Godišnjica Covid 19 krize – vrijeme je za istinu – okrugli stol stranke Promijenimo Hrvatsku

Sve je izglednije da se u slučaju Covida radi o ideologiji dirigiranoj iz centara moći kojima služe političari i režimski mediji

Povodom godišnjice osnivanja Stožera i uvođenja niza restriktivnih mjera s ciljem zaštite od virusa SARS-CoV-2 organiziran je u četvrtak 11. ožujka prvi i jedini okrugli stol u Hrvatskoj pod nazivom “Godišnjica Covid-19 krize – vrijeme je za istinu” s ciljem da se upozori na ekonomske, zdravstvene i socijalne posljedice korona krize.

O temi je govorilo sedam stručnjaka dr. med. Lidija Gajski, dr. sc. Srećko Sladoljev, dr. sc. Alma Demirović, dr. sc. Valerije Vrček, dr. med. Josipa Rodić, dr. sc. Stipe Kutleša, dr. sc. Ivan Lovrinović. Znanjem i argumentima branili su ljudska prava, slobodu i demokraciju pred zahuktalim totalitarizmom.

Na okruglom stolu istaknuto je da je nakon godinu dana jasno da broj umrlih u 2020. nije dramatično povećan u odnosu na prethodno petogodišnje razdoblje.

Ukazali su na problem da za proizvođače cjepiva nisu predviđene nikakve sankcije u slučajevima teških posljedica i smrti koje su prisutne iako se o tome ne izvještava adekvatno u medijima. S obzirom da se najavljuju Covid putovnice, Covid propusnice za određene rute i mjesta taj virus definitivno je postao sredstvo ograničavanja slobode, demokracije, kretanja i mišljenja. Nedavno je objavljeno kako je njemački ministar unutarnjih poslova priznao kako je u suradnji sa medijima kreirao neutemeljen strah radi podčinjavanja građana.

Dr. sc. Alma Demirović ispred Hrvatske udruge roditelja aktivista ukazala je na teške i negativne fizičke i psihičke posljedice na djecu i mlade radi dugotrajnog zatvaranja i nedostatka socijalnih kontakata te svih ostalih ograničenja koja su zadesila djecu. Dr. sc. Srećko Sladoljev je istaknuo da se sve ono što je govorio prije godinu dana potvrdilo. Znanstveni časopisi Nature i Science su potvrdili da je izgledno da su dosadašnja cjepiva protiv gripe povećala broj autoimunih bolesti. Dodatno, praćenjem podataka u Britaniji i Švedskoj, Britanija je imala totalni lockdown, a Švedska nikakav, nije bilo razlike u ishodima niti zaraznosti niti smrtnosti. Dr. med. Lidija Gajski naglasila je da se službena verzija priče o pandemiji i bolesti covid raspala po svim šavovima. Iz neovisnih izvora doznali smo da su uzrok bolesti i njezino širenje nepoznati, da je dijagnostika nepouzdana, da bolest nije opasna kako se prikazuje i da su protuepidemijske mjere, uključujući cijepljenje, uvedene bez dokaza o učinkovitosti i sigurnosti.

Vrijeme je da odnarođenoj i arogantnoj lokalnoj i globalnoj kliki koja upravlja ovim destruktivnim projektom otkažemo poslušnost. Vlast koja djeluje neodgovorno i nezakonito ne zavređuje našu lojalnosti i suradnju. U pitanju su naša temeljna ljudska prava i slobode – poručila je dr. Gajski.

Dr. sc. Valerije Vrček je spomenuo Barringtonovu deklaraciju koju je potpisalo preko tristo tisuća znanstvenika iz cijelog svijeta i oko milijun građana u kojoj se ukazuje na manipulacije s korona pandemijom i štetnim utjecajem na mentalno i fizičko stanje građana zbog općeg lockdowna umjesto da se pažnja usmjeri samo na ugrožene skupine. Dr. med. Josipa Rodić istaknula je probleme na “prvoj liniji fronta” u primarnoj zdravstvenoj zaštiti koji su zbog loše organizacije zdravstvenog sustava preuzeli veliki dio posla bolničkog sustava, bez potpore u nužnom materijalu koji su sami morali nabavljati. Takvom politikom, uskraćena je medicinska skrb velikom broju ugroženih pacijenata. Dr. sc. Stipe Kutleša je govorio o etičkom i filozofskom aspektu situacije koja je duboko izmakla kontroli radi znanstvenika koji su svoje radove radili prema narudžbama. Važno je razlikovati znanstvenike koji rade po narudžbama i one koji rade u interesu znanosti. U Hrvatskoj smo danas svjedoci da svi koji razmišljaju drugačije bivaju omalovažavani, sankcionirani i zabranjeni.

Sve je izglednije da se u slučaju Covida radi o ideologiji dirigiranoj iz centara moći kojima služe političari i režimski mediji.

Ivan Lovrinović je ukazao da je pored svega Covid postao razoran za ekonomiju jer kida karike u lancu proizvodnje, tržišta radne snage do potrošnje. Deficit državnog proračuna u 2020. g. dostigao je 30 milijardi kuna, odnosno 8% BDP-a. Broj nezaposlenih povećao se na oko 190 tisuća. BDP je u 2020. g. pao oko 9% po čemu smo najgora zemlja u EU.

