Umro je najveći talijanski borac za istinu o cjepivima Giorgio Tremante

Giorgio Tremante, talijanski aktivist, otac četvero djece, od kojih su dva sina umrla od posljedica Sabinovog cjepiva protiv poliomijelitisa, a jedan sin doživotno je ostao vezan uz kolica i respirator, umro je 3. studenog 2017. u 76. godini života.

Giorgio Tremante posvetio je svoj život pokretu za istinu o cjepivima i njihovoj štetnosti, za potpuno informiranje roditelja i njihovo pravo na izbor. Prvorođeni sin Marco umro je u dobi od 6 godina 1971. godine, a nakon njega umro je s 4 godine i jedan od dvojice kasnije rođenih blizanaca, Andrea. Drugi blizanac, Alberto, još je uvijek živ, ali je teški invalid. O njemu su brinuli roditelji, Giorgio i supruga dok je bila živa, a potom mu je u njezi pomagao sin Luca koji je, srećom, odrastao zdrav.

Zahvaljujući velikim naporima i angažmanu Giorgia Tremantea donesen je u Italiji zakon o priznavanju odšteta od cjepiva (Legge 210/1992) na temelju kojeg je 1995. napokon priznata veza između cjepiva i oštećenja, odnosno smrti, njegovih sinova i isplaćena odšteta zahvaljujući kojoj je mogao opremiti sobu za preživljavanje teško oštećenog Alberta vezanog za kolica i respirator.

U kolovozu 2011. godine u Veroni, mjestu u kojem je živio i radio Tremante, javni park nazvan je po njegovim sinovima Park braće Tremante. Giorgio je nastavio svoju borbu i nakon toga. Jedan je od osnivača i prvi predsjednik prve organizacije u Italiji, osnovane 1985. u Milanu, imenom La Lega per la Liberta delle Vaccinazioni, a koja se bavila širenjem skrivane istine o štetnosti cjepiva i zahtijevala ukidanje zakonske obveze cijepljenja.

Luca Tremante povodom očeve smrti izjavio je: "Sad sam ostao sam s bratom Albertom, ali ne predajem se. Nastavit ćemo borbu za zadovoljštinu od države koja sa sebe skida svaku odgovornost. Tijekom ovih godina dobili smo novčanu odštetu za umrlu braću i za Alberta, zahvaljujući čemu smo mogli platiti profesionalnu skrb u kući. Ali naša borba nastavlja se protiv masovnog eksperimentiranja kroz obvezno cijepljenje koje ide toliko daleko da čak isključuje iz škola one koji se ne cijepe, a da posljedice nitko ne želi utvrditi."

Brojne su talijanske udruge i organizacije, poput Amev, Assis, Auret, Comilva, Condav, Corvelva, Genitori per la Vita, il Sentiero di Nicola, RAV reazioni avverse a HPV, Vaccinare Informati obitelji Tremante poslale izraze sućuti.

"Njegova hrabrost i želja za pravdom učinili su ovaj svijet boljim mjestom. Bio je ponosan i strastven čovjek, za njega nije postojao "srednji put". Bio je otac borbe protiv hipokrizije, čovjek koji je imao hrabrosti boriti se, godinama prelazeći brojne prepreke kako bi što više ljudi saznalo istinu o mogućim neželjenim posljedicama cjepiva. Sjećanje na njega ostat će zauvijek u srcima svih koji su ga poznavali, a pogotovo u našima", navodi se u njihovom zajedničkom pismu.

Suzana Peša Vučković

Izvori:

Addio a Giorgio Tremante, paladino delle battaglie contro i danni da vaccini

Morto Giorgio Tremante, voce storica dei movimenti che chiedono il riconoscimento dei danni da vaccino

La storia

Releated

Foto izvješće s uspješne hrvatske premijere filma Vaxxed II i promocije knjige dr. sc. Danijela Grgičina „Cijepanje cjepivom- dualnost“

U subotu 14. svibnja 2022. u kino dvorani “Sv. Juraj” (Kaštel Sućurac) s početkom u 17 sati održali smo prikazivanje svjetski poznatog dokumentarnog filma Vaxxed II. Zainteresirana publika je u filmu imala priliku čuti vrlo zanimljive informacije iz usta roditelja i liječnika koji razotkrivaju cijeli spektar narušenog zdravlja djece koje je nastupilo nakon cijepljenja. Svaki […]

Hrvatska premijera dokumentarca “Vaxxed 2: The People’s Truth”

Hrvatska udruga roditelja aktivista (HURA) poziva vas na hrvatsku premijeru dokumentarca “Vaxxed II: The People’s Truth” koja će se održati 14. svibnja 2022. u kino dvorani “Sv. Juraj” (Kaštel Sućurac) s početkom u 17 sati. Ne propustite ovu jedinstvenu priliku i dođite čuti važne informacije te razmijeniti iskustva – besplatno! Danas je više nego ikada […]