Dopis ravnateljima osnovnih i srednjih škola u RH

Poštovani/a,

najprije vam se želimo zahvaliti za napore koje ste podnijeli tijekom protekle godine pri organizaciji i izvedbi nastave u nesvakidašnjim uvjetima rada. Vaša sveukupna podrška našoj djeci od neprocjenjive je važnosti. Želimo da im i dalje ostanete uzor u izgradnji vrijednosti koje krase naše demokratsko, građansko društvo.

Stoga vam se obraćamo povodom početka nove  školske godine 2020./2021. koja će, po svemu sudeći, za sve nas biti jedna od zahtjevnijih.

Argumentirana stručna i javna rasprava je izostala te Vas molimo da ovaj kratki dopis u prilogu pročitate i uzmete u obzir zabrinutost koju, kao roditelji izražavamo povodom najavljenih mjera vezanih uz Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19.

Obzirom na svetu dužnost odgoja i obrazovanja naše djece koju dijelite s nama roditeljima te odgovornost koju imate prema svojim zaposlenicima, posebno sveukupnom društvu, a u svrhu prevencije mogućih konfliktnih situacija i sudskih postupaka prema odgovornim osobama, apeliramo da pri odluci o organizaciji i provedbi nastave u svojoj ustanovi uzmete u obzir sadržaj ovog dopisa.

Cijeli dopis preuzmite na ovom linku>>

Srdačno

dr.sc. Alma Demirović. dr. med.

predsjednica HURA-e