Piše: Marcella Piper-Terry, M.S., utemeljiteljica VaxTruth.Org

U redu, odustajem.

Cjepiva ne uzrokuju autizam.

Autizam je stanje vezano za ponašanje. Da bi dobilo dijagnozu autizma dijete mora pokazivati određeni broj ponašanja unutar određenog vremenskog okvira. Ukoliko toga nema, ni dijagnoza autizma nije sigurna.

Nema testa krvi da bi se utvrdio autizam.

Autizam se ne može potvrditi ili eliminirati laboratorijskim analizama. Dijagnoza se temelji isključivo na ponašanju.

Dakle, nešto što uzrokuje fiziološka oštećenja ne može izravno “uzrokovati” autizam.

Dakle… cjepiva ne mogu “uzrokovati” autizam.

Cjepiva uzrokuju nešto drugo.

Cjepiva uzrokuju encefalitis.

Cjepiva uzrokuju epileptične napade.

Cjepiva uzrokuju slabljenje imunosnog sustava – imunodeficijenciju.

Cjepiva uzrokuju probavne probleme.

Encefalitis uzrokuje promjene raspoloženja.

Encefalitis uzrokuje ekstremnu bol.

Encefalitis uzrokuje nepažnju i impulzivnost.

Encefalitis uzrokuje agresiju.

Encefalitis uzrokuje probleme ravnoteže i teškoće u odnosu s okruženjem.

Epileptični napadi uzrokuju promjene raspoloženja.

Epileptični napadi uzrokuju nepažnju i impulzivnost.

Epileptični napadi uzrokuju izmjene svijesti.

 Zbog imunodeficijencije djeca imaju češće bakterijske upale, poput upala uha, upala gornjih dišnih putova, sinusitise i infekcije streptokokima.

Zbog imunodeficijencije djeca imaju češće virusne infekcije, poput stomatitisa, “temperature nepoznatkog uzroka”, “virus, virusne osipe”, koprivnjaču, konjunktivitise te probavne viruse koji izazivaju povraćanje i proljev.

Zbog imunodeficijencije djeca su osjetljivija na “sve što kruži oko nas” i teže prebolijevaju bolesti od svojih vršnjaka.

Cjepivom izazvana oštećenja probavnog sustava izazivaju proljev.

Cjepivom izazvana oštećenja probavnog sustava izazivaju mučninu, refluks, povraćanje i u novije vrijeme otkrivenu “bolest” poznatu kao GERD (gastroezofagealni refluks – vraćanje želučanog sadržaja u jednjak, op. prev.).

Cjepivom izazvana oštećenja probavnog sustava uzrokuju pojačanu osjetljivost na viruse i bakterije što dovodi do češćeg propisivanja antibiotika što dovodi do prekomjernog rasta patogenih gljivica.

Prekomjerni rast patogenih gljivica vodi do konstipacije.

Prekomjerni rast patogenih gljivica dovodi do alergija na hranu.

Prekomjerni rast patogenih gljivica dovodi do pucanja kože, “glupavog ponašanja”, nepažnje i impulzivnosti i snažne potrebe za kruhom, šećerom, sladoledom, mlijekom i ugljikohidratima.

Tehnički gledano, cjepiva ne izazivaju autizam jer tehnički gledano nema ni autizma.

Cjepiva uzrokuju fiziološka stanja koja za posljedicu imaju bol, neurološka oštećenja, poremećaje imunosnog sustava, oštećenja probavnog sustava, prekomjerni rast gljivica – sve ono što u kombinaciji dovodi do ponašanja na temelju kojih se postavlja dijagnoza “autizma”.

Oštećenja probavnog sustava su najčešći vidljivi rezultati oštećenja od cjepiva.

Kad dotad zdravo dijete odjednom počne imati sve češće epizode vodenaste i izuzetno smrdljive stolice, a to započne kratko nakon primanja cjepiva, očito je da se radi o “oštećenju od cjepiva”. Ono što nije tako očito je da kad je djetetovo crijevo trajno oštećeno, dijete više nije u mogućnosti apsorbirati hranjive tvari nužne za proizvodnju neurotransmitera potrebnih za pravilnu funkciju mozga. Stoga, kad dijete nekoliko mjeseci kasnije pokazuje česte promjene raspoloženja, teškoće sa spavanjem i učenjem, ti problemi nisu prepoznati kao posljedice cjepiva jer se početno oštećenje dogodilo nekoliko mjeseci ranije.

Dr. Andrew Wakefield (izvor: snipview.com)

Molim vas, pročitajte ponovo prethodni odjeljak.

Evo zašto je dr. Andrew Wakefield takva prijetnja farmaceutskoj industriji.

Dr. Wakefield NIKAD nije rekao da cjepiva uzrokuju autizam.

Dr. Wakefield je gastroenterolog. Vidio je mnogo djece s probavnim teškoćama od kojih su mnoga imala dijagnozu autizma. Dr. Wakefield je izvjestio o svojim zapažanjima. Nikad nije tvrdio da MMR cjepivo “uzrokuje” autizam. Jednostavno je izvijestio da je priličan broj djece koju je liječio imao i probavne probleme i autizam, a prema riječima roditelja, ti su se problemi pojavili kratko vrijeme nakon što su djeca primila MMR cjepivo.

Opet… Zašto je dr. Wakefield takva prijetnja farmaceutskoj industriji?

Napomena: ne zato što cjepiva uzrokuju autizam – jer ne uzrokuju.

Cjepiva uzrokuju oštećenja probavnog sustava.

Oštećenja probavnog sustava izazivaju lošu apsorpciju hranjivih tvari potrebnih za pravilnu funkciju mozga. Loša apsorpcija važnih hranjivih tvari izaziva poremećaj imunosnog sustava, epilepsiju, encefalopatiju, itd. i TO je ono što dovodi do konačne dijagnoze “autizma”.

Ukoliko su zapažanja dr. Wakefielda ispravna, NETKO će NEGDJE na kraju povezati cjepiva s domino-učinkom koji vodi do dijagnoze “autizma”. Iz perspektive farmaceutske industrije, bolje je “sasjeći u korijenu” odmah, što znači diskreditirati Wakefielda do te mjere da se nitko ne usudi dalje istraživati u tom smjeru.

Je li taj trik upalio?

Ne kod mene. Niti kod mnogih inteligentnih roditelja koje poznajem.

Vrijeme će pokazati ima li nas dovoljno da nešto promijenimo.

Share this article

Comments closed.