Facebook-ova cenzura nestranačke kandidatkinje Ivane Delaš na listi Živog zida

Dugogodišnja aktivistica i prva predsjednica Hrvatske udruge roditelja aktivista (HURA), Ivana Delaš, dr. vet. med., koja se bori protiv kršenja važećih propisa koji se odnose na obvezu cijepljenja, dobila je ogromnu priliku da našu borbu za pravo na izbor dovede na višu razinu, i to kao nestranački kandidat, na listi Živog zida za Europski parlament.

(izvor: službena stranica Ivane Delaš)

Živi zid je jedina parlamentarna stranka koja je prepoznala problematiku vezanu uz obvezu cijepljenja te koja nam iskreno i javno pruža podršku na našem putu do slobode izbora, što su dokazali 2017. godine uputivši prijedlog Hrvatskom saboru za ukidanje obveze cijepljenja.

Index.hr, uobičajeno, “propušta” spomenuti Živi zid u kontekstu predizborne kampanje, osim u službenom izvješću o HRT-ovoj anketi koja je prognozirala da Živi zid ulazi u Europski parlament, uz HDZ i SDP.

Ivana Delaš s aktivistima Živog zida u skupljanju potpisa za aktualni referendum “Uzmite novac strankama”
(izvor: službena stranica Ivane Delaš)

Krajnje je zabrinjavajuća činjenica da uz mainstream medije čak i Facebook cenzurira predizbornu kampanju Ivane Delaš.

Facebook nije odobrio promociju NITI jednog događaja koji je objavila Ivana Delaš na svojoj službenoj Facebook stranici

Stoga je bitno da ovu nedjelju, 26. svibnja 2019., damo Ivani Delaš priliku da se u Europskom parlamentu nastavi boriti za sve nas kao što je to radila i do sada.

Cenzura je postupak nadziranja slobode izražavanja

Cenzura se može provoditi u širokom rasponu korištenih sredstava i postupaka, od uništavanja nepoželjnih sredstava izražavanja, preko brisanja ili precrtavanja nepoželjnih dijelova, do mijenjanja, izokretanja, odnosno falsificiranja onih dijelova koji se ne podudaraju sa svjetonazorom ili zakonskim odredbama vlasti ili urednika.

U današnje vrijeme, cenzuru i tzv. borbu protiv lažnih vijesti možemo slobodno poistovjetiti. Tzv. borba protiv lažnih vijesti je de facto prikrivena cenzura koju nitko ne smije prokazati takvom.

Facebook nije odobrio Ivani Delaš NITI JEDAN plaćeni oglas

U tzv. borbi protiv lažnih vijesti moraju postojati izvršitelji. Postavlja se pitanje kako Facebook određuje tko ima prikladan integritet i nepristranost da postane treća strana za provjeru činjenica? Facebook koristi certifikaciju koju daje “nestranačka Međunarodna mreža za provjeru činjenica kako bi pomogli identificirati i pregledati lažne vijesti.

Pogodite tko je stvorio organizaciju koja sebe naziva Međunarodnom mrežom za provjeru činjenica? Poynter, navodno neprofitna škola za novinare.

Poynter je sam sebe certificirao kao pouzdanog i nepristranog provjerivača činjenica (fact-checker). Da, dobro ste pročitali. Samocertifikacija!?

Poynter je od 2018. vlasnik PolitiFact-a, navodno nepristrane web-stranice za provjeru činjenica.

Facebook je potom angažirao PolitiFact da sudi o tome što je “lažna” ili “istinita” vijest.

(izvor: https://www.politifact.com/truth-o-meter/blog/2011/oct/06/who-pays-for-politifact/)

Može li policajac sam sebe certificirati da je dostojan algoritamski kažnjavati one s kojima se ne slaže?

Poytner-ova operacija provjere činjenica financirana je bespovratnim sredstvima u iznosu od 380.000 USD od Zaklade Bill & Melinda Gates – organizacije za koju je općepoznato da lakonski odbacuje negativne strane programa masovnog cijepljenja, u što spadaju teška oštećenja i smrti.

Poytner je PolitiFactu proslijedio dio tih sredstava, gotovo 200.000 USD.

Tako Facebook, PolitiFact i Poynter djeluju skriveni usred bijela dana.

“Ako želiš znati tko tobom vlada, samo pogledaj koga ne smiješ kritizirati.” – Voltaire

U posljednjih 30 dana, prema Facebookovom vlastitom izvješću, najviše sredstava za promidžbu za Europske izbore na Facebooku utrošile su političke stranke HDZ, SDP i Most te politička platforma Možemo.

Na tom popisu ne nalazi se Ivana Delaš.

Mišljenja smo da ne opravdava svaki cilj svako sredstvo. A Facebook nek se srami. Ako to uopće može.

Releated

Pretjerano uzimanje lijekova kod djece dovodi do više zdravstvenih problema, a time opet i do više lijekova

Djeca s poremećajima ponašanja i mentalnog zdravlja često postaju žrtve polifarmacije (upotrebe više lijekova u isto vrijeme). Jedan sustavni pregled pokazao je da do 87% djece i mladih s autizmom prima dva ili više lijekova istovremeno. Od 2006. do 2015., recepti za lijekove za poremećaj pažnje i hiperaktivnost (ADHD) među pacijentima u dobi od 2 […]

Otkriveno izlučivanje mRNA cjepiva protiv COVID-19 u majčinom mlijeku?

Časopis Američkog medicinskog udruženja (JAMA) objavio je pismo u ponedjeljak (26. rujna) koje naizgled dokazuje da je širenje mRNA cjepiva protiv COVID-19 stvarna stvar. Prema laboratorijskim rezultatima koje su dali znanstvenici, tragovi mRNA cjepiva protiv COVID-19 otkriveni su u majčinom mlijeku nekih dojilja. Ovi podaci po prvi put uvjerljivo pokazuju biodistribuciju mRNA cjepiva u stanice […]