Besplatna projekcija filma “UNDER THE SKIN” – ISPOD KOŽE ( ZAGREB )

UNDER THE SKIN – ISPOD KOŽE, Bert Ehgartner

Zašto toliki broj cjepiva sadrži aluminij – i što on radi pod kožom?

Kada je 2006. lansirano prvo cjepivo protiv humanih papiloma virusa – proizvod “Gardasil”- vladalo je veliko oduševljenje: “prvo cjepivo protiv raka” obećava “gotovo 100-postotnu” zaštitu od raka grlića maternice. Zdravstvene vlasti odobravaju cijepljenje u rekordnom roku, a jedan od izumitelja čak dobiva Nobelovu nagradu. Pokrenuta je velika reklamna kampanja i gotovo sve industrijalizirane zemlje uključuju cijepljenje protiv HPV-a u svoje rasporede cijepljenja. Farmaceutska tvrtka Merck zarađuje milijarde. Ali tada se počinju nizati loše vijesti. Teške nuspojave javljaju se kod djevojaka i mladih žena. Danski tim liječnika istražuje simptome i sumnja na autoimunu pozadinu. Jedan se detalj čini posebno sumnjivim: u sastavu Gardasila nalazi se novi, do sada nekorišten spoj aluminija.

Je li ikada testiran na sigurnost?

Pojavljuju se tajni dokumenti koji pokazuju da neovisna regulatorna tijela ne ispunjavaju svoju kontrolnu funkciju, već se ponašaju kao poslovni partneri industrije.

Ovim dokumentarnim filmom skrećemo pozornost javnosti na temu koja se tiče svih nas: pitanje sigurnosti i kvalitete cjepiva kojima cijepimo našu zdravu djecu.

Niti jedna preventivna mjera ne zadire intenzivnije u mehanizme imunološkog sustava. Istovremeno, živimo u vremenu kada gotovo polovica populacije pati od alergija, autoimunih bolesti ili drugih poremećaja imunološkog sustava.

U ovom filmu poseban naglasak stavlja se na ulogu spojeva aluminija koji se koriste kao adjuvansi u cjepivima.

Zašto je cjepivu potreban ovaj otrovni metalni spoj i tko provjerava jesu li cijepljene osobe jednako zdrave kao i prije cijepljenja? O tome nedovoljno brinu institucije nadležne za sigurnost i kvalitetu lijekova. Ispada da su interesi korporacija iz nepoznatih razloga i potpuno neopravdano ispred interesa i zdravlja stanovništva.

Ovim filmom želimo pridonijeti tome da ljudi dobiju sveobuhvatniju informacijsku osnovu za odluke vezane uz svoj život i zdravlje svoje djece. Da počnu postavljati pitanja te se informiraju o ovom važnom invazivnom postupku koji može drastično i nepovratno promijeniti kvalitetu života.

Ulaz je slobodan, ali prijave na mail (udrugahura.split@gmail.com) su obavezne zbog ograničenog broja mjesta.

Vidimo se!