SAD: “Medicina se neprimjetno organizira u diktaturu”

"Šezdeset posto (60%) svih osoba kojima su propisani farmaceutski lijekovi završe s problemom uzrokovanim lijekom što u SAD-u rezultira time da u bolnice mora ići godišnje gotovo 9 milijuna ljudi. Dvadeset osam posto (28%) svih bolesnika koji su 1992. godine primljeni u bolnice oboljeli su od neke bolesti povezane s trošenjem propisanih lijekova. Između 80 000 i 90 000 pacijenata umrlo je od lijekova koje su im propisali liječnici." (Electrical Nutrition)

"Osamdeset dva posto (82%) stanovništva SAD-a nezadovoljno je sadašnjom situacijom; 75% Amerikanaca ne očekuju za sebe neku sjajnu financijsku budućnost, a 85% Amerikanaca željelo bi bolje vladati svojim vremenom. Zbog toga su pod stresom koji napada imunosni sustav i blokira iscjeljujuće energije kreativnog procesa." (The Journal of the American Medical Association)

"Svaki četvrti od 10 Amerikanaca koristio je usluge alternativne medicine u 1997. godini; od 1990. praktičari alternativne medicine bilježe ukupni porast posjeta pacijenata od 50 posto. Amerikanci su platili 21 milijardu dolara za usluge praktičara alternativne medicine." (The Journal of the American Medical Association)

"Većina (više od 85%) uzroka smrti na zapadnoj hemisferi su degenerativne bolesti: uglavnom srčane bolesti, rak, šećerna bolest i artritis." (Peter Knopfler, istraživač)

handcuffs-964522_960_720

"Procjenjuje se da godišnje 2 216 000 bolničkih pacijenata pati od ozbiljnih popratnih posljedica propisanih lijekova (ADR - Adverse Drug Reaction)." (The Journal of the American Medical Association, 14. travnja 1998.)

"Važno je shvatiti da hrana koju jedemo uopće ne dospijeva do naših stanica. 99,9 posto prođe kroz naša crijeva i napusti tijelo... Naše tijelo treba mijenjati svoje probavne encime i bakterije koje reguliraju Ph faktor probavnih sokova kako bi probava funkcionirala. A to je neka vrsta električnog procesa u tijelu... Polagano razaranje električnih funkcija u ovojnicama crijeva često uzrokuje poremećaje u radu stanice i njezinoj komunikaciji s vlastitom DNK. Stanice, u biti, gube kontakt sa svojim priručnikom uputa što se kasnije u životu manifestira u bolesti koju zovemo rak." (Electrical Nutrition)

"Barem 34 posto Amerikanaca koristi usluge "nekonvencionalnih" terapeuta kao što su to na primjer kiropraktičari i travari. Uzimaju megavitaminske dodatke, a broj posjeta alternativnim praktičarima danas je veći od broja posjeta liječnicima opće prakse." (Prema izvještaju Harvard Medical School (Medicinski fakultet Sveučilišta Harvard) u časopisu The New England Journal of Medicine)

"Encimi upravljaju kemijskim reakcijama pri stvaranju i preradi masnoća. Ti encimi su bjelančevine čiju formulu čuvaju geni u DNK. Ako se DNK krivo poreda pa stvori defektni gen, tijelo će proizvesti defektni enzim, što će dalje poremetiti metabolički proces i rezultirati pretjeranom debljinom ili prouzročiti druge probleme." (Health & Fitness Newsletter, 7. prosinca 1999.)

"Glavni uzrok smrti u SAD-u su poremećaji koji se mogu spriječiti. Prema statistikama, u američkim je bolnicama 1997. godine bilo više od 33,6 milijuna pacijenata. Dva provedena istraživanja su pokazala da je najmanje 44 000, a možda čak 98 000 pacijenata umrlo zbog liječničke pogreške... što je osmi najčešći uzrok smrti u SAD-u. Broj smrti uslijed krivih medikamenata viši je od broja smrti uzrokovanih prometnim nesrećama (43 458), rakom dojke (42 297) ili AIDS-om (16 516)." (National Academy Press, 1999.)

"Novac i medicina:

50 milijardi dolara odnosi industrija mršavljenja;
27 milijardi dolara otpada na industriju alternativnih metoda zdravlja;
33 milijarde dolara na industriju osobne njege;
23 milijarde dolara odnosi industrija prehrambenih dodataka." (Nutrition Business Journal)

"Ne ugradimo li medicinsku slobodu u Ustav, dogodit će se da se medicina neprimjetno organizira u diktaturu... U Ustavu Republike treba posebno istaknuti medicinsku slobodu kao i vjerske slobode." (Benjamin Rush, liječnik, potpisnik Deklaracije o nezavisnosti)

Releated

JEDAN NAROD – JEDNO SRCE – ZA DJECU HRVATSKE

Inicijativa roditelja i građana RH uz podršku sindikata Prosvjetitelj poziva roditelje i sve građane da se priključe skupljanju potpisa. Detalji oko predaje potpisa bit će objavljeni u siječnju. Liste za prikupljanje potpisa možete preuzeti OVDJE ZAHTJEV ZA JAVNO OČITOVANJE na mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje se odnose na aktivnosti vezane uz primjenu epidemioloških […]

Održana promocija HURA-ine slikovnice o dobrim bakterijama!

Jučer smo održali predstavljanje i darivanje naše prve slikovnice “Neozbiljno za ozbiljno” autorice Ivane Francišković Olrom i ilustratorice Hane Petre Mrčele. Slikovnica je plod jedne jako lijepe, prijateljske suradnje, a njen nastanak potaknut je potrebom širenja svijesti o važnosti usvajanja dobrih životnih navika od najranije dobi. Nastala je isključivo na volonterskoj bazi, a tiskana zahvaljujući […]