Nema ničeg trendovskog u necijepljenju svoga djeteta …

Majka Tasha David napisala je predivno pismo Nema ničeg trendovskog u necijepljenju svoga djeteta*, posvećeno ne samo svim roditeljima već i onima koji ih prisiljavaju, ucjenjuju, kažnjavaju, vrijeđaju… ukoliko odbijaju cijepiti svoju djecu. Pismo prenosimo u cijelosti:

Ne cijepiti svoje dijete nije nešto s čim lako živite kao roditelj. Bombardiranje vakcinacijske promidžbe događa se gdje god pogledate i zato se neki boje odati drugima da ne cijepe jer ne žele da im djeca nose stigmu onih koji idu u smjeru suprotnom od mase. Odlazak k’ liječniku pretvara se u bojno polje jer vas ondje grde i ponižavaju zato što se ne uklapate u status quo. Jednostavan odlazak na hitnu, jer vam je dijete slomilo ruku, uvijek počinje pitanjem “Je li vaše dijete uredno cijepljeno?” i tada pomislite – evo, opet počinje!

Dakle, u necijepljenju svoga djeteta zaista nema ničeg trendovskog…

Ali znate što je zaista trenutno u trendu? U trendu je demoniziranje i “lov na vještice” protiv roditelja koji odluče ne cijepiti svoju djecu.

 Svijet je sada postao raj za nasilnike. Možeš vrijeđati i mrziti “anti-vax” roditelje i nitko to neće smatrati nasiljem. Možeš im reći da su smeće od roditelja! Možeš im reći da idu i odvedu svoja virusima krcata derišta što dalje od tvoje (potpuno procijepljene) djece!

Možeš im reći da su glupi, sebični, moroni, neodgovorni, bijesni antivakcinaši koji su zlostavljači djece kojima djecu treba oduzeti!

Možeš im čak reći da se nadaš da će umrijeti i oni i njihova djeca kako bi se svijet očistio od njihovih glupih gena!

Nitko neće stati u vašu obranu od takvih okrutnih i prezrivih komentara jer antivakcinaši to i zaslužuju, zar ne?

KRIVO!

Nijedan brižan roditelj, a pogotovo njihova djeca, ne zaslužuju da ih se tretira kao gubavce ili izopćenike. Sasvim je irelevantno cijepe li ili ne, i iskreno govoreći, šokirana sam govorom mržnje koji se dozvoljava nakon izbijanja ospica poteklih iz Disneylanda (primjerice: Zatvorite “anti-vax” roditelje i Ospice mogu ubiti, a šire se, Treba li tužiti roditelje koji nisu cijepili? Apsolutno!).

Ne možete očekivati da se roditelj srami što ne želi naštetiti svome djetetu, a opet, to je ono što očekujete od nas, pogotovo od roditelja djece oštećene cjepivom.

Svo vrijeđanje, omalovažavanje, optuživanje, zatvaranje ili (potpuno nezakonito) javno objavljivanje njihovih imena, neće ništa promijeniti. Usput, Joe Matthews (autor jednog od gore navedenih tekstova) iznosi i deju o naljepnicama da se vidi tko su izopćenici? To se već radilo i ranije. Zadnji put ih se prisiljavalo da nose žute zvijezde. Izgleda da i tiranski umovi slično razmišljaju.

Sve to pokazuje kako zapravo malo znate o roditeljima koji odluče ne cijepiti. Raščistimo jednu stvar. Odabirem ne ubrizgavati više farmaceutske proizvode u tijelo svojeg djeteta jer su ga cjepiva povrijedila do te mjere da su uzrokovala ne samo “pakleni tjedan”, nego niz cjeloživotnih paklenih izazova.

Ne krivim druge za probleme svojeg djeteta, shvaćam da svi samo nastojimo učiniti najbolje za svoju djecu. Uostalom, prezaposlena sam liječeći svoju djecu da bih išla okolo i upirala prstom u krivce.

Moj odabir da ne budem informirana o tome što se ubrizgava u tijela mojih beba doveo je do niza zdravstvenih problema, i troje od njih nikada neće biti sposobni za samostalni život, zaljubiti se ili imati vlastitu obitelj i te će me činjenice proganjati do kraja života.

Ne možete napraviti ništa što bi me natjeralo da to zaboravim koliko god to željela, jer ne možete poništiti štetu napravljenu svom djetetu.

Ne mogu poništiti potragu za kćeri kad je odlutala iz dvorišta mojih roditelja na prometnu cestu dok su joj vozači trubili i vikali na nju da se makne s ceste, jer ona nema osjećaj opasnosti.

Ne mogu poništiti rano jutro u kojem sam vidjela svoju drugu kći prekrivenu vlastitim izmetom od glave do pete kojeg je lizala dok ga je razmazivala po zidu.

Ne mogu poništiti ogromnu razliku u zdravlju između svoje cijepljene i necijepljene djece i ne znati da je to moja krivnja.

Nema toga što možete učiniti da bi me ikada više natjerali da cijepim. Radije bih umrla nego ih vidjela povrijeđene. Srećom, otkrila sam bolje načine za podizanje zdravog djeteta i zato su moja djeca napredovala. To se zove preuzimanje odgovornosti za zdravlje vlastitog djeteta. Naučiti kako prirodno poduprijeti i potaknuti njihov imunosni sustav i ne očekivati od drugih roditelja da izlože svoju djecu riziku od oštećenja ili smrti samo zato što vi vjerujete da će to zaštiti vaše dijete.

Želite znati najvažniji razlog zašto ja i mnogi drugi roditelji ne cijepimo djecu? Zato što ih volimo, kao što vi volite svoje dijete i nema toga zakona ili taktike posramljivanja koja će to nadjačati.

* Izvor: There is nothing trendy about not vaccinating your child…

Prijevod: Suzana Peša Vučković

Releated

EUROPA TRPI ZASTRAŠUJUĆI PORAST BROJA SMRTNIH SLUČAJEVA MEĐU DJECOM od 755% otkako je EMA ODOBRILA CJEPIVO protiv COVID-a za DJECU?

Krajem kolovoza ekskluzivno je otkriveno da službene brojke o smrtnosti za Europu pokazuju šokantan porast od 691% u prekomjernoj smrti među djecom do 33. tjedna 2022. otkako je Europska agencija za lijekove produljila odobrenje za hitnu upotrebu Pfizerovog cjepiva protiv Covid-19 za korištenje kod djece u dobi od 12 do 15 godina u svibnju 2021. […]