Stožer je pokazao da ima dvostruke kriterije za iste situacije, da arbitriraju po političkim i interesnim kriterijima. Svuda su središnje banke odigrale glavnu ulogu jer su neograničeno likvidne, ali kod nas to nije slučaj. HNB je otkupio samo 17 milijardi kuna državnih obveznica od investicijskih fondova i banaka, a taj novac nije ušao u realnu ekonomiju koja stenje od nelikvidnosti. Farmaceutska industrija, odnosno cijene njenih proizvoda ponašaju se protuciklično, što znači ako dođe do pada tržišta kapitala i njihovih dionica snažno će porasti cijene lijekova da bi mogle vraćati velike dugove.

Dva znanstvenika u 2020. g. Rodrigo Fernandez & Tobias J. Klinge iz instituta za istraživanje multinacionalnih kompanija SOMO iz Nizozemske od 2000. – 2018. g. uočili su nevjerojatne pojave kod 27 velikih farmaceutskih kompanija: povećane isplate dividendi dioničarima i povećano zaduživanje koje se ne koristi za generiranje budućih prihoda. Špekulativni investicijski kapital vođen rastućom i neograničenom pohlepom razorio je tržište nekretnina, a sada je ušao na tržište zdravstvenih usluga i područje zdravlja ljudi i tu očito namjerava dugo ostati.

Na kraju okruglog stola doneseni su sljedeći zaključci:
 • Stožer je doživio potpuni fijasko pa se sada traže novi razlozi njegova postojanja u novim sojevima virusa. Stožer je postao destabilizator pojedinca, društva i gospodarstva i najvažniji faktor u predizbornim kampanjama.
 • Tražimo se hitno ukidanje Stožera i da brigu o zaštiti zdravlja preuzme Ministarstvo zdravstva što mu je i zadaća.
 • Sloboda odluke o cijepljenju pojedinca ne smije biti ugrožena ili uvjetovana.
 • Umjesto fokusiranja na ukupno stanovništvo pri donošenju mjera treba se fokusirati samo na rizične skupine.
 • Tražimo otvaranje svih škola i fakulteta i nastavu uživo.
 • Tražimo odgovornost za sijanje straha, nemogućnost liječenja redovnih bolesti, ekonomski pad i političku zlouporabu korone.
 • Tražimo od državnih medija koje plaćamo redovito da se odmaknu od jednoumlja, političkih manipulacija i blokada te da pozivaju ovdje prisutne stručnjake u emisije gdje se razgovara o ovim temama.
 • Pozivamo oporbu u Saboru da pokrene postupak opoziva Vlade i građane da nas podrže.
 • Nikada sloboda pojedinca u HR nije bila u tolikoj mjeri ugrožena kao danas
 • Otvaranje svih poduzeća i obrta.
 • Uspostavljanje normalnog funkcioniranja zdravstvenog sustava.
 • Zabraniti/spriječiti mogućnost kontrole kretanja testovima/cijepljenjem.
 • Tražimo donošenje javno-zdravstvenih mjera temeljem adekvatnih studija kojima se procjenjuje omjer koristi i rizika takvih mjera.
 • Očekujemo od Crkve i drugih vjerskih zajednica da nakon početnog odobravanja korona politike i sadašnjih rezultata i spoznaja stane na stranu slabijih i ugroženih hrvatskih građana.
 • Pozivamo oporbu u Hrvatskom saboru da traži ukidanje i Stožera i mjera na temelju članka 88. Ustava RH koji govori o tome da nakon godinu dana po sili Ustava moraju prestati izvanredne mjere.
 • Pozivamo građane da se zajedno bore za slobodu i demokraciju i ne budu pasivni jer nam ih nitko neće servirati na tanjuru.
 • Želimo poručiti vama, dragi građani – došlo je vrijeme kada je potrebno uložiti svjesni napor kako biste odbacili strah i živjeli punim plućima jer u konačnici “Život je lijep”.
Video okruglog stola možete pogledati OVDJE

 

Foto/ilustracija: slika Julije Stapić, slikarice i nagrađivane pjesnikinje, “Covid 19” ulje na platnu, 30 x 40 cm, 2020. objavljene u natječaju “100 umjetnika kontra korone”.

Preneseno sa: mojzagreb.info

Releated

POSTAJEMO LI ZAROBLJENICI VIRUSA I CJEPIVA?

U ponedjeljak 22. ožujka, u emisiji “Argumenti”, pored prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, politolog, stručnjak za sigurnost i međunarodne odnose, rektor Privatnog sveučilišta VERN, prof. dr. sc. Aleksandra Korać Graovac, profesorica obiteljskog  prava, Pravni fakultet  u Zagrebu, Tomislav Sokol, zastupnik u europskom parlamentu, sudjelovala je i dr. sc. Alma Demirović, dr. med. predsjednica Hrvatske udruge roditelja aktivista.  Sudionici su odgovarali na pitanja:  Postajemo li zarobljenici koronavirusa i cjepiva? Povod ovoj temi je najavljeno uvođenje tzv. COVID putovnica, no i pitanja ograničavanja ljudskih prava […]

Zašto je sustav cijepljenja nepouzdan – ukratko

Uspomene koje traju… Kako znamo da korist cijepljenja nije veća od štete? Pogledajte u ovom kratkom videu. Napominjem i to da ne postoji niti jedan znanstveni dokaz da postojeći program cijepljenja nije čimbenik koji potiče ili olakšava porast kroničnih, teških bolesti djece koje u posljednjih 15-ak godina bilježe dramatičan skok! Sastanak koji ćete gledati održan […]