POZIV NA SASTANAK ČLANSTVA I BESPLATNO PREDAVANJE

HRVATSKA UDRUGA RODITELJA AKTIVISTA POZIVA VAS NA SASTANAK ČLANSTVA i besplatno predavanje koje će se održati dana 4.11.2023. s početkom u 17:00 sati u Zagrebu na adresi Medačka ulica 18

gdje će biti prezentiran rad HURA – e svim zainteresiranim, postojećim i budućim članovima s naglaskom na pravnu tematiku koja se odnosi na zaštitu obitelji kroz prava i obveze roditelja i prava djece.

Na HURA-inom predavanju iskusni praktičari s područja prava pacijenata izložit će neke od trenutačno najkritičnijih mjesta na kojima u praksi dolazi do ugrožavanja i podrivanja prava na slobodni i informirani pristanak glede svakog zahvata koji se odnosi na zdravlje uslijed kolizije s pravilima o tzv. “obveznom cijepljenju”.

Osobita pažnja bit će posvećena hijerarhiji ovih pravila uz upućivanje na mjerodavne međunarodne konvencije i domaće propise, razjašnjavanju temeljnih pojmova koji se najčešće površno i/ili pogrešno tumače u praksi (npr. “pravo na zdravlje”). Biti će ukratko prezentirani i neki od najrecentnijih primjera iz sudske prakse, kao i iz prakse Ustavnog suda RH te Europskog suda za ljudska prava.

Kome je predavanje namijenjeno?

Predavanje je namijenjeno svim članovima udruge koji su na bilo koji način osobno (uključujući i djecu o kojoj brinu kao roditelji ili zakonski zastupnici) pogođeni nekom nuspojavom cjepiva (ili sumnjom na nuspojavu) ili žele prevenirati nastup mogućih nuspojava. Predavanje je namijenjeno  i svim članovima udruge koji su u praksi doživjeli različite propuste ili postupanja nadležnih osoba i/ili tijela (ustanova) koji su dužni ili bi trebali brinuti o zdravstvenoj skrbi, odgoju i obrazovanju ili o nekom području važnom za zdravlje i razvoj osobe, uz osobiti naglasak na najbolji interes djeteta, kao i onima koji žele prevenirati slične propuste ili postupanja.

Sudionicima je omogućeno i:

– Aktivno sudjelovanje u raspravi

– Postavljanje pitanja predavačima

 

Zbog ograničenog broja mjesta OBVEZNA JE NAJAVA DOLASKA na udrugahura.split@gmail.com

Radujemo se vašem dolasku!