Održana projekcija filma “UNDER THE SKIN” – ISPOD KOŽE (ZAGREB)

U punoj projekcijskoj dvorani, 27.01.2024., s početkom u 17 h, udruga HURA održala je prikazivanje dokumentarnog filma Ispod kože, a kako je to ranije i najavljeno.

Prije projekcije filma predstavnice udruge pozdravile su sve prisutne, održale uvodnu riječ o radu i projektima udruge te dale kratki uvod u problematiku koja je u središtu dokumentarca.

Nakon dokumentarnog filma dr. med. Lidija Gajski, spec. interne medicine u mirovini, dala je zanimljiv osvrt na viđeno te je održala sažeto i zanimljivo dodatno izlaganje na temu. Uz moderiranje našeg pravnog stručnjaka, gledatelji su dobili priliku postaviti pitanja s kojima su došli ili koja su im se otvorila tijekom gledanja dokumentarca te su dobili odgovore iz dostupne teorije i prakse, kako bi uz pomoć njih svatko mogao slobodno izabrati i kreirati rješenje koje smatra najboljim za svoju osobnu situaciju.

Na stranicama udruge nedavno je objavljen i vrlo poučan članak Lidije Gajski, koji u dva dijela dodatno produbljuje temu uz navođenje preko stotinu referenci koje se mogu izravno otvoriti putem dostupnih poveznica:

Napominjemo da zbog prisutne i rastuće cenzure neke od priloženih poveznica mogu postati i neaktivne pa će biti potrebno potražiti iste sadržaje na drugim mjestima na internetu.

Zadnjih dana se na raznim platformama može pronaći poveznica na ovaj dokumentarac bez prijevoda kojeg je napravila HURA pa vrsni govornici engleskog mogu i na takav način proširiti svoje spoznaje. Iako je svima u interesu da ovaj izvrstan dokumentarni film dođe do što većeg broja gledatelja, napominjemo da kod ovako organizirane projekcije značajnu i neusporedivu razliku čini ljudski faktor, zajedništvo te interakcija publike i stručnjaka, kao i činjenica da se na mnogim mjestima u prijevodu dokumentarca koriste vrlo stručni ili kompleksni pojmovi, koji i u hrvatskom prijevodu mogu biti teže razumljivi laicima.

Potraga za istinom te za rasvjetljavanjem i tamnijih strana određenih proizvoda ili praksi nije ni jednostavna ni jednostrana, a na tom putu se susrećemo s raznim izazovima i teško se pronalazi put u javne i druge mainstream servise informiranja. Zbog toga se nadamo da će ovakvih događaja u budućnosti biti još više, te vas ovim putem pozivamo da daljnji rad udruge podržite na način koji vam najviše odgovara, bilo učlanjenjem, bilo donacijom, bilo pomažući u daljnjem širenju informacija, zagovorom ili na neki drugi način.

Budući da je interes za mjesta na projekciji ovog dokumentarca u Zagrebu premašio mogućnosti i kapacitet ovog krasnog prostora, udruga HURA razmišlja u dogledno vrijeme ponoviti projekciju u Zagrebu. U međuvremenu planiraju se projekcije i po drugim gradovima Hrvatske. O svemu tome biti ćete pravovremeno obaviješteni putem sredstava informiranja udruge HURA pa vas potičemo da nas pratite i dalje.

 

Preuzmite besplatni letak: “Aluminij u cjepivima – Što roditelji trebaju znati”