Kontinuirani porast djece s jezično govornim poteškoćama i poremećajima iz spektra autizma – ANKETA

Poštovani,

zadnjih godina bilježi se kontinuirani porast broja djece s jezično govornim teškoćama te porast broja djece s poremećajem iz spektra autizma (PSA). Ta činjenica motivirala je grupu logopeda da osmisle anketu za roditelje djece s PSA i/ili jezično govornim teškoćama, a s ciljem otkrivanja mogućih uzroka ovakvog trenda i to kroz utvrđivanje okolinskih čimbenika prisutnih u vrijeme pojave prvih naznaka navedenih poteškoća.

U svojoj pripremnoj fazi anketa je prošla recenziju nekolicine renomiranih stručnjaka iz područja logopedije, pedagogije, medicine i psihologije, s ciljem postizanja najviše moguće razine objektivnosti te potrebe za multidisciplinarnim pristupom ovoj problematici.

Nadamo se kako ćete prepoznati važnost ovog projekta za dobrobit naše djece te širok spektar mogućnosti koje pružaju buduće analize anketnih rezultata.

Stoga, ukoliko ste roditelj djeteta s PSA i/ili jezično govornom teškoćom, molimo Vas da odvojite desetak minuta svog vremena i podržite ovu anketu svojim sudjelovanjem.

Napomena: Anketa se može naći u tiskanom ili digitalnom obliku. Smijete ispuniti samo jednu. Ukoliko ispunjavate digitalnu anketu, važno je da odgovorite na sva pitanja koja su obvezna. Ukoliko ne znate odgovor, ne sjećate se tadašnje situacije ili imate situaciju koja nije navedena, ispod pitanja slobodno to dopišite. Nakon što ste odgovorili na pitanja obvezno je kliknuti na „Podnesi“, jer ukoliko nema klika na toj stavci i ukoliko niste odgovorili na sva pitanja, anketa neće biti registrirana na mail adresi za prikupljanje anketa.

https://forms.gle/4x6gDaFxxbSQFV74A

Zahvaljujemo na suradnji!


Voditeljica projekta:
Deniza Marasović, prof.logoped