“Ako vam liječnici ne govore pravu istinu, onda to nije informirani pristanak na cijepljenje”

https://www.youtube.com/watch?v=w5BdiV1A1f0

Transkript predavanja dr. Paula Thomasa, pedijatra iz SAD-a:

Danas vam predstavljam jednu osobnu prezentaciju, početak zajedničkog putovanja. Želim Vam ispričati o svom putu i razvoju. Ja sam pedijatar koji je završio tadicionalnu medicinsku školu i uvijek sam pratio standardne propise i preporuke i držao se njihovih protokola, a onda me je negdje 2002. ili 2003. pacijent zamolio da odem na jednu konferenciju. Održavala se u Portlandu, gradu u kojem radim i živim, a organizator je bila organizacija koja se zove Defeat Autism Now (Pobijedi autizam sada).

Moram Vam reći da sam tijekom predavanja bio opčinjen i mnogo puta sam čak i zaplakao jer sam shvatio "O, moj Bože, zatrovali smo cijelu generaciju." U to vrijeme u cjepiva se kao konzervans stavljao tiomersal, ali je njegova razina bila toliko visoka da je čak premašivala granice koje je postavila Savezna agencija za hranu i lijekove (FDA), pa je uskoro tiomersal izbačen iz cjepiva tijekom 2001. i 2002. godine. Bio sam uvjeren da će se poslije toga bitno smanjiti pojava autizma.

Nažalost, moram reći, a i mnogi od vas to znaju, stopa autizma se nastavila povećavati. Do omjera 1 prema 100, novije studije kažu i 1 prema 88, tako da sad autizam ili poremećaj autističnog spektra ima jedno od 88 djece u SAD-u. Iako ovaj govor nije o autizmu, ja sam se strastveno udubio u ovu temu, i mogu vam reći da sam vrlo zaposlen pedijatar.

Moram vas izvijestiti da sam tijekom 2005., 2006., 2007. i 2008. imao u svojoj praksi dijete od njegova rođenja, koje je bilo normalno u dobi od jedne godine, a do 2. rođendana je potpuno "nestalo", postalo potpuno autistično. Sjećam se tog dana u studenom 2008. godine kada sam došao u ordinaciju i zatekao tog svog malog pacijenta u kolicima koji se ponašao potpuno autistično - prazna pogleda, bez kontakta očima, bez govora. Osjećao sam se kao da mi je netko zabio nož u srce i od tog trenutka sam znao da više ne mogu nastaviti s radom kao ranije i cijepiti, cijepiti, cijepiti.

Ne kažem da su cjepiva jedini problem, ali vidite, nešto tragično se dogodilo 2002. godine. Kad smo izvadili živu iz cjepiva, odgovorni za politiku cijepljenja u SAD-u pomakli su cjepivo za hepatitis B, koje se dotad davalo tinejdžerima, i što je imalo smisla, tako što se počelo rutinski davati svim novorođenim bebama. Odmah po rođenju - cjepivo protiv hepatitisa B koje sadrži 250 mikrograma aluminija.

Morate shvatiti da se zadnjih nekoliko godina pojavilo dosta studija koje pokazuju da je maksimalna količina aluminija koja se smije davati injekcijom 4 do 5 mikrograma na kilogram tjelesne mase dnevno! Pa zamislite bebu od 3 kg, koja smije primiti dnevno najviše 12 do 15 mikrograma, da kroz injekciju dobiva 250 mikrograma odmah po rođenju, a onda ponovo s 2 i sa 6 mjeseci. To bi mogao biti, ne kažem da jest uzrok, ali svakako se pali crveni alarm u mojoj glavi, jer onog časa kad smo maknuli tiomersal iz cjepiva, ubacili smo ogromnu količinu poznatog neurotoksina u program cijepljenja.

O cjepivu protiv hepatitisa B ću još govoriti, ali samo želim da znate i želim se ispričati svojim pacijentima što ubrizgavamo toliku količinu aluminija. Govorit ću kasnije više o aluminiju i njegovoj toksičnosti u detalje i zašto je on uopće u cjepivima. To me zaista pogađa u srce. Istina je istina, i ona je samo jedna, ali postoje varijacije istine koje su neistine. Slušat ćete razne priče o aluminiju i o tome kako utječe na razvoj bebe.

Ne vjerujem da imamo vremena čekati našu državu ili Pedijatrijsku udrugu odnosno bilo koja druga tijela odgovorna za politiku cijepljenja. Član sam Udruge pedijatara i vidim da se promjene ne događaju dovoljno brzo. Postoje čak i pokušaji unutar zdravstva da se liječnike ocjenjuje prema određenim mjerama kvalitete. Jedna od tih mjera je stopa imunizacije.

Zamislite da ste dobili na potpis obrazac o informiranom pristanku na cijepljenje. Prema mojem uvjerenju, imunizacija je medicinski zahvat jer se njime nešto ubacuje u tijelo pacijenta kroz injekciju. Stoga bi trebalo postojati potpuno povjerenje između liječnika i pacijenta da bi pacijent mogao potpisati informirani pristanak, a to može biti samo ako govorite istinu o zahvatu.

Kažu li Vam liječnici da cjepivo protiv hepatitisa B ima 250 mikrograma aluminija i da beba ne bi smjela primiti više od 5 mikrograma po kilogramu mase, donosno 15 mikrograma dnevno? Ako vam ne kažu, onda vam ne govore istinu i onda to nije pravi informirani pristanak.

Vrši se pritisak na pedijatre da odbiju pacijente ako ovi ne žele primiti sva cjepiva. Imao sam prošlog tjedna novu obitelj u svojoj praksi, rekli su da su dobili e-mail u kojem je pisalo da ako ne prihvate sva cjepiva ne mogu više koristiti usluge te zdravstvene ustanove. To je bila obitelj s četvero djece, ondje su dolazili 10 godina i onda im se to dogodi. Meni je to pretužno.

Mi moramo brinuti o svojim pacijentima, moramo imati otvorene i iskrene razgovore i moramo prihvatiti različita mišlenja. Jer nemamo sve činjenice, budući da je tema koristi i rizika cjepiva vrlo kompleksan problem. Ljudi, vrijeme je, ovo je poziv na akciju. Udružimo se preko facebooka, twittera, svih društvenih mreža, povežimo se, komunicirajmo i promijenimo nešto. Ja sam dr. Paul Thomas, hvala na gledanju.

Prijevod: Suzana Peša Vučković

Releated

Cjepiva protiv COVID-19 uzrokovala su 84% svih smrtnih slučajeva zabilježenih u VAERS-u u posljednje 32 godine?

Sustav prijavljivanja nuspojava cjepiva (VAERS) Vlade SAD-a pokrenut je 1990. kako bi se pratile ozljede i smrtni slučajevi prijavljeni nakon primanja cjepiva. Kongres je zakonom naložio da Vlada održava ovu bazu podataka kao dio Nacionalnog programa naknade štete uzrokovane cjepivima. Nacionalni program kompenzacije za ozljede uzrokovane cjepivima alternativa je bez krivnje tradicionalnom pravnom sustavu za […]

Djeca koja su primila 3 miligrama ili više aluminija povezanog s cjepivom imala su najmanje 36% veći rizik od razvoja trajne astme?

Studija koju je financirala država i koja je objavljena u utorak, izvijestila je o “pozitivnoj povezanosti” između “izloženosti aluminiju povezanog sa cjepivom” i “stalne astme” kod djece u dobi od 24 do 59 mjeseci. Djeca u studiji koja su primila 3 miligrama ili više aluminija povezanog s cjepivom imala su najmanje 36% veći rizik od […]