „Cjepiva“ („Vaccines“), trenutno dužnosnik u Zakladi Gates.

Stanley Plotkin, dr. med.  – savjetnik u farmaceutskoj tvrtki Sanofi Pasteur, vodeći autor udžbenika „Cjepiva“ („Vaccines“). Šezdesetih godina odigrao je ključnu ulogu u otkrivanju cjepiva protiv virusa rubele i sudjelovao u razvoju drugih cjepiva.

Među objektivne govornike, svrstali bismo sljedeće:

Barbara Loe Fisher – predsjednica Nacionalnog centra za informacije o cjepivima (NVIC – National Vaccine Information Center).

dr. sc. Christopher Shaw – profesor na Odjelu za oftalmologiju i vizualne znanosti, Odjelu za eksperimentalnu medicinu i izvoditelj diplomskog studija iz neuroznanosti, Sveučilišta u Britanskoj Kolumbiji.

Larry Palevsky, dr. med.  – holistički pedijatar, New York.

Kevin P. Conway – odvjetnik za slučajeve povreda cjepivom.

John Green, dr. med. – holistički liječnik opće prakse.

Robert W. Sears, dr. med. pedijatar – autor knjige The Vaccine Book: Making the Right Decision for Your Child (Knjiga o cjepivima – donesite ispravnu odluku za svoje dijete).

dr. sc. Cliff Shoemaker – odvjetnik za slučajeve povreda cjepivom.

dr. sc. Renee Gentry – odvjetnica za slučajeve povreda cjepivom.

Više informacija o filmu možete naći na stranici: http://www.greatergoodmovie.org/, gdje možete i kupiti film na DVD-u.

Na službenim stranicama filma nalaze se kratki videozapisi na engleskom jeziku koje možete besplatno pogledati, a radi se o izvodima iz intervjua koji su provedeni za film ili o drugim informacijama koje pokrivaju niz tema o cjepivima i cijepljenju.

Releated

EUROPA TRPI ZASTRAŠUJUĆI PORAST BROJA SMRTNIH SLUČAJEVA MEĐU DJECOM od 755% otkako je EMA ODOBRILA CJEPIVO protiv COVID-a za DJECU?

Krajem kolovoza ekskluzivno je otkriveno da službene brojke o smrtnosti za Europu pokazuju šokantan porast od 691% u prekomjernoj smrti među djecom do 33. tjedna 2022. otkako je Europska agencija za lijekove produljila odobrenje za hitnu upotrebu Pfizerovog cjepiva protiv Covid-19 za korištenje kod djece u dobi od 12 do 15 godina u svibnju 2021. […]